Τι Θα Συμβεί Στο Σώμα Σας, Αν Σταματήσετε Να Τρώτε ΖΑΧΑΡΗ;

Πολύ πιθανόν να έχετε ακούσει ότι την ζάχαρη την αποκαλούν λευκό δολοφόνο. Αυτό φυσικά δεν είναι τυχαίο.

Η επιβλαβής επιπτώσεις από την κατανάλωσή της, είναι προφανής και γνωστοί σε όλους. Είναι η κυριότερη αιτία παχυσαρκίας, καρδιαγγειακών παθήσεων, πρόωρης γήρανσης και πολλών διαταραχών. Έχει αποδείχθηκε από μελέτες, ότι η δράση της ζάχαρης στον εγκέφαλο μας, έρχεται πολύ κοντά και μπορεί να συγκριθεί με τον εθισμό σε εξαρτησιογόνες ουσίες.

Ξέρετε όμως, τι μπορεί θα συμβεί με τον οργανισμό και το σώμα σας, εάν σταματήσετε να τρώτε ζάχαρη; Στην πραγματικότητα, πολλά θα συμβούν και παρακάτω θα μοιραστώ μαζί σας τις μεγαλύτερες αλλαγές που θα έχετε στο σώμα σας, αν απαλλαγείτε από αυτή την εξάρτηση.

 

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Στις πρώτες ώρες, αφού κόψετε την ζάχαρη, το πιο σημαντικό είναι να αντέξετε και να μη μετανιώσετε που πήρατε αυτή την απόφαση. Αυτή είναι μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού, επειδή η ζάχαρη δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο. Μόλις τρώμε κάτι γλυκό, πολύ σύντομα θέλουμε να φάμε ξανά κάτι γλυκό. Θα το έχετε παρατηρήσει, ετσι δεν είναι;

Αλλά αν μπορέσετε να αντέξετε αυτή την κρίσιμη στιγμή, τότε υπάρχει η πιθανότητα να σπάσετε αυτόν τον φαύλο κύκλο. Φυσικά αυτό δεν θα είναι αρκετό, αλλά είναι μόνο η αρχή της προσπάθειάς σας, επειδή η πραγματική κρίση θα έρθει μετά από μερικές μέρες αφού  κόψετε την ζάχαρη.

Κάπως έτσι περιγράφουν την αίσθηση που βίωσαν οι άνθρωποι που την έτρωγαν συνεχώς και μετά την έκοψαν απότομα. Πραγματική κρίση! Και αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, επειδή αποδείχθηκε ότι η ζάχαρη προκαλεί πραγματικό εθισμό και μετά από μερικές μέρες θα έρθετε αντιμέτωποι με έναν τεράστιο πειρασμό να υποκύψετε να φάτε κάτι γλυκό. Θα έχετε στρες και άλλες όχι τόσο ευχάριστες συναισθηματικές καταστάσεις. Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις των ειδικών, είναι αρκετό να αντέξετε τουλάχιστον μια εβδομάδα, για να καταλάβετε ότι η πιο κρίσιμη περίοδος πέρασε.

Πάμε τώρα να δούμε τα θετικά που θα έχετε αν κόψετε την ζάχαρη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Καταρχήν, όσο παράξενο και αν ακούγεται αυτό, μετά την περίοδο της αντίδρασης του οργανισμού, θα αρχίσετε να νιώθετε περισσότερη ενέργεια. Αυτό κυρίως οφείλετε στο σταθερό επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα. Η ζάχαρη είναι καθαρή γλυκόζη και πάει στο αίμα γρηγορότερα από κάθε άλλο υδατάνθρακα, προκαλεί μεγάλη έκκριση ινσουλίνης και «σκαμπανεβάσματα» στα επίπεδα της γλυκόζης. Αυτό επηρεάζει αρνητικά στην ψυχολογία σας και στο επίπεδο της ενέργειάς σας. Οι άνθρωποι που έχουν σταματήσει να τρώνε ζάχαρη αισθάνονται περισσότερη ευεξία, είναι πιο χαρούμενοι και γεμάτοι δύναμη.

 

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ & ΕΛΕΓΧΟΣ ΒΑΡΟΥΣ

Το επόμενο αποτέλεσμα που θα αρχίσουμε να βλέπετε, είναι ο έλεγχος του βάρους σας. Ο λόγος που η ζάχαρη είναι εχθρός της σιλουέτας μας, οφείλετε στην υψηλή βιοδιαθεσιμότητα που έχει. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει, ότι οι 100 θερμίδες που θα καταναλώσετε, παράδειγμα από το μπρόκολο, δεν ισούνται με τις 100 θερμίδες που θα καταναλώσετε από την ζάχαρη. Γιατί συμβαίνει αυτό; Πολύ απλά, επειδή το μπρόκολο έχει χαμηλή βιοδιαθεσιμότητα, δηλαδή δεν θα αφομοιωθούν και οι 100 θερμίδες από το μπρόκολο.

Αυτό φυσικά δεν μπορούμε να πούμε και για την ζάχαρη, όπου όλες οι θερμίδες θα αφομοιωθούν και θα εισέλθουν στο αίμα. Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι αποκτούν περιττό βάρος. Επειδή είναι πολύ εύπεπτες θερμίδες. Δηλαδή, δεν μας φτάνει ότι είναι πολλές, ο οργανισμός θα τις αφομοιώσει όλες.

Για αυτό, μετά από ένα διάστημα αφού κόψετε την ζάχαρη, θα αρχίσετε να βλέπετε τις αλλαγές στην εμφάνισή σας. Πραγματικά, χάρη σε αυτή την απόφαση, θα χάσετε ένα μέρος του βάρους σας και θα φαίνεστε πιο ελκυστικοί.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΕΠΤΙΚΟΥ

Το επόμενο που θα βελτιωθεί, θα είναι η λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Και γενικά, σε άτομα που έχουν προβλήματα με το στομάχι και έντερα, συνιστάται να κόψουν την κατανάλωση ζάχαρης.

 

ΑΙΣΘΗΣΗ ΓΕΥΣΗΣ

Θα βελτιωθεί η αίσθηση της γεύσης σας και είναι ένα από τα πιο ευχάριστα πράγματα. Και πράγματι, όταν θα κόψετε την ζάχαρη, τα αισθητήρια όργανα θα σταματήσουν να βομβαρδίζονται από τις επιθέσεις της γλυκιάς γευσης, και το φαγητό θα αρχίσει να σας φαίνεται πιο νόστιμο, ενώ θα μάθετε να βιώνετε πραγματική απόλαυση από την νόστιμη και ποιοτική τροφή.

Είναι πραγματικά εκπληκτικό, το πώς περιγράφουν οι άνθρωποι τις αισθήσεις τους, μετά από ένα διάστημα αφού έκοψαν την ζάχαρη. Απέκτησαν πραγματικά νέα ζωή, άρχισαν να αισθάνονται καλύτερα και να φαίνονται πολύ νεότεροι.

Οι άνθρωποι που είχαν ακμή επιβεβαιώνουν ότι μόλις έκοψαν την ζάχαρη, η κατάστασή του δέρματός τους είχε βελτιωθεί σημαντικά. Γενικά η ζάχαρη σε οποιαδήποτε μορφή της επιδρά αρνητικά στην κατάσταση του δέρματος. Το δέρμα φαίνεται πιο γερασμένο και καθόλου ελκυστικό.

 

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ

Μετά από ένα διάστημα αφού κόψετε τη ζάχαρη θα αρχίσετε να κοιμάστε πολύ καλύτερα . Όσο και αν ακούγεται παράξενο έχει διαπιστωθεί, ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν πολλά γλυκά έχουν προβλήματα με τον ύπνο. Όταν κόψετε την ζάχαρη θα βελτιωθεί η ποιότητα και το βάθος του ύπνου σας.

 

ΜΝΗΜΗ & ΝΟΗΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ

Η μνήμη και οι νοητικές σας ικανότητες θα βελτιωθούν αισθητά αφού κόψετε τη ζάχαρη. Και αυτό επειδή η ζάχαρη μπορεί να δημιουργήσει όχι μόνο την παχυσαρκία αλλά και τον μεταβολικό σύνδρομο, το οποίο επιδρά αρνητικά στις νοητικές ικανότητες του εγκεφάλου.

 

ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Επίσης θα βελτιωθεί και η λειτουργία του καρδιαγγειακού σας συστήματος. Σε ένα από τα βίντεο που υπάρχει στο κανάλι είχα αναφέρει, ότι οι καρδιαγγειακές παθήσεις είναι το βασικό πρόβλημα της εποχής μας.

Και η ζάχαρη είναι ο κυριότερος συντελεστής στην εκδήλωση αυτών των προβλημάτων. Επειδή η ζάχαρη δημιουργεί μικρό φλεγμονές στα αγγεία, με αποτέλεσμα την εκδήλωση θρόμβων. Και πράγματι, πολλοί ειδικοί υγείας επιβεβαιώνουν ότι η χοληστερίνη δεν είναι τόσο επικίνδυνη για αγγεία μας, όσο η ζάχαρη . Και σε περίπτωση που ήδη έχουν δημιουργηθεί οι θρόμβοι, αυτό θα επιδεινώνει την κατάσταση και θα αυξάνει τον ρίσκο εμφάνισης εμφράγματος ή εγκεφαλικού.

Για αυτό οι άνθρωποι που έχουν προβλήματα με την αρτηριακή πίεση και γενικά οποιοδήποτε πρόβλημα με τα αγγεία ή την καρδιά, καλό θα ήταν να τροποποιήσουν την διατροφή τους και να αναθεωρήσουν την σχέση τους με την ζάχαρη. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας.

 

ΤΟ ΣΩΜΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΛΥΚΟΖΗ;

Γενικά ιστορικά έχει καθιερωθεί ότι η ζάχαρη είναι νόστιμη και άκρως σημαντική για τον οργανισμό. Κάποιοι πιστεύουν στο μύθο, ότι είναι απαραίτητη για την λειτουργία του εγκεφάλου. Η γλυκιά γεύση είναι σήμα για τον εγκέφαλό μας, ότι αυτό είναι νόστιμο – άρα είναι και θρεπτικό και θα προσφέρει άμεση ενέργεια. Η αλήθεια είναι ότι αυτό είναι ένα τρικ του εγκεφάλου. 

Να ξέρετε ότι ο εγκέφαλός ΠΑΝΤΑ θα μας επιβραβεύει με μια γενναιόδωρη δόση ορμονών της χαράς, στις τροφές οι οποίες περιέχουν ευκολη πηγή ενέργειας και μπορούν γρήγορα να αποθηκευτούν σε λίπος. Και αυτό επειδή το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να επιβιώσει.

Η πείνα για τους ανθρώπους εκείνης της εποχής ήταν πραγματική πρόκληση, σε σύγκριση με τη σημερινή εποχή που έχουμε αφθονία τροφών.

Πραγματικά τα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι γεμάτα με φθηνές θερμίδες. Έχουν γίνει αρκετές μελέτες και αποδείχθηκε ότι η δράση της ζάχαρης στον εγκέφαλο μας είναι έρχεται πολύ κοντά στο πώς επιδρούν οι εξαρτησιογόνες ουσίες. Και πράγματι, όταν επιχειρήσετε να κόψετε εντελώς την ζάχαρη και τις τροφές που περιέχουν ζάχαρη, θα έρθετε αντιμέτωποι με το σύνδρομο απόρριψης ή στέρησης. Το στερητικό σύνδρομο είναι η εμφάνιση σωματικών και ψυχολογικών συμπτωμάτων όταν γίνει η διακοπεί στην ουσία που προκαλεί εξάρτηση.

Με βάση στατιστικής το 80% των τροφών που υπάρχουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ περιέχουν ζάχαρη . Το ποσοστό είναι πραγματικά μεγάλο!

 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΕΓΟΝΟΣ

Να σας φέρω ένα παράδειγμα από την βιομηχανία τροφίμων. Όταν ξεκίνησαν να παράγονται τα πρώτα cornflakes και δημητριακά, αυτά δεν είχαν ζάχαρη και ο κόσμος δεν τα προτιμούσε. Όταν λοιπόν η βιομηχανία τροφίμων πειραματικά άρχισε να βάζει ζάχαρη τότε παρατήρησε ότι οι πωλήσεις είχαν αυξηθεί. Τώρα πλέον όλα τα δημητριακά περιέχουν ζάχαρη, επειδή πολύ απλά, έτσι είναι πιο νόστιμα.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε, είναι ότι η ζάχαρη έχει διαφορετικές μάσκες πίσω από τις οποίες κρύβεται.

Πως συμβαίνει συνήθως; Παράδειγμα κάποιος, παίρνει απόφαση και ξεκινάει να ασκεί υγιεινό τρόπο ζωής, πηγαίνει στο κατάστημα για να αγοράσει τα τρόφιμα, επιλέγει το τρόφιμο που θέλει να αγοράσει, δεν βλέπει πάνω στην συσκευασία να γράφει την λέξη ζάχαρη και  θεωρεί ότι μπορεί να το προσθέσει στο καλάθι του, έχοντας στο μυαλό του ότι αγόρασε κάτι υγιεινό. Αλλά δεν υποψιάζεται καν ότι η ζάχαρη έχει πολλές διαφορετικές μάσκες πίσω από τις οποίες κρύβεται.

Οι βιομηχανίες τροφίμων χρησιμοποιούν εναλλακτικούς ορισμούς της ζάχαρης, παράδειγμα μπορούν να γράψουν, γλυκόζη ή σιρόπι γλυκόζης, σακχαρόζη, μαλτόζη, δεξτρόζη, φρουκτόζη ή υδρολυμένο άμυλο – τα παραπάνω είναι στην πραγματικότητα μορφή ζάχαρης. Οι πωλητές και οι παραγωγοί τροφίμων εκμεταλλεύονται την άγνοια του καταναλωτή και είναι κάτι που δεν θέλουν φυσικά εσείς να το γνωρίζετε.

 

ΘΟΛΗ ΣΚΕΨΗ

Σύμφωνα με έρευνα από το πανεπιστήμιο Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες, η ζάχαρη ευθύνεται για τον σχηματισμό ελευθέρων ριζών στη μεμβράνη των κυττάρων του εγκεφάλου με αποτέλεσμα την καταστολή της ικανότητας των νευρικών κυττάρων να επικοινωνούν μεταξύ τους. Αυτό με τη σειρά του δημιουργεί την θολούρα μέσα στο μυαλό.

 

ΠΡΟΩΡΗ ΓΗΡΑΝΣΗ

Η πιο σημαντική και μακροχρόνια αρνητική επίδραση της ζάχαρης στο σώμα μας, είναι η πρόωρη γήρανση. Ναι, ναι, έχει αποδειχθεί ότι αν κατά την διάρκεια της ζωής μας καταναλώνουμε μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, ο οργανισμός μας πραγματικά γερνάει πολύ γρηγορότερα, όσο εσωτερικά, τόσο και εξωτερικά. Για αυτό αν θέλετε να παρατείνετε την νεότητά σας καλό είναι αν όχι να κόψετε, τουλάχιστον να περιορίσετε στο ελάχιστο την κατανάλωση της ζάχαρης.

 

Να θυμάστε, ότι η υγεία σας, βρίσκεται στα χέρια σας!

 

Αλήθεια φίλοι μου, εσείς πως τα πάτε με την ζάχαρη; Την έχετε κόψει ή το σκέφτεστε, γράψτε κάτω στα σχόλια;

Και τώρα θα ήθελα να σας προτείνω να κατεβάσετε τον οδηγό που θα σας βοηθήσει να κόψετε τα γλυκά και τις βλαβερές τροφές.

? ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ – [ΟΔΗΓΟΣ – ΠΩΣ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ]

➡Πατήστε ΕΔΩ: http://bit.ly/2Xec967

 

Discussion

  1. Avatar
    Θεοδωρα Μελλιου
  2. Avatar
    Τζενη Ζουρζουρή
  3. Avatar
    ΘΕΟΔΩΡΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Αφήστε το σχόλιο εδώ: