Τι Μας Δείχνουν ΑΥΤΑ Τα 10 Σημάδια Του Οργανισμού;

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο ανθρώπινος οργανισμός είναι ένας τέλειος – υπερσύγχρονος μηχανισμός, ο οποίος καθημερινά εκτελεί συγχρόνως χιλιάδες διεργασίες.

Το εκπληκτικό είναι ότι όλα αυτά λειτουργούν αυτόματα, χωρίς την δική μας επίβλεψη. Όταν στο σώμα κάτι δεν λειτουργεί σωστά, αυτό μας στέλνει σημάδια, για να μας ειδοποιήσει για κάποια δυσλειτουργία. Αυτά τα σημάδια είναι ζωτικής σημασίας και αν δεν τα δώσουμε σημασία, αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε διάφορα προβλήματα υγείας.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε προειδοποιητικά σημάδια που στέλνει το σώμα μας για να μας ειδοποιήσει ότι το σώμα χρειάζεται βοήθεια. Αυτά τα σημάδια δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τα αγνοήσετε, εφόσον θέλετε να διατηρήσετε την υγεία σας σε καλή κατάσταση μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Για αυτό αποθηκεύστε το άρθρο και θα σας πρότεινα να κρατήσετε σημειώσεις, επειδή όλα αυτά που θα μάθετε θα είναι πάρα πολύ χρήσιμα!

ΚΑΚΟΣ ΥΠΝΟΣ & ΑΥΠΝΙΕΣ

Ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων δυσκολεύεται να χαλαρώσει πριν τον ύπνο, με αποτέλεσμα να εκδηλώνεται η αϋπνία. Είμαι σίγουρος ότι πολλές φορές σας έχει συμβεί το εξής. Ενώ νιώθετε πάρα πολύ κουρασμένοι και θέλετε να κοιμηθείτε, παρατηρείτε ότι στο μυαλό σας συνεχίζουν να τριγυρνούν ένα σωρό σκέψεις, ο εγκέφαλος δεν μπορεί να χαλαρώσει και δεν σας αφήνει να κοιμηθείτε. Οι ερευνητές, διαπίστωσαν ότι αυτό οφείλεται στην έλλειψη ενός σημαντικού μετάλλου, το οποίο επιδρά θετικά, στο παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα. Το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα είναι υπεύθυνο για την χαλάρωση και την ηρεμία. Είναι πρακτικά αδύνατο να έχετε ποιοτικό ύπνο, όταν βιώνετε σωματική και ψυχική ένταση. Συμφωνείτε;

Το μέταλλο το οποίο βοηθά στην χαλάρωση του νευρικού συστήματος, είναι το μαγνήσιο. Αν στο σώμα λείπει το μαγνήσιο, είναι επόμενο να έχετε προβλήματα με τον ύπνο και αϋπνία. Για αυτό προσπαθήστε να αναπληρώσετε τα αποθέματα σε μαγνήσιο.

Για το μαγνήσιο έχω κάνει ξεχωριστό άρθρο. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε την σωστή μορφή του μαγνησίου για να έχετε να μέγιστα επιθυμητά αποτελέσματα. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο έχω ετοιμάσει άρθρο στο οποίο θα βρείτε ποιες μορφές μαγνησίου υπάρχουν και ποια να επιλέξετε.

✅ΜΑΓΝΗΣΙΟ – Ποια μορφή να επιλέξω; ?https://akadimia-ygeias.gr/magnhsio-poia-morfh-na-epilexo/

ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ & ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ

Τα μαλλιά είναι ένα από τα δυνατά σημεία της εξωτερικής μας εμφάνισης. Αν ο οργανισμός είναι υγιής τότε τα μαλλιά είναι δυνατά και λαμπερά. Τα παρακάτω σημάδια ειδοποιούν ότι το σώμα έχει ανάγκη από μια σειρά βιταμινών. Τα ξηρά μαλλιά και η φαγούρα στο δέρμα της κεφαλής είναι σημάδι έλλειψης βιταμίνης Ε. Αν υπάρχει δερματίτιδα στο τριχωτό της κεφαλής τότε υπάρχει έλλειψη ρετινόλης βιταμίνης Α και το σύμπλεγμα βιταμινών Β. Αυτές οι βιταμίνες εισχωρούν σε βάθος στο δέρμα και διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Τα υπερβολικά λιπαρά μαλλιά σηματοδοτούν την έλλειψη ριβοφλαβίνης. Κατά την τριχόπτωση υπάρχει έλλειψη φολικού οξέος και βιταμίνης C. Η πιτυρίδα εμφανίζεται όταν υπάρχει έλλειψη βιταμίνης Β12, Β6 και καλών λιπαρών. Επιπλέον τα μαλλιά υποφέρουν όταν ο οργανισμός έχει χρόνια έλλειψη πολλών ιχνοστοιχείων ιδιαίτερα του ψευδαργύρου, του χαλκού, του ασβεστίου και του σιδηρου.

ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΠΩΣΗ

Άλλο ένα έντονο σημάδι του οργανισμού είναι η χρόνια κόπωση και ατονία. Αν νιώθετε μόνιμη κούραση και έλλειψη ενέργειας καλό θα ήταν να ελέγξετε τους δείκτες σιδήρου στον οργανισμό. Πιθανόν να έχετε έλλειψη σιδήρου. Η ανεπάρκεια σιδήρου μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία, που σημαίνει ότι δεν θα έχετε αρκετά ερυθρά αιμοσφαίρια για να μεταφέρουν οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά σε όλο το σώμα. Επιπλέον, αν παρατηρείτε ότι μετά τον  βραδινό ύπνο σηκώνεστε κουρασμένοι και εξαντλημένοι, καλό θα ήταν να ελέγξετε και την λειτουργία του θυρεοειδούς. Πολλές φορές η υπολειτουργία του θυρεοειδούς είναι η αιτία έλλειψης ενέργειας.

ΚΑΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Συνεχίζουμε με το επόμενο σημάδι που στέλνει ο οργανισμός, το οποίο είναι η κακή ψυχολογία. Αναμφίβολα η διάθεσή μας εξαρτάται από διάφορους ψυχολογικούς παράγοντες, όπως, το πόσο καλές είναι οι σχέσεις που έχουμε με τους ανθρώπους που βρίσκονται στον περίγυρό μας και οι διάφορες καταστάσεις της ζωής μας, αυτό είναι απολύτως λογικό και κατανοητό. Αν όμως στη ζωή σας τα πράγματα δεν είναι και τόσο χάλια, και εξακολουθείτε να έχετε αδικαιολόγητη κακή διάθεση, τότε αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό σημάδι ότι η κακή διάθεση σας οφείλεται στην έλλειψη βιταμίνης D. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι η μελαγχολική διάθεση εμφανίζεται συνήθως το φθινόπωρο ή το χειμώνα.

Αυτό συμβαίνει επειδή η βιταμίνη D συμμετέχει πολύ ενεργά στη σύνθεση ντοπαμίνης και σεροτονίνης, οι οποίοι ευθύνονται για την καλή ψυχολογία. Είναι οι γνωστές σε όλους ‘ορμόνες της χαράς’. Για αυτό όταν υπάρχει έλλειψη αυτής της βιταμίνης D πολύ συχνά εκδηλώνεται η απάθεια και η κακή διάθεση. Έχει διαπιστωθεί ότι η ανεπάρκεια της βιταμίνης D συνδέεται με τη στάση και την αντίληψη που έχουμε για τη ζωή. Για αυτό δεν είναι καθόλου παράξενο, κατά την χειμερινή περίοδο, όταν υπάρχει περιορισμός στην έκθεση των ηλιακών ακτίνων, να δημιουργούνται σημαντικές ελλείψεις της βιταμίνης D. Αυτό έχει ώς αποτέλεσμα την κακή ψυχολογία και την πτώση του ανοσοποιητικού. Τα παραπάνω, είναι εμφανή σημάδια έλλειψης βιταμίνης D και όχι επειδή η ζωή δεν είναι ωραία.

ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΟΡΑΣΗ

Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, από τα 30 αρχίζουν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την όραση. Αν δεν θέλετε να έχετε προβλήματα με τα μάτια και την όραση σας, είναι υποχρέωση να τα φροντίζετε και να τα προσέχετε. Πως; Με την εξασφάλιση θρεπτικών συστατικών. Ορισμένες βιταμίνες συμβάλλουν στην σωστή λειτουργία των ματιών. Αν θέλετε να έχετε καλή όραση θα πρέπει η διατροφή σας να περιλαμβάνει τροφές που περιέχουν βιταμίνη Α .Πολύ πλούσια πηγή βιταμίνης Α είναι τα καρότα, το τυρί, τα αυγά, το κρέας, το βούτυρο. Επίσης και η βιταμίνη Β2, η οποία επιδρά θετικά στην οπτική οξύτητα. Αν έχουμε έλλειψη βιταμίνης Β2 τότε μπορεί να εκδηλωθεί φλεγμονή της βλεννογόνου του ματιου.

Άλλη μια σημαντική ουσία η οποία προσφέρει μια ισχυρή ασπίδα προστασίας από διάφορες παθήσεις των ματιών είναι η λουτεΐνη. Η λουτεΐνη αποτελεί συστατικό του οφθαλμού και ο ρόλος της είναι πάρα πολύ σημαντικός επειδή πρώτων, απορροφά ένα σημαντικό ποσοστό της ακτινοβολίας που εισέρχεται στο μάτι, και δευτερον, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες που μπορούν να καταστρέψουν τα συστατικά του ματιού.

ΞΗΡΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ 

Η ξηρότητα του δέρματος υποδεικνύει ότι το σώμα έχει μεγάλη στέρηση λιποδιαλυτών βιταμινών,όπως Α, D, E και K. Η πιο δημοφιλής βιταμίνη που συμβάλλει στην υγεία της επιδερμίδας είναι η βιταμίνη Ε. Επομένως πρέπει να αυξήσετε την πρόσληψη τροφών που περιέχουν την αντίστοιχη βιταμίνη. Αυτές οι τροφές είναι τα λαχανικά, τα καρότα, οι ηλιόσποροι, τα φυτικά έλαια, τα αμύγδαλα, τα φουντούκια και το αβοκάντο. Επιπλέον στην εκδήλωση της ξηρής επιδερμίδας οφείλεται η ελλειψη του α-λινολενικού οξέος, το οποίο υπάρχει στον λιναρόσπορο.

ΕΝΤΟΝΗ ΤΑΣΗ ΓΙΑ ΓΛΥΚΑ

Αν παρατηρείτε ότι έχετε μόνιμη τάση για γλυκά, πολύ πιθανόν ο οργανισμός να έχει έλλειψη από φώσφορο, μαγνήσιο και χρώμιο. Οι μεγάλες ποσότητες επεξεργασμένων υδατανθράκων στην καθημερινή διατροφή οδηγούν σε αυξημένη παραγωγή της ινσουλίνης, αυτό σε βάθους χρόνου οδηγεί στην παχυσαρκία, αντίσταση στην ινσουλίνη και έπειτα σε διαβήτη. Γενικά το σώμα έχει τάση για γλυκά όταν δεν υπάρχει σωστή αναλογία μακροθρεπτικών συστατικών, πρωτεϊνών, λιπών και υδατανθράκων. 

ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ ΣΤΑ ΟΥΛΑ

Αν κατά την διάρκεια του βουρτσίσματος των δοντιών παρατηρείται οτι τα ούλα σας αιμορραγούν, αυτό μπορεί να είναι σημάδι έλλειψης βιταμίνης C. Η έλλειψη βιταμίνης C μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία των ούλων με συνέπεια την ουλίτιδα, ενώ σε σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει ακόμα και απώλεια των δοντιών. Προσθέστε στην διατροφή σας τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως σπανάκι, πορτοκάλια, λεμόνια, κόκκινες και πράσινες πιπεριές, κουνουπίδι, λάχανο και μπρόκολο.

ΣΥΧΝΑ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ

Αν υποφέρετε από συχνά κρυολογήματα αυτό είναι σημάδι ότι η άμυνα του οργανισμού σας είναι πεσμένη. Αυτό κυρίως οφείλεται στην έλλειψη άσκηση και σωστής διατροφής. Χωρίς την σωστή διατροφή, το σώμα δεν έχει αρκετά λευκά αιμοσφαίρια για την προστασία και καταπολέμηση διαφόρων ασθενειών και λοιμώξεων. Μερικά από τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα είναι ο ψευδάργυρος και η βιταμίνη C, καθώς η βιταμίνη Α και Ε.

Να θυμάστε ότι οι ανάγκες του οργανισμού για βιταμίνη C αυξάνονται, όταν στην ζωή σας έχετε παρατεταμένο στρες. Αυτό συμβαίνει επειδή για την σύνθεση της κορτιζόλης απαιτούνται μεγάλες δόσεις βιταμίνης C.

Τα οφέλη Βιταμίνης C & τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C! ? https://akadimia-ygeias.gr/vitamin-c/

ΕΥΘΡΑΥΣΤΑ ΝΥΧΙΑ

Τα εύθραυστα νύχια είναι σημάδια έλλειψης βιταμίνης Α, Β6 και D, καθώς του ασβεστίου και σιδήρου. Εκτός από τα παραπάνω, η έλλειψη πρωτεΐνης μπορεί να είναι αιτία εύθραυστων νυχιών. Τα νύχια αποτελούνται από την κερατίνη. Τι είναι η κερατίνη; Είναι ένα είδος πρωτεΐνης, το οποίο είναι βασικό και απαραίτητο συστατικό για το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια. Για αυτό, για την υγεία τους είναι απαραίτητη η επαρκής καθημερινή κατανάλωση πρωτεΐνης. Όταν η διατροφή σας δεν περιλαμβάνει την απαραίτητη ποσότητα πρωτεΐνης τότε ο οργανισμός δεν έχει από πού να παίρνει το δομικό υλικό, την κερατίνη. Η έλλειψη κερατίνης έχει σαν αποτέλεσμα τα νύχια να μεγαλώνουν με πιο αργό ρυθμό, και να σπάνε πολύ πιο εύκολα. Επίσης, η έλλειψη κερατίνης κάνει τα νύχια πιο αδύναμα. Οι τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες είναι απαραίτητες για τον οργανισμό μας, καθώς οι πρωτεΐνες συμβάλλουν στην παραγωγή της κερατίνης. Για αυτό αν παρατηρείτε αυτά τα σημάδια θα πρέπει να ελέγξετε τη διατροφή σας και να καλύψετε τις ημερήσιες ανάγκες πρωτεΐνης.

Αφήστε το σχόλιο εδώ: