100 % ΡΟΦΗΜΑ, Που Καταπολεμά Αρρώστιες & Φλεγμονές! 👉 νεανίζει τον οργανισμό

Μια από τις αξιοθαύμαστες λειτουργίες του οργανισμού μας, είναι η δυνατότητα του αυτοκαθαρισμού.

Τα όργανα όπως το συκώτι, τα νεφρά και τα έντερα, καθημερινά αποβάλλουν από τον οργανισμό τοξίνες και κατάλοιπα του μεταβολισμού.

Η θεωρία ότι ο οργανισμός μας χρειάζεται κατά διαστήματα αποτοξίνωση έχει δικαίωμα ύπαρξης, επειδή η σύγχρονη κουλτούρα διατροφής επιβαρύνει την λειτουργία του οργανισμού.

Για να βοηθήσετε τον οργανισμό στην αποτοξίνωση, μπορείτε να πίνετε το σκορδόνερο με κουρκουμά. Αυτό το ρόφημα είναι μοναδικό! Το σκόρδο και ο κουρκουμάς περιέχει πολλά στοιχεία τα οποία έχουν θετική επίδραση στον οργανισμό. Παρακάτω θα δούμε τα οφέλη που προσφέρει το σκορδόνερο με κουρκουμά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Η διαδικασία εκτέλεσης αυτού του ροφήματος είναι πολύ απλή. Θα χρειαστείτε μια σκελίδα σκόρδο, ⅓ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά και χλιαρό νερό. Ψιλοκόβετε το σκόρδο και το προσθέτετε μαζί με τον κουρκουμά στο ποτήρι με το νερό και ανακατεύετε καλά.

Ποιες είναι οι θετικές αλλαγές που θα έχετε στο σώμα σας, αν ξεκινήσετε να πίνετε σκορδόνερο με κουρκουμά;

ΔΕΡΜΑ

Το πρώτο που θα αρχίσετε να παρατηρείται είναι η κατάσταση του δέρματος. Η κουρκουμίνη δρα ως αναζωογονητικός παράγοντας, ενώ το σκόρδο χρησιμοποιείται και για τη θεραπεία δερματολογικών προβλημάτων.

Οι επιστήμονες αποδίδουν το 50% της πρόωρης γήρανσης του δέρματος στο φαινόμενο της γλυκοζυλίωσης. Πρόκειται για μια διαδικασία του οργανισμού μας, κατά την οποία η ζάχαρη του αίματος, η γλυκόζη, όταν υπερβαίνει τα επιτρεπτά όρια, προσκολλάται στο κολλαγόνο, το οποίο είναι η βασική πρωτεΐνη του οργανισμού που ευθύνεται για την υγεία του δέρματος, των μαλλιών, των νυχιών και τον συνδέσμων.

Αιτία της γλυκοζυλίωσης, όπως αναφέραμε, αποτελεί η υπεργλυκαιμία, δηλαδή τα υψηλά επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Αυτό οφείλεται στην υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης αλλά και γενικότερα απλών υδατανθράκων όπως γλυκά, το λευκό ψωμί και τα ζυμαρικά.

Αν θέλετε να μειώσετε την διαδικασία της γλυκοζυλίωσης, θα πρέπει να αποφευγετε να καταναλώνεται τους απλούς υδατάνθρακες.

Οι συνέπειες της γλυκοζυλίωσης επιδρούν αρνητικά στην υγεία του δέρματος. Το δέρμα χάνει σταδιακά την ελαστικότητα και τη σωστή του υγρασία, ενώ λεπτές γραμμές και ρυτίδες αρχίζουν να εμφανίζονται στην επιφάνειά του. Υπάρχουν τρόφιμα που καταστέλλουν την παραγωγή προϊόντων γλυκοζυλίωσης και το σκόρδο βρίσκεται στην κορυφή αυτής της λίστα.

ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Οι άνθρωποι που έχουν εντάξει αυτό το ρόφημα στην καθημερινότητά τους, παρατηρούν ότι αρρωσταίνουν πολύ λιγότερο. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τους επιστήμονες. Το σκόρδο και ο κουρκουμάς προσφέρει έντονη ανοσορρυθμιστική και αντιφλεγμονώδεις δράση. Έγιναν μελέτες κατά τις οποίες αποδείχθηκε ότι τα αντιοξειδωτικά, η βιταμίνη C και το εκχύλισμα σκόρδου αυξάνει την παραγωγή ιντερφερόνης. Οι ιντερφερόνες παράγονται από κάθε κύτταρο του σώματος και είναι τα βασικά συστατικά της αρχικής ανταπόκρισης του οργανισμού έναντι των ιών. Επιπλέον, η αντιφλεγµονώδης επίδραση του σκόρδου απομακρύνει την φλεγμονή στα αρχικά στάδια της εμφάνισής της, κάτι που δεν επιτρέπει την εκδήλωση κάποιας νόσου.

Εκτός από το σκορδόνερο με κουρκουμά, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε ένα πολύ αξιόλογο ρόφημα πλούσιο σε βιταμίνη C.

✅ Γιατί Να Πίνετε Βιταμίνη C, Σε Συμπλήρωμα; 👉 https://akadimia-ygeias.gr/vitamin-c/

ΛΙΠΟΣ & ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΒΑΡΟΣ

Το σκόρδο, εκτός από τις αντιβιοτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, συμβάλλει και στην μείωση του λίπους. Και πιο συγκεκριμένα βελτιώνει την οξείδωση του λίπους.
Αυτό οφείλεται σε ένα συστατικό που περιέχει, γνωστό ως αλισίνη, η οποία βοηθά στην διαδικασία της λιπόλυσης και στην εξάλειψη λιπιδίων μέσα στο σώμα, τα γνωστά σε όλους τριγλυκερίδια.

Κινέζοι επιστήμονες διεξήγαγαν μια μελέτη στην επιβεβαιώθηκε η αποτελεσματικότητα του εκχυλίσματος σκόρδου έναντι της λιπώδους ηπατικής νόσου. Η ομάδα ελέγχου που λαμβανε καθημερινά σκόρδο έδειξε εκπληκτική απώλεια βάρους σε σύγκριση με τα άτομα που έδιναν εικονικό φάρμακο.

Η αλισίνη, εκτός το ότι διαλύει αποτελεσματικά τα λίπη, ομαλοποιεί την πέψη και απομακρυνει την κατακράτηση ενώ το σύμπλεγμα βιταμινών και συστατικών που περιέχει ο κουρκουμας, βοηθά στην διαδικασία του μεταβολισμού του λίπους.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ & ΔΙΑΘΕΣΗ

Οι ειδικοί στα θέματα ψυχολογίας, μελετώντας την δύσκολη κατάσταση της απομόνωσης την περίοδο της πανδημίας, παρατήρησαν σημαντικές αλλαγές στην ψυχο-συναισθηματική συμπεριφορά πολλών ανθρώπων. Αυξήθηκε ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν κακή διάθεση, ακόμα και κατάθλιψη, η οποία όπως διαπιστώθηκε πολλές φορές σχετίζεται και με την κακή διατροφή. Οι ειδικοί στα θέματα διατροφής, συστήνουν την προσθήκη τροφών, τα οποία βελτιώνουν τη διάθεση. Τα συστατικά που κατέχει το σκόρδο και ο κουρκουμάς επιδρούν θετικά στη διαθεση μας.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΨΗ

Κατα την συστηματική λήψη αυτού του ροφήματος, θα παρατηρήσετε να βελτιώνεται η πέψη και η δυσάρεστη αίσθηση στο στομάχι, όπως το αίσθημα φουσκώματος και οι καουρες.
Το μυστικό βρίσκεται στην κουρκουμίνη, η οποία διεγείρει την παραγωγή γαστρικού χυμού. Τα αιθέρια έλαια που περιέχει αυτό το μπαχαρικό, αποτρέπουν την εμφάνιση πεπτικού έλκους ενώ προάγουν την επούλωση της βλεννογόνου του στομάχου. Πολλές επιδημιολογικές μελέτες επιβεβαιώνουν ότι η πρόσληψη σκόρδου μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του στομάχου. Αυτός είναι ένας παραπάνω λόγος να δοκιμάσετε αυτό το ρόφημα.

ΥΠΝΟΣ, ΖΑΛΑΔΕΣ, ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΙ

Η θετική επίδραση του σκορδόνερου, στον ύπνο, στις ζαλάδες και στον πονοκέφαλο, οφείλεται στην αλισίνη που περιέχει το σκόρδο. Η οποία βελτιώνει την κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων και βοηθά στην πρόληψη αθηρωματικής πλάκας. Όσο πιο καθαρά είναι τα αγγεία, τόσο καλύτερη θα είναι η ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο.

ΥΓΙΗ & ΔΥΝΑΤΑ ΟΥΛΑ

Ένα διαδεδομένο πρόβλημα της στοματική κοιλότητας είναι η ουλίτιδα. Πολλοί άνθρωποι δεν δίνουν προσοχή στην υγεία των δοντιών τους μέχρι να παρουσιαστεί κάποιο αισθητό πρόβλημα. Εδώ και καιρό οι οδοντιατροι συστήνουν την χρήση οδοντικών τζελ για την απομάκρυνση της πρώτης φλεγμονής. Τα παρασκευασματα με βάση το σκόρδο, βοηθούν στην θεραπεία της ουλίτιδας και στοματίτιδας.
Μια μελέτη στη Γερμανία επιβεβαίωσε ότι η καθημερινή πρόσληψη σκόρδου μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο αιμορραγίας των ούλων.

Το οδοντικό τζελ με βάση τον κουρκουμά χρησιμοποιείται επιτυχώς για την επούλωση των ιστών. Η αντιφλεγμονώδες δράση του καταπραΰνει τα ούλα και αποτρέπει την εμφάνιση μόλυνσης. Παρόμοιο ευεργετικό αποτέλεσμα στην στοματική κοιλότητα προσφέρει το σκορδόνερο με κουρκουμά.

ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ

Οι ερευνητές από το κολέγιο King’s του Λονδίνου, διαπίστωσαν ότι τα άτομα που ακολουθούν υγιεινές διατροφικές συνήθειες, με υψηλά ποσοστά κατανάλωσης λαχανικών, αλλά κυρίως σκόρδου, παρουσιάζουν λιγότερες πιθανότητες ανάπτυξης αρθρίτιδας στο ισχίο, ενώ τα συμπτώματα καθυστερούν να εμφανιστούν σημαντικά. Σε μια άλλη μελέτη βρέθηκε πως ένα συγκεκριμένο φυτοχημικό συστατικό που βρίσκεται στο σκόρδο μειώνει τους δείκτες φλεγμονής που σχετίζονται με την αρθρίτιδα.

ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Όσοι θέλετε να δοκιμάσετε το σκορδόνερο με κουρκουμά, σας συνιστώ να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Στις αντενδείξεις μπορεί να είναι η δυσανεξία στο σκόρδο ή τον κουρκουμά ή ορισμένες ασθένειες του γαστρεντερικού σωλήνα.

πηγές:

Μετα-ανάλυση: Η πρόσληψη σκόρδου μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του στομάχου; https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25411831/
Ο κουρκουμάς κατέχει γαστροπροστατευτική δράση. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3731878/
Ανοσορρυθμιστικές και αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις του σκόρδου.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4417560/

Αφήστε το σχόλιο εδώ: