Γιατί Δεν Κάνει Να Πίνετε Νερό Την Ώρα Του Φαγητού;

Αν είστε οπαδοί του υγιούς τρόπου ζωής, σίγουρα θα έχετε διαβάσει διάφορα άρθρα – ότι να πίνουμε νερό κατά την διάρκεια του φαγητού δεν είναι καλό.

Το πρώτο επιχείρημα είναι ότι: ‘’το νερό την ώρα του φαγητού αραιώνει τα πεπτικά υγρά και ξεπλένει τα ωφέλιμα ένζυμα – και αυτό είναι κακό’’

έπειτα, εμφανίστηκε και το δεύτερο επιχείρημα που υποστηρίζει ότι: ‘’ο οργανισμός μας δεν είναι τόσο ‘χαζός’! Ακόμα και αν αραιωθεί ή ξεπλυθεί κάτι, ο οργανισμός θα παράγει επιπλέον αυτό που του χρειάζεται’’.

Στην πραγματικότητα, οι λόγοι για τον οποίο κάποια πράγματα αλλάζουν στο θέμα της διατροφής, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε όλα τα θέματα, είναι εύκολο να εξηγηθούν: η επιστήμη δεν μείνει με τα χέρια σταυρωμένα, συνέχεια μελετά τον ανθρώπινο οργανισμό και ανακαλύπτει νέα πράγματα.

Για να είμαι ειλικρινής, αν λάβετε κατά γράμμα, αυτά που διαβάζετε στο διαδίκτυο, το πιο πιθανόν είναι τρελαθείτε κάποια στιγμή ή να γίνετε ορθορεξικοί (ορθορεξία=όταν η υγιεινή διατροφή γίνεται εμμονή).

Για αυτό φίλοι μου, ρελαξάρετε??

❓Τελικά, να πίνουμε ή να μην πίνουμε;

Αν παρατηρείτε ότι συνέχεια κατά την διάρκεια του φαγητού θέλετε να πίνετε νερό, κάντε στον εαυτό σας τις παρακάτω ερωτήσεις:

  1. Θέλω πραγματικά την παρούσα στιγμή να φάω; Πολλές φορές μπερδεύουμε το αίσθημα της δίψας με την αίσθηση της πείνας. Και ο κανόνας, όταν θέλεις να φάς – πιες πρώτα ένα ποτήρι νερό, ισχύει!
  2. Πίνω επαρκή ποσότητα νερού ημερησίως; Το πιο πιθανόν ο οργανισμός σας να υποφέρει από έλλειψη νερού.
  3. Είναι η διατροφή μου φυσιολογική; Ένα πρόβλημα είναι ότι η διατροφή του ανθρώπου, σε μεγάλο μέρος αποτελείται από στερεές τροφές. Ο άνθρωπος τρώει πολλες επεξεργασμένες τροφές, οι οποίες έχουν έλλειψη υγρών και ξεχνάει να τρωει ‘ζωντανές τροφές’. Το ξέρατε ότι τα πράσινα λαχανικά και πολλά φρούτα περιέχουν μέχρι και 90% νερό;

✅Τα πράγματα είναι απλά! Προσπαθήστε να λύσετε την αιτία του προβλήματος και μη προσπαθείτε να απαλύνετε τα συμπτώματα.

ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΑ

Τι Παθαίνει Το ΣΤΟΜΑΧΙ Σας, Όταν Πίνετε ΝΕΡΟ Μαζί Με Το Φαγητό. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ 2!

Γιατί Να Πίνετε 2 Λίτρα Νερό Την Ημέρα!? ΑΛΗΘΕΙΑ ή ΜΥΘΟΣ;

Αφήστε το σχόλιο εδώ: