Γιατί Δεν Κάνει Να Πίνετε Νερό Την Ώρα Του Φαγητού;

Αν είστε οπαδοί του υγιούς τρόπου ζωής, σίγουρα θα έχετε διαβάσει διάφορα άρθρα – ότι να πίνουμε νερό κατά την διάρκεια του φαγητού δεν είναι καλό.

📍Το πρώτο επιχείρημα είναι ότι: ‘’το νερό την ώρα του φαγητού αραιώνει τα πεπτικά υγρά και ξεπλένει τα ωφέλιμα ένζυμα – και αυτό είναι κακό’’

📍έπειτα,

εμφανίστηκε και το δευτερο επιχειρημα που υποστηρίζει ότι: ‘’ο οργανισμός μας δεν είναι τόσο ‘χαζός’! Ακόμα και αν αραιωθεί ή ξεπλυθεί κάτι, ο οργανισμός θα παράγει επιπλέον αυτό που του χρειάζεται’’.

📗Στην πραγματικότητα, οι λόγοι για τον οποίο κάποια πράγματα αλλάζουν στο θέμα της διατροφής, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε όλα τα θέματα, είναι εύκολο να εξηγηθούν: η επιστήμη δεν μείνει με τα χέρια σταυρωμένα, συνέχεια μελετά τον ανθρώπινο οργανισμό και ανακαλύπτει νέα πράγματα.

🤔Για να είμαι ειλικρινής, αν λάβετε κατά γράμμα, αυτά που διαβάζετε στο διαδίκτυο, το πιο πιθανόν είναι τρελαθείτε κάποια στιγμή ή να γίνετε ορθορεξικοί (ορθορεξία=όταν η υγιεινή διατροφή γίνεται εμμονή).

Για αυτό φίλοι μου, ρελαξάρετε👌🏼

❓Τελικά, να πίνουμε ή να μην πίνουμε;

🔍Αν παρατηρείτε ότι συνέχεια κατά την διάρκεια του φαγητού θέλετε να πίνετε νερό, κάντε στον εαυτό σας τις παρακάτω ερωτήσεις:

💧Θέλω πραγματικά την παρούσα στιγμή να φάω; Πολλές φορές μπερδεύουμε το αίσθημα της δίψας με την αίσθηση της πείνας. Και ο κανόνας, όταν θέλεις να φάς – πιες πρώτα ένα ποτήρι νερό, ισχύει!

💧Πίνω επαρκή ποσότητα νερού ημερησίως; Το πιο πιθανόν ο οργανισμός σας να υποφέρει από έλλειψη νερού.

💧Είναι η διατροφή μου φυσιολογική; Ένα πρόβλημα είναι ότι η διατροφή του ανθρώπου, σε μεγάλο μέρος αποτελείται από στερεές τροφές. Ο άνθρωπος τρώει πολλες επεξεργασμένες τροφές, οι οποίες έχουν έλλειψη υγρών και ξεχνάει να τρωει ‘ζωντανές τροφές’. Το ξέρατε ότι τα πράσινα λαχανικά και πολλά φρούτα περιέχουν μέχρι και 90% νερό;

🔑Αν, λύσετε τις τρεις παραπάνω ερωτήσεις – πολύ πιθανόν να μη θελήσετε να πιείτε νερό κατα την διάρκεια του φαγητού.

✅Τα πράγματα είναι απλά! Προσπαθήστε να λύσετε την αιτία του προβλήματος και μη προσπαθείτε να απαλύνετε τα συμπτώματα.

Γιατί Να Πίνετε 2 Λίτρα Νερό Την Ημέρα!? ΑΛΗΘΕΙΑ ή ΜΥΘΟΣ;

ΠΑΤΗΣΤΕ 👉 ΕΔΩ ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αφήστε το σχόλιο εδώ:

More in Εργαστήριο Γνώσεων
Πόσες Φορές Μασάτε Την Τροφή;

Ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα του σύγχρονου ανθρώπου είναι η έλλειψη χρόνου.  Όλοι...

Close