8 Σημάδια, Που Δείχνουν Έλλειψη Μαγνησίου Στο Σώμα!

Τα τελευταία χρόνια, πολλές μελέτες επιβεβαιώνουν την ευεργετική δράση του μαγνησίου σε πολλές λειτουργίες του οργανισμού.

Αν υποφέρετε από έντονο στρες, ημικρανίες, αυπνίες, μυϊκούς πόνους ή τρεμοπαίζει το μάτι σας, πολύ πιθανόν να έχετε έλλειψη μαγνησίου. Και αυτά είναι μόνο μερικά συμπτώματα, τα οποία μπορεί να σας παρουσιαστούν, αν στο σώμα λείπει το μαγνήσιο.

Η ένταση και το στρες της καθημερινότητας, εξαντλούν από τον οργανισμό μας αυτό το πολύτιμο στοιχείο. Έτσι, το σώμα αναγκάζεται καθημερινά να χρησιμοποιήσει τα αποθέματα, για να εξισορροπήσει την απώλεια.

Επιπλέον, επιδημιολογικές μελέτες στην Ευρώπη έχουν δείξει ότι, τα τελευταία 100 χρόνια, η πρόσληψη μαγνησίου από την διατροφή, έχει μειωθεί σημαντικά. Έχει υπολογιστεί, ότι το μαγνήσιο εμπλέκεται σε περισσότερες από 300 μεταβολικές διεργασίες και το κάθε κύτταρο του οργανισμού έχει ανάγκή από αυτό το μέταλλο, ώστε να λειτουργεί σωστά.

Για αυτό, αν θέλετε να έχετε ενέργεια, καλό ύπνο και καλή ψυχολογία σας, τότε θα πρέπει να δώσετε την προσοχή σας σε αυτό το τόσο σημαντικό μέταλλο.

Παρακάτω, θα μοιραστώ μαζί σας, 8 σημάδια τα οποία δείχνουν την έλλειψη μαγνησίου στο σώμα. Αν έχετε κάποια από τα σημάδια που θα αναφέρω παρακάτω, τότε βρίσκεστε στη λίστα των ανθρώπων που τους λείπει το μαγνήσιο.

ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΑ ΓΛΥΚΑ

Ξεκινάμε με το πρώτο σημάδι έλλειψης μαγνησίου, το οποίο είναι η αδυναμία στα γλυκά. Η έντονη επιθυμία να φάτε κάτι γλυκό, δείχνει ότι το σώμα έχει έλλειψη από δύο στοιχεία, τα οποία είναι το χρώμιο και το μαγνήσιο. Επιπλέον, σύμφωνα με τους ειδικούς, η έλλειψη μαγνησίου κατά την έμμηνο ρύση αποτελεί συχνό φαινόμενο στον γυναικείο πληθυσμό και μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα. Επίσης, αν γυμνάζεστε εντατικά, η έντονη επιθυμία να φάτε κάτι γλυκό, μπορεί να εκδηλωθεί επειδή κατά την διάρκεια της προπόνησης το σώμα, μέσω της εφίδρωσης, ξοδεύει πολύ μαγνήσιο.

ΣΠΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΜΥΩΝ & ΚΡΑΜΠΕΣ

Το δεύτερο σημάδι έλλειψης μαγνησίου, είναι οι σπασμοί των μυών και οι κράμπες. Αυτά τα συμπτώματα συνδέονται με την μεταφορά ιόντων. Το μαγνήσιο είναι υπεύθυνο για την ενεργή μεταφορά ιόντων ηλεκτρολυτών, σε όλες τις κυτταρικές μεμβράνες.

Όταν υπάρχει έλλειψη μαγνησίου, τότε τα κύτταρα δεν λαμβάνουν ηλεκτρολύτες και αυτο με την σειρά του οδηγεί στην δημιουργία ανισορροπίας ηλεκτρολυτών στα κύτταρα των μυων, με αποτέλεσμα τις κράμπες και τους σπασμούς των μυών. Αυτό με την σειρά του μπορεί να οδηγήσει και στο σύνδρομο των ανήσυχων ποδιών.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ

Συνεχίζουμε το τρίτο σημάδι το οποίο δείχνει έλλειψη μαγνησίου είναι προβλήματα με τον ύπνο. Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να χαλαρώσουν πριν τον ύπνο, με αποτέλεσμα να εκδηλώνεται η αϋπνία. Οι γερμανοί ερευνητές, διαπίστωσαν την επίδραση που έχει το μαγνήσιο, στο παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα. Είναι το μέρος του νευρικού συστήματος το οποίο είναι υπεύθυνο για την χαλάρωση και την ηρεμία. Για αυτό αν έχετε έλλειψη του μαγνησίου, δεν είναι καθόλου παράξενο να έχετε και προβλήματα με τον ύπνο και αϋπνία. Είναι πρακτικά αδύνατο να έχετε ποιοτικό ύπνο, αν υπάρχει ένταση, όσο σωματική τόσο και ψυχική.

Πολύ πιθανόν να σας έχει συμβεί το εξής. Ενώ νιώθετε πάρα πολύ κουρασμένοι και θέλετε να κοιμηθείτε, παρατηρείτε ότι στο μυαλό συνεχίζουν να τριγυρνάνε ένα σωρό σκέψεις, ο εγκέφαλος δεν μπορεί να χαλαρώσει και δεν σας αφήνει να κοιμηθείτε.

Ακριβώς αυτή η κατάσταση είναι σημάδι ότι έχετε έλλειψη του μαγνησίου.

ΣΤΡΕΣ

Άλλο ένα σημάδι έλλειψης μαγνησίου στο σώμα σας είναι το ανεξέλεγκτο στρες και η ανικανότητα να ελέγχετε τις στρεσογόνες καταστάσεις με ηρεμία. Αυτό το σημαντικό μέταλλο ευθύνεται για την υγεία του νευρικού συστήματος και βοηθά στην χαλάρωση. Για αυτό η έλλειψη του μαγνησίου, δημιουργεί την περιττή ανησυχία και στρες. Ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων πιστεύουν ότι το στρες είναι εχθρός της εποχής μας. Στην πραγματικότητα δεν είναι ακριβώς έτσι, το στρες κατέχει και κάποιες θετικές πτυχές, για τις οποίες θα μιλήσουμε σε κάποιο από τα επόμενα βίντεο. Ωστόσο, το παρατεταμένο στρες μπορεί να δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα στην υγεία. Έχει διαπιστωθεί, ότι υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στο υψηλό επίπεδο της κορτιζόλης και την έλλειψη μαγνησίου.

ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΑΠΑΘΕΙΑ

Συνεχίζουμε με το πέμπτο σημάδι έλλειψης μαγνησίου, το οποίο είναι η έλλειψη ενέργειας και η απάθεια. Είναι η κατάσταση κατά την οποία χάνουμε το νόημα της ζωής και δεν βιώνουμε απάθεια και έλλειψη ενέργειας. Αυτή η κατάσταση οφείλεται στην γενική πτώση ενέργειας και συνδέεται άμεσα με την λειτουργία των μιτοχονδρίων μας. Πολύ πιθανόν να γνωρίζετε ότι την ενέργεια που έχουμε στο σώμα μας την παράγουν τα μιτοχόνδρια. Είναι μικροσκοπικά οργανίδια τα οποία παράγουν την τριφωσφορική αδενοσίνη, η οποία με άλλα λόγια είναι η ενέργεια μας. Και προσέξτε τώρα που βρίσκεται όλο το μυστικό. Το μαγνήσιο είναι συμπαράγοντας για την δημιουργία της τριφωσφορικής αδενοσίνης (δηλαδή της ενέργειας). Που σημαίνει ότι, για να έχουμε υψηλό επίπεδο ενέργειας στο σώμα, θα πρέπει να υπάρχει επαρκές μαγνήσιο. Αν υπάρχει έλλειψη μαγνησίου, τότε ο οργανισμός με δυσκολία θα παράγει την ενέργεια. Θα νιώθετε ατονία, απάθεια, κόπωση, όπου όλο αυτό με τον καιρό μπορεί να οδηγήσει στο σύνδρομο της χρόνια κόπωσης.

ΥΨΗΛΗ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ

Άλλο ένα σημαντικό σημάδι έλλειψης μαγνησίου μπορεί να είναι η αρτηριακή πίεση. Πολλοί άνθρωποι που έχουν υψηλή  αρτηριακή πίεση, λανθασμένα θεωρούν ότι ο νούμερο ένα εχθρός, αυτού του προβλήματος είναι το αλάτι. Σας πληροφορώ ότι το αλάτι είναι το τελευταίο που θα πρέπει να σας ανησυχεί. Αυτό που επηρεάζει πολύ πιο αρνητικά την αρτηριακή πίεση είναι το ποσοστό ζάχαρης, των αρτοποιημάτων, των ζυμαρικών και γλυκών που έχετε στην διατροφή σας. Επιπλέον, το επίπεδο ινσουλίνης που έχετε στο αίμα σας κατά την διάρκεια της ημέρας, μπορεί να επιδρά αρνητικά στην αρτηριακή πίεση. Έχει διαπιστωθεί ότι το μαγνήσιο επιδρά θετικά στην αρτηριακή πίεση. Για αυτό τροποποιήστε την διατροφή σας και να είστε σίγουροι ότι και η αρτηριακή σας πίεση θα ομαλοποιηθεί.

ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ

Η δυσκοιλιότητα είναι το έβδομο σημάδι έλλειψης μαγνησίου. Οι αιτίες της δυσκοιλιότητας μπορεί να είναι πολλές, όπως διαταραχή λειτουργίας του εντέρου, στρες, διατροφή.

Αν είστε από τους ανθρώπους που προσέχετε την διατροφή σας και έχετε τέτοιο σύμπτωμα, δώστε μεγάλη προσοχή στην αναλογία ασβεστίου και μαγνησίου. Η μεγάλη ποσότητα ασβεστίου στη διατροφή μπορεί να δημιουργεί την δυσκοιλιότητα, ακόμα και νεφρολιθίαση. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν το ασβέστιο είναι πολύ περισσότερο από το μαγνήσιο. Το μαγνήσιο συμβάλλει στην χαλάρωση και στη ρύθμιση των περισταλτικών κινήσεων των μυών του εντέρου, με αποτέλεσμα την εξάλειψη της δυσκοιλιότητας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Αυτό που πρέπει να αναφέρουμε και είναι πολύ σημαντικό, είναι ότι οι άνθρωποι που έχουν κάποιο μεταβολικό σύνδρομο, όπως η αντίσταση στην ινσουλίνη, πρόκειται για προ-διαβητική κατάσταση κατα την οποία διαταράσσεται η ανταπόκριση των κυττάρων στην ινσουλίνη, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένη ινσουλίνη στο αίμα. Οι άνθρωποι λοιπόν με μεταβολικό σύνδρομο, με δυσκολία επιτυγχανεται την σύνθεση της βιταμίνης D από την ήλιο. έτσι και το μαγνήσιο.

Αν δεν αποκαταστήσετε την αντίσταση στην ινσουλίνη , θα εξακολουθείτε να έχετε έλλειψη μαγνησίου Και τις βιταμίνες D στο σώμα, Επειδή όπως είπαμε αυτές αλληλοσυνδέονται.

Για αυτό είναι προς δικό σας όφελος, να μειώσετε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες, τα αλευροειδή και τα ζάχαρα.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β6

Να θυμάστε ότι το μαγνήσιο συνδυάζετε πολύ καλά με την βιταμίνη Β6. Η βιταμίνη Β6 βοηθά το μαγνήσιο να πάει εκεί ακριβώς όπου χρειάζεται.

ΑΔΥΝΑΜΑ ΟΣΤΑ & ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ

Συνεχίζουμε με το επόμενο σημάδι το οποίο εκδηλώνεται με το αδύναμο σκελετικό σύστημα, πόνο στα οστά και στις αρθρώσεις. Πολύ πιθανόν αυτά τα συμπτώματα να οφείλονται και στην έλλειψη της βιταμίνης D. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε, είναι ότι για την σύνθεση της βιταμίνης D, την οποία όπως θα γνωρίζετε την λαμβάνουμε από τον ήλιο, είναι απαραίτητο το μαγνήσιο, το οποία βοηθά στη βιταμίνη D να μετατραπεί σε ενεργή μορφή.

 

Παρεμπιπτόντως, έχετε δει το σημαντικό βίντεο που υπάρχει στο κανάλι σχετικά με τη βιταμίνη D;

 

Αφήστε το σχόλιο εδώ: