Πως Να Αφαιρέσετε Τα Χημικά Από Τα Φρούτα & Λαχανικά;

Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για την ύπαρξη χημικών στα φρούτα και λαχανικά ακόμα και μετά το πλύσιμο με το νερό της βρύσης.

Κάποιοι αρνούνται ακόμα και την κατανάλωση τους, αλλά αυτό δεν είναι η λύση. Το πρόβλημα αυτό μπορεί να λυθεί με την βοήθεια – σόδας.

Ναι, καλά καταλάβατε! Με την απλή μαγειρική σόδα που υπάρχει σχεδόν σε κάθε σπίτι. Η σόδα θα διαλύσει τα χημικά υπολείμματα που υπάρχουν στην επιφάνεια των φρούτων και λαχανικών, θα ξεπλύνει τα αυγά των παρασίτων και τα χημικά με αποτέλεσμα να επαναφέρει την φυσική μυρωδιά. Με την σόδα συνιστάται να πλένετε όχι μόνο τα λαχανικά και τα φρούτα από το σούπερ μάρκετ αλλά και εκείνα που καλλιεργείται στο δικό σας κήπο.

Τα μεγάλα φρούτα πλένονται ένα – ένα. Αρχικά, ξεπλύνετε για παράδειγμα ένα μήλο με καθαρό νερό. Στη συνέχεια, πάρτε μια μικρή ποσότητα σόδας και τρίψτε το μήλο μέχρι να διαλυθεί εντελώς  η σόδα.

Κατόπιν ξεπλύνετε καλά το φρούτο.

Εάν τα φρούτα είναι μικρά και η διαδικασία για να πλύνετε το κάθε φρούτου χρειάζεται πολύ χρόνο, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα διάλυμα σόδας: 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα για 1 λίτρο νερό. Στραγγίστε τα φρούτα για 2 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά με τρεχούμενο νερό.

Με τη βοήθεια της σόδας μπορείτε επίσης να απαλλαγείτε από συντηρητικά, τα οποία βρίσκονται στα αποξηραμένα φρούτα. Για να το κάνετε αυτό, ξεπλύνετε πρώτα με νερό. Στη συνέχεια, βάλτε τα σε ένα μπολ που περιέχει 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα, και τα αφήνετε για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά με καθαρό νερό.

Αυτή η απλή συνήθεια θα σας βοηθήσει να προστατεύσετε την υγεία σας.

Σας εύχομαι το καλύτερο – να είστε υγιείς!

Discussion

  1. Avatar
    Αδαμου Στελλα
  2. Avatar
    Areti
  3. Avatar
    Ελισσάβετ Σίσκου

Αφήστε το σχόλιο εδώ: