Σπιτική Συνταγή Μουστάρδας

Η σουλφοραφάνη είναι το «θαυματουργό» φυτοθρεπτικό αντιοξειδωτικό, το οποίο βρίσκεται στα σταυρανθή λαχανικά, όπως μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο.

Σύμφωνα με έρευνες, η σουλφοραφάνη μπορεί να ενεργοποιήσει πολύτιμα ένζυμα που προστατεύουν τον εγκέφαλο. Παλαιότερες μελέτες είχαν συνδέσει τη συγκεκριμένη ουσία με την πρόληψη του καρκίνου. Ενώ, πρόσφατες ερευνητικές μελέτες ανέφεραν ότι η συγκεκριμένη ένωση μπορεί επίσης να αναστέλλει την αναπαραγωγή του SARS-CoV-2 (ο ιός που είναι υπεύθυνος για τη COVID-19).

Έχει διαπιστωθεί ότι οι δράση της σουλφοραφάνης αυξάνεται σε συνδυασμό με την μυροσινάση. Είναι ένα ένζυμο που βοηθά τον οργανισμό να απορροφήσει την σουλφοραφάνη.

Αν θέλετε να αυξήσετε την δράση της σουλφοραφάνης, προσθέστε πλούσια πηγή μυροσινάσης όταν καταναλώνετε μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο. Εξαιρετική πηγή μυροσινάσης είναι η μουστάρδα. Οπότε, αν προσθέσετε μουστάρδα στο μαγειρεμένο μπρόκολο, θα αυξηθεί η βιοδιαθεσιμότητα της μυροσινάσης κατά 4 φορές.

Φυσικά, σας προτείνω να επιλέξτε φυσική μουστάρδα, χωρίς επιπλέον συντηρητικά, την οποία μπορείτε πολύ εύκολα να την φτιάξετε και μόνοι σας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Η μουστάρδα είναι σπόροι του σιναπιού, τους οποίους μπορείτε να βρείτε σε σκόνη.

Θα χρειαστείτε ένα μπολ, 100 γραμ. σκόνη μουστάρδας, αλάτι, μέλι και 150 ml ζεστό νερό.

Βάζετε μέρος του ζεστού νερού στο μπολ, προσθέτετε την σκόνη μουστάρδας και ανακατεύετε. Ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.

Έπειτα βάζετε και το υπόλοιπο νερό.

Όλο αυτό το αφήνεται για 10 ώρες.

Αφού περάσουν οι 10 ώρες προσθέστε 3 πρέζες αλάτι και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι.

Ανακατεύεται πολύ καλά και η μουστάρδα είναι έτοιμη.

Μπορείτε να την διατηρείτε στο ψυγείο για αρκετές μέρες.

Ανάλογα με την ποικιλία του σιναπιού, η γεύση της μουστάρδας μπορεί να είναι από γλυκιά έως και καυτερή.

Καλή απόλαυση!

Discussion

  1. Avatar
    Δαλεζιος

Αφήστε το σχόλιο εδώ: