Γιατί Να Πίνετε Κάθε Μέρα Μηλόξυδο;

Πολύ πιθανόν να έχετε ακούσει για τα οφέλη που προσφέρει το φυσικό μηλόξυδο στον οργανισμό μας.

Πράγματι, το μηλόξυδο κατέχει προληπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες, οι οποίες μπορεί να βοηθήσουν σε πολλές διαταραχές του οργανισμού.

Το μηλόξυδο για μένα, ήταν μεγάλη ανακάλυψη!

Με βάση πολλών ισχυρισμών, το μηλόξυδο βοηθά στην παχυσαρκία, βελτιώνει την πέψη, μειώνει το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα και προλαμβάνει από πολλές παθήσεις.

Ετσι και εγώ από περιέργεια, για να διαπιστώσω αυτά τα πολλαπλά οφέλη, ξεκίνησα να πίνω κάθε πρωί μηλόξυδο με νερό για 30 μέρες και μπορώ να πω ότι τα αποτελέσματα με έχουν εκπλήξει ευχάριστα.

Πάμε τώρα να δούμε τι θα συμβεί με τον οργανισμό σας, αν ξεκινήσετε να πίνετε κάθε πρωι μηλόξυδο με νερό, στο διάστημα των 30 ημερών.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΨΗΣ

Αυτό που παρατήρησα αρχικά, όταν ξεκίνησα να πίνω καθημερινά μηλόξυδο, είναι ότι βελτιώθηκε η διαδικασία της πέψης. Αυτό συνέβη επειδή αποκαταστάθηκε η οξινο-αλκαλική ισορροπία του στομάχου. Όταν διαταράσσεται αυτή η ισορροπία, η διαδικασία της πέψης αρχίζει να επιβραδύνεται και δεν επιτυγχάνεται αποτελεσματική αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών που λαμβάνουμε από τις τροφές. Αν ξεκινήσετε να πίνετε καθημερινά το μηλόξυδο, θα αρχίσετε να παρατηρείτε ότι όλο το πεπτικό αρχίζει να λειτουργεί σαν ρολόι.   Ο λόγος που συμβαίνει αυτό έχει απλή εξήγηση, την ώρα του ζυμώματος των μήλων, απελευθερώνεται το οξικό οξύ. Ακριβώς αυτή η ουσία, δηλαδή το οξικό οξύ, αποτελεί το κύριο συστατικό του ξυδιού και ευθύνεται για την γεύση, την μυρωδιά, αλλά και για όλα τα οφέλη που κατέχει το μηλόξυδο. Όταν λοιπόν, το οξικό οξύ εισέρχεται στο στομάχι αρχίζει να αυξάνεται το επίπεδο της οξύτητας του στομάχου και ξεκινούν να παράγονται περισσότερα πεπτικά ένζυμα, τα οποία ευθύνονται για την διάσπαση και την πέψη των τροφίμων.

Να θυμάστε ότι η σωστή οξύτητα του στομάχου είναι πολύ σημαντικός παράγοντας μιας υγιούς πέψης.

Συμβάλει στην απολύμανση της τροφης από τους παθογόνους μικροοργανισμούς όπως τα παράσιτα, την σωστή αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών και πρωτεΐνης. Επιπλέον, σε ορισμένες μελέτες έχει διαπιστωθεί ότι η κατανάλωση του μηλόξυδου αυξάνει το επίπεδο των ωφέλιμων βακτηρίων του εντέρου και μειώνει τα συμπτώματα γαστρεντερικών διαταραχών.

Φυσικά, αν έχετε σοβαρές στομαχικές διαταραχές, πριν την κατανάλωση του μηλόξυδου, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε έναν ειδικό υγείας.

ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ

Μελέτες έδειξαν πως τα άτομα που καταναλώνουν μηλόξυδο σε συστηματική βάση είχαν σημαντικά μικρότερο βάρος σώματος. Αυτή η δράση οφείλεται στη υψηλή συγκέντρωση του οξικού οξέος. Σύμφωνα με μελέτη, το μηλόξυδο καθυστερεί την μετάβαση της τροφής μέσα στο πεπτικό σύστημα, προσφέροντας το αίσθημα του κορεσμού για πολλές ώρες. Το αίσθημα του κορεσμού μας βοηθά στο να νιώθουμε σωματικά και ψυχικά καλά. Επιπλέον, τα ένζυμα και τα οργανικά οξέα που υπάρχουν στο μηλόξυδο, επιταχύνουν το μεταβολισμό και αυξάνουν την αναλογία με την οποία το σώμα αρχίζει να καίει λίπος.

ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΣΑΚΧΑΡΟΥ

Η τακτική κατανάλωση του μηλόξυδου μειώνει το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα. Το πιο απλό πράγμα που μπορείτε να κάνετε αν θέλετε να προλάβετε τον ζαχαρώδη διαβήτη είναι να κρατάτε το επίπεδο της γλυκόζης στα χαμηλά επίπεδα.

Αυτό που παρατήρησα όταν ξεκίνησα να πίνω μηλόξυδο με νερό, είναι ότι δεν είχα απότομες διακυμάνσεις της γλυκόζης καθ ‘όλη τη διάρκεια των 30 ημερών. Οι ειδικοί υγείας σε αυτό δίνουν την παρακάτω εξήγηση. Όταν ένα άτομο τρώει οποιαδήποτε τροφή με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως μακαρονια, λευκό ψωμί ή επεξεργασμένα ζάχαρα, το επίπεδο της γλυκόζης αυξάνεται απότομα. Οι ιδιότητες που κατέχει το μηλόξυδο εμποδίζει την άμεση απορρόφηση του ζαχάρου, διατηρώντας φυσιολογικά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.

Αυτό μάλιστα λειτουργεί πάρα πολύ καλά στους διαβητικούς. Τα αποτελέσματα μιας μελέτης σε μια ομάδα ασθενών με διαβήτη τύπου 2, έδειξε ότι τα άτομα που έπιναν αραιωμένο μηλόξυδο με νερό, πριν καταναλώσουν ένα σνακ, η γλυκόζη εξακολουθούσε να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα σε σύγκριση με αυτούς που έτρωγαν το σνακ χωρίς το μηλόξυδο.

ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Έχει διαπιστωθεί ότι η συγκέντρωση του μηλικού οξέος βοηθά στην πρόληψη αλλά και στην αντιμετώπιση της ακμής, ενώ παράλληλα απομακρύνει τη λιπαρότητα του δέρματος. Επιπρόσθετα, το μηλικό οξύ που περιέχει ενισχύει και επιταχύνει τις διαδικασίες αποτοξίνωσης του σώματός, ισορροπεί το ph της επιδερμίδας βοηθώντας τους πόρους να μη φράζουν. Εκτός των άλλων όπως θα γνωρίζετε, η υγεία της επιδερμίδας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την κατάσταση του εντέρου. Η εντερική μικροχλωρίδα είναι πάρα πολύ σημαντική για την καλή υγεία του πεπτικού, του μεταβολισμού και του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Και όπως αναφέραμε παραπάνω, το μηλόξυδο βελτιώνει την λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Αν θέλετε να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας σε καλή κατάσταση και να φαίνεστε νεότεροι, θα πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε το άρθρο με τις καλύτερες τροφές για την επιδερμίδα.

✅ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ Για ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ Δέρμα ?https://youtu.be/CwXA9Rh2K0k

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Το μηλόξυδο βοηθά στην αποκατάσταση των μυων μετά την προπόνηση. Το αναμεμειγμένο μηλόξυδο με νερό, χρησιμοποιείται σαν αντίδοτο για το γαλακτικό οξύ, το οποίο παράγεται κατά την διάρκεια της προπόνησης και ευθύνεται για το πιάσιμο των μυών. Αυτό το ρόφημα βοηθά στην κόπωση μετά την προπόνηση, καθώς παρέχει κάλιο και άλλα θρεπτικά συστατικά και πολύτιμα ένζυμα τα οποία βοηθούν στην αποκατάσταση των μυών.

Το μηλόξυδο περιέχει πολλά αμινοξέα, περίπου 5 φορές περισσότερα από ότι τα φρέσκα μήλα. Και τα αμινοξέα είναι στοιχεία από τα οποία αποτελείται η πρωτεΐνη, δηλαδή το δομικό υλικό για τους ιστούς. Αν έχετε ξυπνήσει το πρωί και νιώθετε κουρασμένους τους μυς σας από την χθεσινή προπόνηση, αυτό σημαίνει οι ιστοί αποκαθίστανται και ανανεώνονται.

Ένα ποτήρι νερό με μηλόξυδο θα προσφέρει στους μύες όλα τα απαραίτητα στοιχεία έτσι ώστε να επανέλθουν στην φυσιολογική κατάσταση πιο γρηγορα.

ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Το μηλόξυδο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλει στην πρόληψη διαφόρων ειδών λοιμώξεων και ασθενειών, όπως η γρίπη και το κρυολόγημα. Αυτό οφείλεται στην υψηλή του περιεκτικότητα σε μηλικό οξύ, το οποίο λειτουργεί ως άμυνα ενάντια σε ιούς και βακτήρια. Σε γενικές γραμμές, η καθημερινή κατανάλωση του μηλόξυδου, μπορεί να αυξήσει την αντοχή του σώματος στα κρυολογήματα ασθένειες και φλεγμονώδεις διεργασίες.

ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΔΟΝΤΙΩΝ

Όπως και τα περισσότερα οξέα, έτσι και το μηλόξυδο βοηθά στην απομάκρυνση μικροβίων από τα δόντια, δηλαδή στην αφαίρεση της οδοντικής πλάκας και τη φυσική λεύκανση των δοντιών. Ωστόσο πρέπει να είστε προσεκτική με την δοσολογία, επειδή μπορεί να οδηγήσει σε διάβρωση του σμάλτου των δοντιών.

Πως να φτιάξετε στοματικό διάλυμα για την λεύκανση των δοντιών;

Αναμείξτε ένα κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο με μισό φλιτζάνι νερό και χρησιμοποιήστε το ως στοματικό διάλυμα για την κακή αναπνοή και την ουλίτιδα. Έπειτα ξεπλύνετε τα δόντια με καθαρό νερό.

✅Πως Καταστρέφουμε Τα Δόντια Μας; ?https://youtu.be/FpTxL83eioQ

ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ

Το μηλόξυδο αποτελεί ένα ηπατικό και λεμφικό τονωτικό. Βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού καθώς βελτιώνει τη κυκλοφορία του λεμφικού συστήματος και του εντέρου, βοηθά στην απομάκρυνση της κατακράτησης υγρών και επαναφέρει το pΗ του στομάχου. Αποτελεί τον ιδανικό σύμμαχο για όσους θέλουν να αποτοξινώσουν του σώμα τους και να καταπολεμήσουν την κυτταρίτιδα.

ΧΡΗΣΗ & ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ

Θα ήθελα τώρα να δούμε την χρήση και την δοσολογία του μηλόξυδου. Το μηλόξυδο μπορείτε να το χρησιμοποιείτε καθημερινά. Η προτεινόμενη δόση είναι 1 με 2 κουταλιές της σούπας φυσικού μηλόξιδου αραιωμένο σε ένα ποτήρι νερό. Στο πρώτο διάστημα καλό είναι να ξεκινήσετε με μισή κουταλιά της σούπας και όσο ο οργανισμός θα συνηθίζει, η ποσότητα μπορεί σταδιακά να αυξηθεί, χωρίς όμως να ξεπερνά τις 3 κουταλιές της σούπας την ημέρα. Δύο κουταλιές της σούπας την ημέρα είναι αρκετές για επαρκή απορρόφηση θρεπτικών συστατικών και ενίσχυση του μεταβολισμού στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής.

Αν θέλετε να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη του μηλόξυδου στην απώλεια βάρους, μπορείτε να το πίνετε πριν το φαγητό, αυτό θα σας βοηθήσει να επεξεργαστείτε καλύτερα τις τροφές. Ενώ εάν θέλετε να αφομοιωθεί αποτελεσματικά ο σίδηρος από τις τροφές να το πίνετε 20 λεπτά μετά το φαγητό.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για Το Ρόφημα με μηλόξυδο Που Καθαρίζει Το Έντερο Και Αδυνατίζει, σας προτείνω να δείτε το ξεχωριστό βίντεο που υπάρχει στο κανάλι.

✅Ρόφημα Που Καθαρίζει Το Έντερο Και Αδυνατίζει! ?https://youtu.be/IO8oqBV8h_M

Discussion

  1. Avatar
    Θεόδωρος
  2. Avatar
    ΜΑΡΙΑΝΝΑ
  3. Avatar
    Βασω Σταμου

Αφήστε το σχόλιο εδώ: