Γιατί Πρέπει Να Μουλιάζουμε Τους Ξηρούς Καρπούς;

Κάποιοι θα το έχετε ακούσει, ενώ για κάποιους θα είναι εντελώς νέα η πληροφορία. Οι αγαπημένοι σε όλους, ξηροί καρποί, πρέπει να μουλιάζονται πριν την κατανάλωσή τους.
Πως το βλέπετε, παράλογο ή λογικό;
❓Γιατί λοιπόν, είναι σημαντικό να μουλιάζονται;

⚠️Το θέμα είναι, ότι οι ξηροί καρποί περιέχουν φυτικό οξύ. Το φυτικό οξύ υπάρχει σε μεγάλη ποσότητα στους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους, τα όσπρια και τα δημητριακά.

?Μερικές μελέτες δείχνουν ότι το φυτικό οξύ μπορεί να εμποδίσει την απορρόφηση ιχνοστοιχείων και μακροθρεπτικών συστατικών, όπως ψευδάργυρο, σίδηρο, ασβέστιο και μαγνήσιο.

?Ποιος είναι ο ρόλος του, θα πείτε εσείς;

?Στην φύση τα πάντα είναι μελετημένα.

Η φύση έχει προνοήσει μηχανισμούς προστασίας για τους σπόρους για να τους κρατήσει ασφαλής από τα αρπακτικά ζώα μέχρι να είναι οι συνθήκες σωστές για τη βλάστηση.

Με το μούλιασμα, ενεργοποιείται η βλάστηση και ο σπόρος απενεργοποιεί τον μηχανισμό προστασίας και ετοιμάζεται για να φυτρώσει.

Μπορούμε να πούμε ότι το μούλιασμα είναι η μίμηση της φύσης.

⚠️Οι τοξικές ουσίες, μεταξύ των οποίων το φυτικό οξύ και οι πολυφαινόλες (ταννίνες), εξουδετερωνονται με το μούλιασμα και το φύτρωμα.

Πώς γίνεται το μούλιασμα;


☘️Αρχικά ξεπλένουμε τους ξηρούς καρπούς.

☘️Βάλτε τους ξηρούς καρπούς σε ένα μπολ με νερό σε αναλογία 2: 1. Το υδρογονοποιημένο νερό είναι ιδανικό για την διαδικασία αυτή. Το νερό τέτοιας ποιότητας, θα συντομεύσει τον χρόνο του μουλιασματος, θα αναζωογονήσε τα καρύδια και θα τα κάνει ακόμη πιο νόστιμα και υγιεινά!

☘️Ο κάθε τύπους ξηρών καρπών, έχει διαφορετικό χρόνο μουλιάσματος.Οι περισσότεροι μπορούν να μείνουν κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας.

☘️Έπειτα, στραγγίστε το νερό και ξεπλύνετε πολύ καλά, μέχρι το νερό θα είναι εντελώς καθαρό.

Μπορείτε να αλλάξετε το νερό αρκετές φορές κατά τη διάρκεια μουλιάσματος.

⏰Χρόνος μουλιάσματος:

Καρύδια: 8 ώρες
Αμύγδαλα: 12 ώρες
Φυστίκια: 8 ώρες
Κολοκυθόσποροι: 7 ώρες
Μακαντάμια: 4 ώρες
Φουντούκια: 8 ώρες
Κάσιους: 6 ώρες
Λιναρόσποροι: 6 ώρες

Γράψτε, αν μουλιάζετε τους ξηρούς καρπούς ?

Discussion

  1. Avatar
    Elena
  2. Avatar
    Κατερινα
  3. Avatar
    Ελισσάβετ Σίσκου

Αφήστε το σχόλιο εδώ: