10.000 Βήματα – Βασικός Παράγοντας Μακροζωίας

Δεν είναι πλέον μυστικό ότι ο καθιστικός τρόπος ζωής & η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας, αρνητικά επηρεάζει την κατάσταση και την ποιότητα της υγείας μας.

Αυτός ο βαθμός είναι τόσο μεγάλος, που αυξάνει το ρίσκο θνησιμότητας από κάθε αιτία κατά 48%. Φανταστείτε ότι ήδη, μετά από 3 ημέρες χαμηλής σωματικής δραστηριότητας, η ευαισθησία στην ινσουλίνη μειώνεται, γεγονός που συμβάλλει στην πρόωρη γήρανση.

Το περπάτημα είναι μια θεμελιώδης μορφή σωματικής άσκησης.

Επικρατεί η άποψη, ότι αν κάποιος προπονείται 2-3 φορές την εβδομάδα, τότε εξαλείφει τις επιπτώσεις της καθιστικής ζωής. Ωστόσο, τα αποτελέσματα 48 ερευνών δείχνουν, ότι η παρατεταμένη καθιστική ζωή είναι επιβλαβής για την υγεία ανεξάρτητα αν κάποιος γυμνάζεται συχνά.

Ένα ενδιαφέρον γεγονός είναι, ότι στους ανθρώπους άνω των 40 ετών, οι οποίοι δεν ακολουθούσαν τις συστάσεις για τακτική άσκηση, το γρήγορο περπάτημα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θνησιμότητας από καρδιαγγειακές και άλλες παθήσεις κατά 20%.

Όπως δείχνουν οι μελέτες, τα 10.000 καθημερινά βήματα μαζί με ελεγχόμενη πρόσληψη θερμίδων, έχουν άμεση σχέση με την απώλεια κιλών – σε σύγκριση με ανθρώπους που ακολουθούν μόνο κάποια δίαιτα και δεν έχουν επαρκή σωματική άσκηση.

Αν πάρετε απόφαση να κάνετε καθημερινά 10.000 βήματα τότε σας περιμένουν τα παρακάτω:

  • Θα βελτιωθεί ο ύπνος
  • Θα βελτιωθεί η ψυχολογία & η διάθεση
  • Θα μειωθεί το επίπεδο γλυκόζης και ινσουλίνης στο αίμα
  • Θα αποκατασταθεί η αρτηριακή πίεση
  • Θα αυξηθεί η ελαστικότητα των αγγείων

Τα 10.000 βήματα μπορείτε να τα κάνετε αθροιστικά κατά την διάρκεια της ημέρας.

Σε συνδυασμό με σωστή διατροφή και τον υγιή ύπνο είναι το καλύτερο φάρμακο που αναμφίβολα θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής σας και ταυτόχρονα θα παρατείνει την ανώδυνη παραμονή σας σε αυτόν τον πλανήτη.

Προσπαθήστε να βρίσκετε την ευκαιρία να περπατάτε.

Να προτιμάτε τα σκαλοπάτια, από το ασανσέρ και τις κυλιόμενες σκάλες.

Αν υπάρχει δυνατότητα περπατήστε αντί να πάρετε συγκοινωνία.

Σας προτείνω να κάνετε χρήση συσκευής που μετράει τα βήματα για να κρατάτε στατιστική.

 

 

Discussion

  1. Avatar
    Αναστάσης Κλεάνθους

Αφήστε το σχόλιο εδώ: