Πως Να Επαναφέρετε Την Ενέργεια;

Η συνεχόμενη κατάσταση κούρασης συνδέεται με το επίπεδο pH του αίματος!

Υποφέρετε από συνεχόμενη κατάσταση κούρασης; Αισθάνεστε το σώμα σας ταλαιπωρημένο; Έχετε συχνούς πονοκεφάλους; Δυσκολεύεστε το πρωί και κατά την διάρκεια της ημέρας χωρίς τον καφέ και ο ύπνος δεν μπορεί να σας ξεκουράσει; Η αιτία αυτής της κατάστασης μπορεί να είναι η επινεφριδιακή κόπωση.

Περίπου το 80% των ανθρώπων κατά την διάρκεια της ζωής τους ήρθαν αντιμέτωποι με την επινεφριδιακή κόπωση, η οποία εκδηλώνεται με την κατάσταση νευρικότητας, ατονίας και δυσαρέσκειας. Κατά κανόνα, διάγνωση για αυτή την κατάσταση δεν υπάρχει.  

Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε  την μια από τις βασικότερες αιτίες που μπορεί να εμφανίζεται το πρόβλημα αυτό και τι πρέπει να κάνετε για να γεμίσει και πάλι το σώμα σας  με ενέργειά!

Με ποιον τρόπο το επίπεδο pH του αίματος μπορεί να οδηγήσει σε επινεφριδιακή κόπωση;

Οι αιτίες επινεφριδιακής κόπωσης μπορεί να είναι πολλές, παράδειγμα, το παρατεταμένο στρες το οποίο διεγείρει την ενεργοποίηση των επινεφριδίων με την έκκριση αδρεναλίνης (της ορμόνης του στρες), τα επινεφρίδια με την πάροδο του χρόνου ‘κουράζονται’, γεγονός το οποίο φέρνει την χημική ανισορροπία του οργανισμού. Ωστόσο, επικρατεί άλλη μια σημαντική αιτία αυτής της κατάστασης –  η αλλαγή του επιπέδου pH αίματος.

Στον άνθρωπο σε ιδανικές συνθήκες το επίπεδο pH του αίματος βρίσκεται στο 7,35. Το μειωμένο επίπεδο μπορεί να επιδράσει στην καθημερινή λειτουργικότητα του οργανισμού – για αυτό η διατήρηση της αλκαλικής – όξινης ισορροπίας απλά είναι απαραίτητος παράγοντας για ένα υγιές σώμα και καλή ψυχολογία.

‘’Η υψηλή οξύτητα του αίματος (οξέωση) μπορεί να είναι αποτέλεσμα των διατροφικών συνηθειών που έχει ο άνθρωπος’’

Λοιπόν, η υψηλή οξύτητα του αίματος που ονομάζεται οξέωση, μπορεί να είναι αποτέλεσμα των διατροφικών συνηθειών που έχει ο άνθρωπος. Τα ερυθρά αιμοσφαίρια σε κανονικές συνθήκες άνετα κυκλοφορούν στα αιμοφόρα αγγεία, μεταφέροντας το οξυγόνο σε κάθε κύτταρο. Ωστόσο σε υψηλό επίπεδο οξύτητας το αρνητικό φορτίο των αιμοσφαιρίων χάνεται, η κυκλοφορία του αίματος διαταράσσεται, ενώ τα κύτταρα δεν λαμβάνουν την απαραίτητη ποσότητα του οξυγόνου. Αυτό οδηγεί σταδιακά στην μείωση ζωτικής ενέργειας  και αυτήν την συνεχόμενη απώλεια δεν είναι εφικτό να αναπληρώσει ακόμα και ένας υγιής ύπνος.

Για να καταπολεμήσετε την κούραση, που δημιουργήθηκε από την συγκεκριμένη αιτία, είναι απαραίτητα να γνωρίζετε δυο πράγματα:

  •         Πως οι τροφές επιδράνε στο επίπεδο pH του αίματος;
  •         Πως να κάνετε το επίπεδο pH του αίματος πιο αλκαλικό;

Πως οι τροφές επηρεάζουν το επίπεδο pH του αίματος?

Θα εκπλαγείτε, όταν μάθετε πόσο οι τροφές και τα υγρά που καταναλώνουμε επιδράνε στο επίπεδο pH του αίματος. Υπάρχουν πάρα πολλές ασήμαντες τροφές που καταναλώνουμε στην καθημερινότητα χωρίς να υποψιαζόμαστε για το πως αυτές επιδράνε στο επίπεδο pH του οργανισμού.

Η τροφή που εισέρχεται στο στομάχι βρίσκει ένα πολύ όξινο περιβάλλον (1-2 ph), το οποίο είναι απαραίτητο πρώτον, για την διάλυση της τροφής και δεύτερον για να σκοτώσει τα τυχόν μικρόβια που μπορεί να υπάρχουν μαζί με την τροφή. Το μοναδικό όργανο στον οργανισμό που έχει όξινο περιβάλλον είναι το στομάχι, όλα τα υπόλοιπα όργανα λειτουργούν σε αλκαλικό περιβάλλον, αυτό σημαίνει ότι αν η τροφή που βρίσκεται στο στομάχι δεν μετατραπεί σε αλκαλική τότε ο πυλωρικός σφιγκτήρας, αυτός που ενώνει το στομάχι με τον δωδεκαδάκτυλο, δεν θα ανοίξει, και η τροφή θα αναγκαστεί να παραμείνει στο στομάχι για περισσότερες ώρες.

Για αυτό όταν τρώτε, να φροντίζετε η τροφή στο 80% να είναι αλκαλική και 20% όξινη, αυτό θα βοηθήσει στην γρήγορη διέλευσή της προς το έντερο και την αποτελεσματική αφομοίωσή της.

Ωστόσο, πολλές φορές συμβαίνει  οι όξινες  ενώσεις που έχουν απομείνει εισέρχονται στο αίμα και το αίσθημα που δημιουργείτε μετά το φαγητό είναι βάρος, υπνηλία και ατονία.

Με αυτό τον τρόπο, η αιτία κόπωσης, κρύβεται στην κατανάλωση τροφής ή υγρών που ούτε καν υποψιαζόμαστε, που μετά την διάλυσή τους δημιουργούν όξινα κατάλοιπα: παράδειγμα όξινων τροφών είναι ο

  •         Καφές
  •         Αλκοόλ
  •         Αλευροειδή
  •         Κρέας, γάλα κ.α.

Και τώρα η λύση του προβλήματος!

Είναι άραγε εφικτό το επίπεδο pH του αίματος να πλησιάσει στο αλκαλικό επίπεδο, και αν ναι τότε πώς?

Αρκετά αποτελεσματική μέθοδος ώστε να μειωθεί το όξινο επίπεδο pH – είναι η κατανάλωση αλκαλικών τροφών και υγρών, τα οποία κατέχουν αλκαλοποιητική δράση. Για αυτό είναι σημαντική η κατανόηση, ποιες τροφές και ποια υγρά κατά την διαδικασία του μεταβολισμού οδηγούν στην εμφάνιση αλκαλικών κατάλοιπον, τα οποία μπορούν να μειώσουν το επίπεδο οξύτητας στον οργανισμό.

‘’Πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν είναι απαραίτητο να απορρίψουμε εντελώς τις όξινες τροφές από την διατροφή μας αλλά να αυξήσουμε την κατανάλωση αλκαλικών τροφών και υγρών, και να παρατηρήσουμε την κατάσταση του οργανισμού’’

Ο πίνακας Όξινων και Αλκαλικών τροφών μας βοηθάει να βρούμε ποιες τροφές είναι όξινες και ποιες αλκαλικές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επίσης πάρα πολύ σημαντικό βήμα στην καταπολέμηση της χρόνιας κόπωσης είναι η κατανάλωση επαρκής ποσότητας υδρογονοποιημένου νερού με υψηλό δείκτη pH  . Το νερό με αυτό τον δείκτη ονομάζεται αλκαλικό νερό.

Το νερό με αυτό τον δείκτη ονομάζεται Αλκαλικό – Υδρογονοποιημένο Νερό.

Αφήστε το σχόλιο εδώ: