Τι είναι η δισκοκήλη;

Κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου (δισκοκήλη) μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε μέρος της σπονδυλικής στήλης.

Στις πιο συχνές περιπτώσεις η εμφάνιση της δισκοκήλης είναι αποτέλεσμα σταδιακής καταστροφής του μεσοσπονδύλιου δίσκου ως αποτέλεσμα της μακροχρόνιας άνισης πίεσης γειτονικών σπονδύλων και διαταραχή θρέψης του δίσκου. Η δημιουργημένη κήλη με την προεξοχή της αρχίζει να πιέζει τα νεύρα και προκαλεί φλεγμονή, η οποία συνήθως συνοδεύεται με οίδημα. Το πιεσμένο νεύρο στέλνει στον εγκέφαλο σήματα πόνου, οι οποίοι γίνονται αντιληπτοί από τον ασθενή σαν να έρχονται από τα πόδια. Μέρος του νεύρου, που βρίσκεται εκτός της περιοχής πίεσης της κήλης, σχεδόν σταματά να λειτουργεί, γεγονός το οποίο οδηγεί στην απότομη μείωση αίσθησης και την εμφάνιση αδυναμίας στο πόδι. Η δισκοκήλη είναι η πιο σοβαρή και βαριά εκδήλωση της δισκοπάθειας.

 Δισκοκήλη είναι τέταρτο στάδιο δισκοπάθειας

 Η ανάπτυξη της πάθησης

Στην αρχή εμφανίζετε πόνος στην οσφυϊκή περιοχή (στην μέση), υποδηλώνοντας την αρχή καταστροφικών διεργασιών στον μεσοσπονδύλιο δίσκο. Αρχίζει να αλλάζει αρκετά η περίπλοκη δομή του τοιχώματος του μεσοσπονδύλιου δίσκου (ινώδης δακτύλιος), αρχίζουν να εμφανίζονται ρωγμές, οι οποίες μειώνουν την αντοχή του. Ο πηκτοειδής πυρήνας (η σύσταση του οποίου μοιάζει με ζελέ) υπό την πίεση προεξέχει, διαταράσσεται η αιμάτωση του δίσκου, δημιουργείτε οίδημα. Αυτές οι διαταραχές οδηγούν στην εμφάνιση του πόνου, ο οποίος προκαλεί μυϊκό σπασμό στην διαταραγμένη περιοχή της σπονδυλικής στήλης. Το φορτίο της διαταραγμένης περιοχής ανακατανέμεται, με αποτέλεσμα να παραμορφώνονται και τα άλλα μέρη της σπονδυλικής στήλης. Μετέπειτα αρχίζει η καταστροφή των σπονδυλικών αρθρώσεων. Οι σύνδεσμοι της σπονδυλικής στήλης αρχίζουν να χαλαρώνουν και παύουν να κρατάνε με ασφάλεια τους σπονδύλους. Με την μελλοντική ανάπτυξη της ασθένειας αρχίζει να αλλάζει η φύση του πόνου. Αυτό οφείλεται στην μηχανική πίεση και ένταση του νεύρου. Προκαλείτε οίδημα και η διαταραχή της αιμάτωσής του. Κατά την άμεση επαφή της κήλης με το συγκεκριμένο νεύρο ο πόνος είναι ισχυρός.

Σε τι οδηγεί η δισκοκήλη;

Το κυριότερο σύμπτωμα του ασθενή είναι ο πόνος. Πολύ συχνά οι άνθρωποι για να προσαρμοστούν στον πόνο βρίσκουν κάποια στάση του σώματος όπου ο πόνος ελαχιστοποιείτε. Η αναγκαστική παραμορφωμένη στάση του σώματος, η οποία μειώνει το επίπεδο πίεσης του νεύρου προκαλείτε η σκολίωση, ενώ η διαταραγμένη καμπύλη οσφυϊκής μοίρας η λόρδωση, ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της κάμψης και διάτασης του σώματος. Επίσης, μπορεί να παρατηρηθεί λόγω μυϊκής ατροφίας, διαταραχές υπό την μορφή ‘απώλεια βάρους’. Με την μακροχρόνια πίεση του νεύρου, μπορεί να επιδεινωθεί η κινητικότητα και να ξεκινήσει η παράλυση των μυών κάτω άκρων, να μειωθεί η αίσθηση των άκρων, να διαταραχθεί η λειτουργία των οργάνων λεκάνης (ουροδόχος κύστη, ορθόν έντερο, μήτρα, προστάτης κ.α.), μείωση σεξουαλικής ικανότητας στους άνδρες, μούδιασμα πελμάτων. Η διαταραχή στην οσφυϊκή μοίρα – ιερό οστό (λεκάνη)είναι μία από τις κυριότερες αιτίες προσωρινής ακινησίας και συχνά παράλυσης.

Τι κάνουν συνήθως για την θεραπεία της δισκοκήλης;

  • Η ξεκούραση στο κρεβάτι και η χαλάρωση μειώνει το φορτίο στον μεσοσπονδύλιο δίσκο, ο πόνος μειώνετε. Αλλά ο μεσοσπονδύλιος δίσκος δεν αποκαθίσταται, και οι μύες που συγκρατούν την σπονδυλική στήλη, αποδυναμώνουν. Κατά την επιστροφή στον κανονικό τρόπο ζωής ο πόνος και η διαταραχή της σπονδυλικής στήλης αρχίζει και πάλι γρήγορα να δίνουν το παρόν τους.
  • Κατά την φαρμακευτική θεραπεία επιδιώκετε η ανακούφιση της φλεγμονής και του πόνου, αλλά δεν αποκαθίσταται ο μεσοσπονδύλιος δίσκος και δεν μειώνετε η πίεση σε αυτόν. Η καταστροφή του δίσκου συνεχίζεται, με αποτέλεσμα την επιδείνωση του προβλήματος.
  • Η χειρουργική παρέμβαση είναι απαραίτητα αν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την ζωή. Κατά την διάρκεια της εγχείρησης αφαιρείτε η κήλη (προέκταση του δίσκου) και απελευθερώνεται το νεύρο. Οι διαταραχές της σπονδυλικής στήλης δεν εξαλείφονται. Γι’αυτό η εγχείρηση πολλές φορές είναι αναποτελεσματική ως θεραπεία λόγω του υψηλού ποσοστού υποτροπής της κήλης (να βγει ξανά) στο ίδιο σημείο. Και αυτό επειδή με την αφαίρεση μέρους του δίσκου δεν λύθηκε η αιτία – η οποία είναι ο δίσκος.

 

Τι προτείνει η MEGA RAYS;

Για την επίλυση του προβλήματος μεσοσπονδύλιας κήλης η εταιρεία Mega Rays προσφέρει τον θερμικό εξοπλισμό μασάζ, τον κεραμικό προβολέα από νεφρίτη, και την μυοτονωτική ζώνη. Η αποκατάσταση του προβλήματος της σπονδυλικής στήλης επιτυγχάνετε, χάρη στο σύνολο μεθόδων που εφαρμόζονται (τέντωμα, μασάζ, διαθερμία, πίεση σημείων) για την επίλυση της αιτίας που δημιουργήθηκε η δισκοκήλη.

 

Η λύση της δισκοκήλης

Τέντωμα της σπονδυλικής στήλης. Κατά την διάρκεια ευχάριστου και απαλού τεντώματος, η απόσταση μεταξύ των σπονδύλων αυξάνετε, και αυτό βοηθά στην απομάκρυνση μυϊκής έντασης, διόρθωση (ευθυγράμμιση) σπονδυλικής στήλης, αποκατάσταση κινητικότητας των σπονδύλων. Επιπλέον, απελευθερώνεται το νεύρο, και αυτό οδηγεί στην μείωση του πόνου.

 

 

 

 

 

Τ έντωμα σπονδυλικής στήλης

Πολύ σημαντικό είναι επίσης, η μείωση πίεσης στους μεσοσπονδύλιους δίσκους, δημιουργείται το αποτέλεσμα της αναρρόφησης μέρους του δίσκου που προεξέχει.

Η έλξη της σπονδυλική στήλης (τέντωμα) βοηθά στην διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας των σπονδυλικών αρτηριών που βρίσκονται στην αυχενική μοίρα, με αποτέλεσμα την βελτίωση ροής του αίματος προς τον εγκέφαλο και την σωστή αιμάτωσή του, απομακρύνετε η νεύρο-μυϊκή ένταση.

Διαθερμία. Πολύ καλό αποτέλεσμα δίνει η υπέρυθρη θερμότητα, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, έχει αντιφλεγμονώδη και αναλγητική δράση. Ανακουφίζει την μυϊκή ένταση, εξασφαλίζει ποιοτική χαλάρωση και απαλό τέντωμα σπονδυλικής στήλης.

Ο καυτηριασμός προσφέρει την δυνατότητα αποκατάστασης της ελαστικότητας των συνδέσμων. Οι μύες και οι σύνδεσμοι της σπονδυλικής στήλης, αποκαθίστανται μέρα με την μέρα, και είναι σε θέση πλέον με ασφάλεια να κρατήσουν το φορτίο και την πίεση της καθημερινότητας, αποτρέποντας την επανεμφάνιση της δισκοκήλης.

Μυοδιέγερση – είναι η συστολή των μυών με την επίδραση χαμηλών συχνοτήτων ρεύματος. Υπό την επίδραση αυτών των παλμών επιτυγχάνετε σύσπαση των μυών (παθητική εκγύμναση). Αυτό που συμβαίνει στους μύες την ώρα της γυμναστικής. Η συγκεκριμένη διαδικασία επιτρέπει την αποκατάσταση της αγωγιμότητας των νευρικών ερεθισμάτων στα εσωτερικά όργανα και ιστών, επίσης ενισχύει τους μύες, αυξάνει την ροή του αίματος στους ιστούς και όργανα. Το κυριότερο πλεονέκτημα της μυοδιέγερσης – είναι η ενισχύσει του μυϊκού συστήματος χωρίς την επιβάρυνση στους διαταραγμένους μεσοσπονδύλιους δίσκους.

Ο ύπνος στο κεραμικό στρώμα τουρμαλίνης – νεφρίτη, χάρη στην διατήρηση καλής κυκλοφορίας του αίματος στην σπονδυλική στήλη σημαντικά θα επιταχύνει την διαδικασία αποκατάστασης.

Η ολοκληρωμένη προσέγγιση και η ταυτόχρονη επίδραση πολλών μεθόδων όπως θερμότητα, τέντωμα, ευθυγράμμιση και μυοδιέγερση, βοηθά πολύ πιο αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της δισκοκήλης και των σχετικών παθήσεων της σπονδυλικής στήλης.

Αφήστε το σχόλιο εδώ: