Ο Τροχός Της Ζωής

Ο κάθε άνθρωπος που στοχεύει στην προσωπική ανάπτυξη και κατανοεί ότι όλες οι αλλαγές στην ζωή εξαρτώνται αποκλειστικά από τον ίδιο, εφαρμόζει στην ζωή του την τεχνική που ονομάζεται ο ‘Τροχός Της Ζωής’.

Πρόκειται για μια πανεύκολη τεχνική που μας επιτρέπει να επαναφέρουμε τη ζωή μας σε ισορροπία αλλάζοντας αυτά που καταναλώνουν το χρόνο μας χωρίς να μας ευχαριστούν ή να μας διευκολύνουν.

Να θυμάστε ότι για να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε ‘αλλαγή‘ στη ζωή σας, χρειάζεται καταρχήν να ‘αναγνωρίσουμε‘ ρεαλιστικά πού επενδύουμε καθημερινά την ενέργεια και το χρόνο μας και να το έχουμε ‘αποδεχτεί‘ συνειδητά. Μόνο τότε μπορούμε να προβούμε σε συνειδητές και συγκεκριμένες αλλαγές και να αισθανθούμε ότι επιτέλους αποκτάμε τον έλεγχο στη ζωή μας.

Ο ‘Τροχός Της Ζωής’ βοηθάει να δούμε έναν προς έναν και συνολικά όλους τους τομείς της ζωής μας και να συνειδητοποιήσουμε πού αφιερώνουμε παραπάνω ή λιγότερη ενέργεια και χρόνο.

Το καλύτερο είναι, να το κατεβάσετε σε καλή ανάλυση, να το τυπώσετε και να το συμπληρώσετε με το χέρι σας (διαπιστωμένο στην πράξη, έχει τεράστια διαφορά).

Στο σχήμα που βλέπετε, αξιολογείστε με κλίμακα από το 1 μέχρι το 10, πόση ενέργεια νιώθετε ότι δίνετε σε καθέναν από αυτούς τους τομείς. Το 0 βρίσκεται στο κέντρο και όσο προχωράμε προς την περιφέρεια, ο αριθμός αυξάνετε. Σημειώνουμε πάνω στον ‘τροχό’ την τιμή για κάθε τομέα και έπειτα ενώνουμε τις τελείες και σκιάζουμε το νέο εσωτερικό σχήμα που έχει δημιουργηθεί (αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό χρώμα για κάθε τμήμα του ‘τροχού’).

Κοιτάζοντας τον ‘Τροχό της Ζωής’ σας βλέπετε να υπάρχει ισορροπία στο νέο σχήμα που δημιουργήθηκε εσωτερικά ή υπάρχουν τομείς στους οποίους θα θέλατε να επικεντρωθείτε λίγο περισσότερο ή λιγότερο;

Φανταστείτε, εάν αυτό το νέο σχήμα που προέκυψε ήταν ο δεξιός μπροστά τροχός του αυτοκινήτου σας, θα μπορούσε το αυτοκίνητο να μετακινηθεί;

Σημείωση: φυσικά ο σκοπός δεν είναι να βρίσκονται όλοι οι τομείς στο 10. Αυτό θα ήταν ίσως ιδανικό, πιθανόν όμως να μην είναι ούτε εφικτό ούτε ρεαλιστικό. Το ιδανικό το καθορίζουμε εμείς!

Τώρα που έχετε μια ξεκάθαρη εικόνα πού και πόση ενέργεια αφιερώνετε, το τελευταίο βήμα είναι να γράψετε τι χρειάζεται να κάνετε για κάθε έναν τομέα στον οποίο θα θέλατε να αλλάξετε την ενέργεια και το χρόνο που επενδύετε.

Μοιραστείτε στα σχόλια τις εντυπώσεις σας.

Αφήστε το σχόλιο εδώ: