Βάλτε ΑΜΕΣΑ Αυτά Στην Διατροφή ΣΑΣ! Καταστρέφουν Τοξίνες & Καρκίνο.

Το ξέρατε ότι στο σώμα καθημερινά εισέρχονται χιλιάδες τοξίνες, τις οποίες αν ο οργανισμός δεν τις αποβάλλει εγκαιρα, είναι ικανές να δημιουργήσουν σοβαρές παθήσεις ακόμα και καρκίνο;

Αυτές τις τοξίνες, τις λαμβάνουμε από τον αέρα, την τροφή, το νερό και των προϊόντων που έρχονται επαφή με το σώμα, παράδειγμα σαμπουάν και καλλυντικά.

Τα ευχάριστα νέα είναι ότι το σώμα κατέχει την εκπληκτική ικανότητα να εξουδετερώνει και να αποβάλλει τις επικίνδυνες τοξίνες χωρίς την δική μας επίβλεψη, αλλά, εδώ υπάρχει κάτι το οποίο θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψιν.

Αν εμείς οι ίδιοι, αμελούμε και δεν φροντίζουμε τον οργανισμό μας, αυτό σε βάθος χρόνου θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην γενική κατάσταση της υγείας μας.

Πολύ πιθανόν να σας δημιουργήθηκε το ερώτημα, τι μπορούμε να κάνουμε από την δική μας μεριά, ώστε να μειώσουμε τον αριθμό αυτών των τοξινών;

Καθοριστικό ρόλο σε αυτό παίζει ο τρόπος ζωής και η διατροφή. Δηλαδή, μπορούμε να προσθεσουμε στη διατροφή μας συγκεκριμένες τροφες, οι οποίες βοηθούν τον οργανισμό να αποβάλλει στην ώρα του αυτές τις τοξίνες.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τις καλύτερες τροφές, οι οποίες με απολύτως φυσικό τρόπο βοηθούν τον οργανισμό να καθαρίσει από τις τοξίνες.

Αρχικά θα ήθελα να αναφέρω πολύ σημαντικά πράγματα σχετικά με τις τοξίνες.

Πολύ πιθανόν να έχετε ακούσει, ότι το σώμα με τα χρόνια μαζέυει πολλές τοξίνες και πρέπει περιστασιακά να κάνουμε αποτοξίνωση. Μάλιστα, κάποιοι θεωρούν ότι υπάρχουν ειδικά αποτοξινωτικά προγράμματα, τα οποία είναι ικανά να καθαρίσουν το σώμα από τις τοξίνες. Από την άλλη όμως πολλοί ειδικοί υγείας υποστηρίζουν ότι η αποτοξίνωση είναι μια απολύτως φυσιολογική διαδικασία του οργανισμού, την οποία εκτελεί σε καθημερινή βάση.

Τι ισχύει όμως στην πραγματικότητα;

Οι τοξίνες είναι διάφορες ουσίες, οι οποίες δεν είναι καθόλου φιλικές για τον οργανισμό μας και όταν βρίσκονται σε μεγάλο ποσοστό, είναι ικανές να δημιουργήσουν ανεπιθύμητες διαταραχές στην λειτουργία του.

Όπως ανέφερα και παραπάνω, στον οργανισμό μας οι τοξίνες εισέρχονται από τον αέρα, την τροφή, το νερό και των προιοντων που έρχονται επαφή με το σώμα, παράδειγμα σαμπουάν και καλλυντικά. Επίσης το ίδιο το σώμα μας παράγει τοξίνες. Πρόκειται για τα τελικά προϊόντα του μεταβολισμού, των ορμονών του στρες και καταλοίπων των κυττάρων.

Τα καλά νέα είναι ότι οι τροφές που θα αναφέρουμε παρακάτω βοηθούν στο σώμα να αποβάλλει αυτές τις τοξίνες.

Τι είναι όμως η αποτοξίνωση; Πολύ απλά, η αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό. Να θυμάστε, ότι η αποτοξίνωση είναι μια φυσική διαδικασία του οργανισμού, η οποία καθημερινά επιτυγχάνεται με την βοήθεια των τριών οργάνων, του ήπατος, των νεφρών και του εντέρου. Ο ρόλος του λεμφικού και του κυκλοφορικού συστήματος είναι να μαζέψουν τις τοξίνες από τα κύτταρα και να τα μεταφέρουν στα όργανα που αναφέραμε παραπάνω, ώστε
ενώ η ίδια η αποτοξίνωση

Για αυτό, η σωστή λειτουργία του ήπατος, των νεφρών και του εντέρου είναι πάρα πολύ σημαντική για να έχουμε καλή υγεία.

ΚΟΥΡΚΟΥΜΙΝΗ

Ξεκινάμε με την πρώτη τροφή τις λίστας μας, η οποία είναι η κουρκουμίνη. Η κουρκουμίνη, είναι το ενεργό συστατικό του κουρκουμά, η οποία προσφέρει ισχυρή στήριξη στην αποτοξινωτική διαδικασία του οργανισμού. Επιπλέον η κουρκουμίνη είναι γνωστή για την αντιφλεγμονώδη της δράση και συμβάλλει στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών.
Ο κουρκουμάς περιέχει περίπου 3% κουρκουμίνη, ενώ το εκχυλισμα του κουρκουμά περιέχει μέχρι και 95% κουρκουμίνη.

Να θυμάστε ότι η κουρκουμίνη απορροφάται καλύτερα με το μαύρο πιπέρι και τα καλά λιπαρά. Ένας πολύ καλός τρόπος να προσθέσετε στην διατροφή σας τον κουρκουμά, είναι με την μορφή νόστιμου ροφήματος, το οποίο εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ. Την συνταγή και την διαδικασία εκτέλεσης μπορείτε να βρείτε στην περιγραφή του βίντεο.

Ενεργειακό Ρόφημα Turmeric Latte https://akadimia-ygeias.gr/zesto-apotoxinotiko-rofhma/

ΤΖΙΝΤΖΕΡ

Το τζίντζερ είναι κοντινός συγγενείς του κουρκουμά. Είναι ρίζα η οποία εδώ και χιλιετίες χρησιμοποιείται για την καλυτέρευση της υγείας. Το τζίντζερ βοηθάει στην ανακούφιση του πρηξίματος στην κοιλιά και στην διέγερση της κινητικότητας του εντέρου. Όπως είπαμε και παραπάνω, τα έντερα είναι ένα από τα τρία όργανα που βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού και σε αυτό το τζίντζερ είναι πολύ καλός βοηθός. Η σωστή λειτουργία του εντέρου είναι σημαντική ώστε τα απορρίμματα και οι τοξίνες να αποβάλλονται έγκερα από τον οργανισμό.

Ένα διαδεδομένο πρόβλημα πολλών ανθρώπων είναι η δυσκοιλιότητα. Πρόκειται για διαταραχή λειτουργικότητας του εντέρου. Οι αιτίες της δυσκοιλιότητας είναι πολλές και σε κάθε περίπτωση χρειάζεται ξεχωριστή προσέγγιση για την επίλυση αυτού του συμπτώματος.

ΜΗΛΑ

Η φράση ‘ένα μήλο την ημέρα τον γιατρο τον κάνει πέρα’, βασίζεται στα πολλά αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά που περιέχουν τα μήλα. Τα μήλα είναι πλούσια με την αντιοξειδωτική ουσία που ονομάζεται κουερσετίνη, η οποία συμβάλλει στην αποτοξίνωση και βοηθά στην προστασία των κυττάρων. Επίσης η κουερσετίνη προστατεύει πάρα πολύ καλά τους νευρώνες του εγκεφάλου μας από τις διαδικασίες οξείδωσης και βελτιώνει την λειτουργία του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την βελτίωση της μνήμης, ενώ μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης άνοιας και Alzheimer. Οι διαλυτές φυτικές ίνες βοηθούν αποβολή της χοληστερίνης ενώ η πηκτίνη και το μηλικό οξύ, λειτουργεί ως άμυνα ενάντια σε τοξίνες και βοηθά στον καθαρισμό του αίματος.

ΧΛΩΡΟΦΥΛΛΗ

Η χλωροφύλλη είναι ένα από τα πιο ισχυρά αποτοξινωτικά! Είναι μια πράσινη χρωστική ουσία η οποία βρίσκεται στο εσωτερικό φυτικών κυττάρων, τους χλωροπλάστες.

Θα λέγαμε ότι η χλωροφύλλη είναι η ζωτική ενέργεια των φυτών, η οποία κατέχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό μας. Αυτό που είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον είναι ότι η χλωροφύλλη έχει πανομοιότυπες οργανικές ενώσεις με την αιμοσφαιρίνη, η οποία είναι το κυριότερο συστατικό του αίματος μας. Η χλωροφύλλη είναι μια πολύ δραστική ουσία η οποία είναι ικανή να επιβραδύνει σε μεγάλο βαθμό την διαδικασία της γήρανσης και να μας κάνει να φαινόμαστε πολύ νεότεροι. Πλούσιες πηγές χλωροφύλλης είναι κυρίως το φυτό αλφάλφα και όλα τα λαχανικά πράσινου χρώματος, κυρίως τα χορταρικά. Αυτά μπορείτε να τα βάζετε στις σαλάτες σας ή να ετοιμάζετε αποτοξινωτικά σμούθι.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ Για Πληροφορίες σχετικά με τα αποτοξινωτικά σμούθι.

ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Το αβοκάντο είναι άλλη μια τροφή που συμβάλλει στην αποτοξίνωση του ήπατος. Είναι διαπιστωμένο ότι το αβοκάντο βοηθά τον οργανισμό να παράγει γλουταθειόνη, είναι μια ένωση η οποία είναι απαραίτητη για το συκώτι.

Μερικοί από τους παράγοντες που ευθύνονται για τη μείωση των επιπέδων της γλουταθειόνης στο σώμα είναι η κακή διατροφή, οι χρόνιες ασθένειες, οι λοιμώξεις και το παρατεταμένο στρες. Η γλουταθειόνη παράγεται από το ίδιο μας το σώμα και διεγείρει ενεργά τη δράση όλων των αντιοξειδωτικών ουσιών που λαμβάνουμε από τις τροφές.

Στην ουσία πρόκειται για ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό το οποίο εξουδετερώνει τις βλαβερές τοξίνες ουσίες και προστατεύει το συκώτι από τις επιδράσεις των ελεύθερων ριζών, οι οποίες ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση του οργανισμού. Επιπλέον, είναι πηγή καλών λιπαρών και καλίου. Παρεμπιπτόντως, αν δεν το γνωρίζατε, το αβοκάντο σε σύγκριση με την μπανάνα περιέχει πολύ περισσότερο κάλιο ενώ παράλληλα είναι χαμηλό σε σάκχαρα.

Αν για κάποιο λόγο δεν σας αρέσει η γευση που έχει το αβοκαντο, μπορείτε να φτιάξετε μια νόστιμη σαλάτα ή ένα αποτοξινωτικό σμούθι.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ

Η επόμενη τροφή που βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού, είναι τα παντζάρια, τα οποία προσφέρουν μεγάλη στήριξη στο συκώτι. Τα οφέλη που κατέχει το παντζάρι οφείλονται κυρίως στα αντιοξειδωτικά που περιέχει, τα οποία έχουν την ικανότητα να καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες όπως έχει αποδεχθεί, μακροπρόθεσμα προκαλούν διάφορες ασθένειες.

Επιπλέον τα παντζάρια περιέχουν μια φυτική ίνα, η οποία ονομάζεται πηκτίνη. Αυτή είναι υπεύθυνη για τον καθαρισμό και την αποβολή των τοξινών από το συκώτι. Άλλη μια πολύ σημαντική δράση που προσφέρουν τα παντζάρια, είναι ότι αποτρέπουν την επαναρρόφηση των τοξινών από το έντερο στο αίμα. Τα παντζάρια καθαρίζουν αποτελεσματικά το αίμα μας, κάτι που ενισχύει και την λειτουργία του ήπατος. Είναι άλλος ένας σημαντικός λόγος να έχετε τα παντζάρια στην διατροφή σας.

Θα ήθελα φίλοι μου να γράψετε στα σχόλια, αν έχετε δοκιμάσει να κάνετε κάποια αποτοξίνωση, ποια ήταν τα αποτελέσματα και σε τι σας έχει βοηθήσει; Αυτό πράγματι θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

✅ ΑΥΤΑ Εκφυλίζουν Το Συκώτι! 👉 https://youtu.be/NfqJ9KU2yeE

✅ Πως Να Καθαρίζετε Το Έντερο; 👉 https://youtu.be/F5Gt1-DLEcY

Έρευνες:
The Anti-Cancer Effect of Quercetin https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31261749/
Pectin: A Bioactive Food Polysaccharide with Cancer Preventive Potential https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/36364232/
Curcumin and Cancer https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31590362/

 

Discussion

  1. Avatar
    Μαρία χατζηδάκη

Αφήστε το σχόλιο εδώ: