90% Των Ανδρών ΔΕΝ Το Κάνουν Αυτό! Μετά Θα Είναι Αργά.

Η προστατίτιδα αποτελεί τη συνηθέστερη ουρολογική διάγνωση σε άνδρες άνω των 45 ετών.

Μάλιστα, έχει διαπιστωθεί ότι ο καρκίνος του προστάτη είναι ο συχνότερος καρκίνος στους άνδρες του δυτικού κόσμου. Οι περισσότεροι άντρες, δεν γνωρίζουν τον ρόλο του προστάτη, πριν εκδηλωθεί κάποια ενόχληση. Ο ρόλος αυτού του αδένα είναι η παραγωγή ενός υγρού που αναμιγνύεται με το σπέρμα και εξασφαλίζει τη ζωτικότητα των σπερματοζωαρίων, βοηθώντας έτσι στην αναπαραγωγή και τη γονιμοποίηση. Επίσης ο προστάτης παράγει και ένα σημαντικό ένζυμο, το ειδικό προστατικό αντιγόνο (PSA), που βοηθά στη ρευστοποίηση του σπέρματος.

Όταν υπάρχει φλεγμονή, ο προστάτης μεγαλώνει και ασκει πίεση στην ουροδόχο κύστη και την ουρήθρα (ο σωλήνας μέσω του οποίου περνάνε τα ούρα). Αυτό επηρεάζει την διέλευση των ούρων και προκαλεί, δυσκολία στην έναρξη της ούρησης, την συχνή ανάγκη για ούρηση και την δυσκολία στην κένωση πλήρως της ουροδόχο κύστης.

Η προστατίτιδα εκδηλώνεται με πολλές μορφές. Οι πιο συνηθισμένες είναι η οξεία μορφή, δηλαδή οταν το πρόβλημα είναι ορατό με ενόχληση και όταν βρίσκεται σε χρόνια μορφή χωρίς να εκδηλώνονται έντονα τα συμπτώματα. Συνήθως, από τα πρώτα σημάδια που στέλνει ο οργανισμός μέχρι την οξεία μορφή, μπορεί να περάσουν μεχρι και 3 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι το πρόβλημα δεν εμφανίζεται από την μια μέρια στην άλλη, αλλά χρειάζεται να περάσει ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

Αυτό είναι πολύ θετικό! Επειδή ο οργανισμός δίνει ένα διάστημα για να επιλύσουμε το πρόβλημα. Αυτό φυσικά στην περίπτωση εφόσον το άτομο είναι ικανό να αντιληφθεί τα πρώτα σημάδια και μην τα αγνοήσει. Δυστυχώς όμως, τις περισσότερες φορές συμβαίνει το δευτερο, δηλαδή ο άνθρωπος αρχίζει να κινητοποιείται όταν το πρόβλημα γίνει μεγάλο.

Όπως λέει και το ρητό, καλύτερα να προλαμβάνεις παρά να θεραπεύεις. Ακριβώς αυτός, είναι ο σκοπός αυτού του βίντεο.

Παρακάτω θα μάθετε ποιες είναι οι αιτίες εκδήλωσης της προστατίτιδας. Επίσης θα δούμε ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προφυλαχθείτε από αυτή την πάθηση.

Αρχικά θα ήθελα να δούμε ορισμένα βασικά πράγματα σχετικά με την πρόληψη του προστάτη, τα οποία καλό είναι να γνωρίζετε.

ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ

Οι λοίμωξη είναι μια από τις κύριες αιτίες προστατίτιδας. Τα επιβλαβή βακτήρια ευθύνονται για την φλεγμονή του αδένα. Για αυτό καλό είναι να υπάρχουν μέτρα προστασίας, ώστε τα βακτήρια να μην περάσουν στον προστάτη. Τα βακτήρια μπορεί να εισέλθουν στον οργανισμο αν δεν τηρούμε τα βασικά μέτρα υγιεινής, παράδειγμα πλύσιμο των χεριών μετά την τουαλέτα, και προφύλαξη από τις ασθένειες που µεταδίδονται µέσω της σεξουαλικής επαφής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δυστυχώς ο συγχρονος τρόπος ζωής έχει κάνει τον άνθρωπο να κινείται λιγότερο. Η έλλειψη κίνησης δημιουργεί στασιμότητα του αίματος στην περιοχή της λεκάνης και αδυναμία των μυών. Η απλούστερη συμβουλή είναι να αρχίσετε να περπατάτε περισσότερο. Το περπάτημα είναι η καλύτερη άσκηση για όλο τον οργανισμό.

ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ της παχυσαρκίας και του καρκίνου του προστάτη. Για αυτό αν έχετε περιττά κιλά, καλό είναι να τα χάσετε, όχι μόνο για να μην εκδηλωθεί πρόβλημα με τον προστάτη, αλλά κυρίως για την γενική υγεία του οργανισμού σας. Με βάση της φυσιολογίας, για τον άνδρα είναι αφύσικο να έχει μεγάλη κοιλιά. Το πολύ λίπος στην κοιλιά αποτρέπει

ΑΣΚΗΣΗ

Από έρευνες έχει διαπιστωθεί ότι οι άντρες που ασκούνται τακτικά, έχουν πολύ χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη. Στο ουρογεννητικό επίπεδο, η σωματική άσκηση μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του προστάτη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός, ότι κατά την διάρκεια της σωματικής δραστηριότητας παράγονται σημαντικές ορμόνες, οι οποίες συμβάλλουν θετικά στην ανδρική υγεία.

Παρακάτω θα δούμε ορισμένες ασκήσεις οι οποίες μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη προβλημάτων του προστάτη. Την ώρα που εκτελείται αυτές τις ασκήσεις αυξάνεται η ροή του αίματος στα όργανα της λεκάνης και ενεργοποιούνται πολλές μεταβολικές διεργασίες.

Οι ασκήσεις για τον προστάτη χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη κατηγορία ασκήσεων μπορεί να εκτελεστεί παντού απαρατήρητα, την ωρα που κάθεστε, στέκεστε, είστε ξαπλωμένοι, ακόμα και όταν περπατάτε. Δε χρειάζονται ειδικό εξοπλισμό και μπορείτε να τις κάνετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Ονομάζονται ασκήσεις kegel. Οι Ιταλοί ερευνητές διαπίστωσαν, ότι οι ασκήσεις κέγκελ είναι ευεργετικές για τους άνδρες, καθώς αποτελούν εξαιρετικά αποτελεσματικό μέτρο ενάντια στην πρόωρη εκσπερμάτιση. Οι ασκήσεις Kegel δυναμώνουν τους μύες στην περιοχή της λεκάνης και επιδρούν τοπικά.

Για να εκτελεστεί η δεύτερη κατηγορία ασκήσεων θα πρέπει να ξαπλώσετε σε σκληρή επιφάνεια ή σε ένα στρώμα γυμναστικής και θα χρειαστεί να αφιερώσετε μερικά λεπτά.

Αυτές οι ασκήσεις προπονούν τις βαθιές μυϊκές ομάδες της μέσης, των μηρών και των γλουτών. Ένας σημαντικός παράγοντας που θα συμβάλει στο πόσο καλό θα είναι το αποτέλεσμα, είναι η συστηματικότητα. Είναι πολύ πιο αποτελεσματικό να αφιερώνετε πέντε λεπτά κάθε μέρα για να κάνετε την άσκηση, παρά να την κάνετε για μία ώρα κάθε δύο εβδομάδες.

ΕΝΤΟΠΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΥΣ

Για να κάνετε σωστά τις ασκήσεις, θα πρέπει πρώτα να εντοπίσετε τους μύες της λεκάνης που πρέπει να γυμνάσετε. Και συγκεκριμένα θα πρέπει να εντοπίσετε το περίνεο.
Το περίνεο είναι ένας μυς που βρίσκεται ανάμεσα στον πρωκτό και τους όρχεις. Αυτός ο μυς, λόγω της θέσης του, με τα χρόνια αρχίζει να εξασθενεί. Αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ούρηση, στην στύση και στον έλεγχο της εκσπερμάτισης. Η εκγύμναση του περινέου έχει μεγάλη σημασία στους άντρες για την καλύτερη αντιμετώπιση της ακράτειας και τη διαχείριση της στύσης.

Το περίνεο είναι εύκολο να εντοπιστεί. Είναι ο μικρός μυς που μας βοηθά, αν χρειαστεί, να διακόψουμε την ούρηση στη μέση. Αν εκτελείται συστηματικά τις ασκήσεις που θα αναφέρουμε παρακάτω, θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα.

1 ΑΣΚΗΣΗ
Για να εκτελέσετε την πρώτη άσκηση, θα πρέπει να σφίξετε απότομα τον περίνεο για μερικά δευτερόλεπτα και έπειτα να τον χαλαρώσετε. Για να καταλάβετε ποιους μυς πρέπει να σφίξετε, σκεφτείτε ότι, σαν να θέλετε να διακόψετε την ούρηση. Ξαπλώστε ανάσκελα και σφίξτε τους μύες του περινέου στο μέγιστο και παραμείνετε σε αυτή την κατάσταση για 10 δευτερόλεπτα, έπειτα χαλαρώστε τους μυς για 5 δευτερόλεπτα. Κάντε 10 επαναλήψεις σύσφιξης και χαλάρωσης. Μέρα με τη μέρα, προσπαθήστε να αυξήσετε τη διάρκεια κάθε κύκλου, συσφίγγοντας και χαλαρώνοντας τους μύες για 10, 20,30 δευτερόλεπτα εναλλάξ. Για καλύτερα αποτελέσματα, προσπαθήστε να συσφίγγετε μόνο αυτούς τους μύες, χωρίς συσπάσεις των μυών στην κοιλιά, τους μηρούς ή τους γλουτούς. Αποφύγετε επίσης να κρατάτε την αναπνοή σας.

2 ΑΣΚΗΣΗ
Η δεύτερη άσκηση εκτελείται με τον εξής τρόπο. Ξαπλώστε ανάσκελα με την πλάτη να ακουμπά στο στρώμα, τα πόδια λυγισμένα, με γωνία περίπου 90 μοιρών, να πατούν στο πάτωμα. Ανασήκωσε τους γοφούς από το πάτωμα όσο πιο ψηλά μπορείτε και παραμείνετε σε αυτή την θέση για 10 δευτερόλεπτα. Έπειτα επιστρέψτε στην αρχική θέση. Εκτέλεστε 5-10 σετ.

3 ΑΣΚΗΣΗ
Η επόμενη άσκηση είναι κάθισμα τύπου σούμο. Είναι μια από τις παραλλαγές των καθισμάτων. Γενικά τα καθίσματα είναι μια από τις καλύτερες ασκήσεις όχι μόνο για τους μυς της λεκάνης, αλλά και για πόδια και όλο το σώμα. Τοποθετείτε τα πόδια έξω από το ύψος των ώμων. Στρέφετε τις μύτες των ποδιών προς τα έξω σε ίσια γωνία. Τα χέρια τοποθετείτε στη μέση και κατεβαίνετε μέχρι το σημείο οι μηροί να βρίσκονται παράλληλα με το έδαφος. Μπορείτε να παραμείνετε σε αυτή την θέση για μερικά δευτερόλεπτα.

4 ΑΣΚΗΣΗ
Το περπάτημα στους γλουτούς είναι άλλη μια πολύ καλή άσκηση η οποία συμβάλλει θετικά στην ανδρική υγεία. Ενισχύει τους μυς της λεκάνης και βελτιώνει την ροή του αίματος στα όργανα του αναπαραγωγικού συστήματος. Για να εκτελέσετε την άσκηση θα πρέπει να καθίσετε στο πάτωμα με την πλάτη σας ίσια, τεντώστε τα πόδια μπροστά σας και ξεκινήστε να μετακινείτε τους γλουτούς εναλλάξ, δηλαδή σαν να περπατάτε. Μπορείτε να βοηθάτε την κίνηση με το να μετακινείτε τα χέρια σας δεξια και αριστερά. Μπορείτε να κάνετε 10 μετακινήσεις μπροστά και 10 προς τα πίσω.

Εκτελέστε όλες αυτές τις ασκήσεις σε καθημερινή βάση. Αφιερώστε χρόνο στην υγεία σας! Να θυμάστε ότι η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη.

Επίσης θα ήθελα να σας προτείνω να το άρθρο που έχω ετοιμάσει σχετικά με την τεστοστερόνη. Στο βίντεο θα μάθετε πως μπορείτε με φυσικό τρόπο να αυξήσετε την τεστοστερόνη.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ? ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πως Να Αυξήσετε Την Τεστοστερόνη Στον Οργανισμό; https://akadimia-ygeias.gr/testosteronh/

Discussion

  1. Avatar
    Dimitris Emmanouil

Αφήστε το σχόλιο εδώ: