Οι Γιατροί Αποκάλυψαν Τα 5 Βότανα Κατά Των Φλεγμονών!

Οι ειδικοί υγείας δηλώνουν, οτι αν θέλετε να διατηρήσετε την νεότητα σας και να αποφύγετε τις χρόνιες παθήσεις, θα πρέπει να κατευθύνετε τις προσπάθειες σας για την καταπολέμηση της φλεγμονής μέσα στον οργανισμό.

Όπως δείχνουν οι μελέτες, οι φλεγμονές, είναι η βασική αιτία των περισσότερων σύγχρονων χρόνιων ασθενειών, όπως: εγκεφαλικό, έμφραγμα, καρκίνος, διαβήτης.

Όσο και αν σας ακούγεται παράξενο, αλλά να επιβραδύνουμε την διαδικασία της γήρανσης είναι εφικτό και εξαρτάται σε μεγάλο μέρος από εμας τους ίδιους. Το μυστικό βρίσκεται στην σωστή διατροφή και στον υγιεινό τρόπο ζωής.

Στην ουσία ο υγιεινός τρόπος ζωής, είναι μια συλλογή από ωφέλιμες συνήθειες, τις οποίες εφαρμόζουμε καθημερινά χωρίς να καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια. Είναι πράγματα που κάνουμε με ευχαρίστηση και με την δική μας θέληση, τα οποία προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό.

Το ίδιο ισχύει και με την διατροφή, δηλαδή υπάρχουν ορισμένα βότανα και μπαχαρικά, τα οποια όπως έχει αποδειχθεί, επιδρούν θετικά στην διατήρηση της νεότητας, σε συνδυασμό με τον γενικό τρόπο ζωής. Για να έχετε τα παραπάνω αποτελέσματα, είναι αρκετό η διατροφή σας να περιλαμβάνει τα βότανα και τα μπαχαρικά που θα αναφέρουμε παρακάτω.

ΣΚΟΡΔΟ

Η πρώτη τροφή της λίστας μας είναι το γνωστό σε όλους , σκόρδο. Φανταστείτε, ότι ακόμα και μια μικρή ποσότητα αυτού του πικάντικου λευκού βοτάνου, έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει τα ηπατικά ένζυμα που βοηθούν το σώμα να «ξεπλύνει» κυριολεκτικά όλες τις τοξίνες. Το σκόρδο περιέχει μεγάλες ποσότητες αλισίνης και σεληνίου, πρόκειται για δύο φυσικές ενώσεις, οι οποίες βοηθούν στον καθαρισμό του ήπατος. Αυτό πραγματικά είναι εκπληκτικό!

Είναι διαπιστωμένο και η θετική δράση του σκόρδου στην υγεία του δέρματος, για αυτό και χρησιμοποιείτε για τη θεραπεία δερματολογικών προβλημάτων. Οι επιστήμονες αποδίδουν το 50% της πρόωρης γήρανσης του δέρματος στο φαινόμενο της γλυκοζυλίωσης. Πρόκειται για μια διαδικασία του οργανισμού μας, κατά την οποία η ζάχαρη του αίματος, η γλυκόζη, όταν υπερβαίνει τα επιτρεπτά όρια, προσκολλάται στο κολλαγόνο, το οποίο είναι η  βασική πρωτεΐνη του οργανισμού που ευθύνεται για την υγεία του δέρματος, των μαλλιών, των νυχιών και τον συνδέσμων.

Αιτία της γλυκοζυλίωσης, όπως αναφέραμε, αποτελεί η υπεργλυκαιμία, δηλαδή τα υψηλά επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Αυτό οφείλεται στην υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης αλλά και γενικότερα απλών υδατανθράκων όπως γλυκά, το λευκό ψωμί και τα ζυμαρικά.

Αν θέλετε να μειώσετε την διαδικασία της γλυκοζυλίωσης, θα πρέπει να αποφευγετε να καταναλώνεται τους απλούς και επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε, είναι ότι οι συνέπειες της γλυκοζυλίωσης επιδρούν αρνητικά στην υγεία του δέρματος. Το δέρμα χάνει σταδιακά την ελαστικότητα και τη σωστή του υγρασία, ενώ λεπτές γραμμές και ρυτίδες αρχίζουν να εμφανίζονται στην επιφάνειά του. Υπάρχουν τρόφιμα που καταστέλλουν την παραγωγή προϊόντων γλυκοζυλίωσης και το σκόρδο βρίσκεται στην κορυφή αυτής της λίστα.

ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ

Συνεχίζουμε με την επόμενη τροφή που είναι ο κουρκουμάς. Παλαιότερα υπήρχε η θεωρία ότι τα νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλο δεν αποκαθίστανται. Στις μέρες μας είναι γνωστό ότι η δραστηριότητα των νευρώνων στον εγκέφαλο μας δεν καταστέλλεται αλλά αντιθέτως ο εγκέφαλος μπορεί να δημιουργήσει νέα νευρικά κύτταρα. Για αυτό ένας από τους σημαντικούς παράγοντες που συμβάλλει στην δημιουργία νέων νευρικών κυττάρων είναι ο νευροτροφικός παράγοντας του εγκεφάλου. Ο κουρκουμας κατέχει αυτή την ιδιότητα και αυξάνει το νευροτροφικό παράγοντα του εγκεφάλου, αυτό με τη σειρά του ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία και προστατεύει από την απώλεια μνήμης που συχνά εκδηλώνεται σε προχωρημένη ηλικία. Η κουρκουμίνη μπλοκάρει τη βήτα αμυλοειδή πρωτεΐνη, η οποία είναι γνωστό πως προωθεί την εκδήλωση του Αλτσχάιμερ όταν συσσωρεύεται στον εγκέφαλο και καταστρέφει τους νευρώνες.

Ο κουρκουμάς είναι το αγαπημένο μπαχαρικό του ήπατος, για αυτό δοκιμάστε να προσθέσετε λίγη ποσότητα στα φαγητά σας, για να βελτιώσετε τη λειτουργία και την αποτοξίνωση του συκωτιού σας. Ο κουρκουμάς είναι πολύ αποτελεσματικός επειδή βοηθάει τα ένζυμα του ήπατος να αποβάλλουν τις βλαβερές ουσίες που συγκεντρώνονται στον οργανισμό μέσω των τροφών. Όσο πιο υγιές θα είναι το συκώτι, τόσο πιο καθαρός θα είναι ο οργανισμός, επειδή είναι το κυριότερο φίλτρο του οργανισμού μας.

Να θυμάστε ότι η κουρκουμίνη απορροφάται καλύτερα με το μαύρο πιπέρι και τα καλά λιπαρά. Ένας πολύ καλός τρόπος να προσθέσετε στην διατροφή σας τον κουρκουμά, είναι με την μορφή νόστιμου ροφήματος, το οποίο θα βοηθήσει το συκώτι σας ενώ ταυτόχρονα θα προσφέρει στο σώμα σας ένα μεγάλο κύμα ενέργειας. Την συνταγή και την διαδικασία εκτέλεσης μπορείτε να βρείτε στην περιγραφή του βίντεο.

Ενεργειακό Ρόφημα Turmeric Latte https://akadimia-ygeias.gr/zesto-apotoxinotiko-rofhma/

ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ

Συνεχίζουμε με άλλο ένα αξιόλογο βότανο, το οποίο θεωρείται το κατεξοχήν σωτήριο για το συκώτι, ο λόγος για το γαϊδουράγκαθο. Πράγματι, το 1968 γιατροί ερευνητές, διαπίστωσαν  στους σπόρους του γαϊδουράγκαθου τρία ισχυρά ηπατο-προστετυτικά συστατικά τα οποία σε συνεργεία προσφέρουν ισχυρή δράση. Έδωσαν μάλιστα σε αυτά τα τρία συστατικά ένα όνομα – σιλυμαρίνη. Στην σιλυμαρίνη λοιπόν, οφείλεται αυτή η αποτοξινωτική δράση αυτού του βοτάνου. H σιλυμαρίνη είναι η πιο ισχυρή και φυσική ουσία για την προστασία του ήπατος. Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι η σιλυμαρίνη βελτιώνει την ανοσοποιητική δράση ακόμα και σε ασθενείς με κίρρωση ήπατος καθώς μετριάζει τα συμπτώματα των ηπατικών ασθενειών. Επίσης η σιλυμαρίνη αυξάνει την αναγέννηση των κυττάρων στο ήπαρ. Μπορείτε λοιπόν να πάρετε αυτά τα οφέλη που προσφέρει η σιλυμαρίνη καταναλώνοντας το γαϊδουράγκαθο.

Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι η σιλυμαρίνη συμβάλλει στην εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών και στην εξάλειψη της οξείδωσης των λιπιδίων, επομένως βοηθά όχι μόνο το ήπαρ αλλά και όλο το σώμα.

ΤΖΙΝΤΖΕΡ

Το τζίντζερ είναι κοντινός συγγενείς του κουρκουμά. Είναι ρίζα η οποία εδώ και χιλιετίες χρησιμοποιείται για την καλυτέρευση της υγείας. Το τζίντζερ βοηθάει στην ανακούφιση του πρηξίματος στην κοιλιά και στην διέγερση της κινητικότητας του εντέρου. Όπως είπαμε και παραπάνω, τα έντερα είναι ένα από τα τρία όργανα που βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού και σε αυτό το τζίντζερ είναι πολύ καλός βοηθός. Η σωστή λειτουργία του εντέρου είναι σημαντική ώστε τα απορρίμματα και οι τοξίνες να αποβάλλονται έγκερα από τον οργανισμό. Ένα διαδεδομένο πρόβλημα πολλών ανθρώπων είναι η δυσκοιλιότητα. Πρόκειται για διαταραχή λειτουργικότητας του εντέρου. Οι αιτίες της δυσκοιλιότητας είναι πολλές και σε κάθε περίπτωση χρειάζεται ξεχωριστή προσέγγιση για την επίλυση αυτού του συμπτώματος.

ΡΙΓΑΝΗ

Η ρίγανη είναι ένα δημοφιλές αρωματικό βότανο της ελληνικής διατροφής. Αυτό φυσικά δεν είναι τυχαίο επειδή κατέχει ισχυρές αντιβακτηριακές και αντιπαρασιτικές ιδιότητες. Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι που βλέπετε αυτό το βίντεο έχετε στην διατροφή σας αυτό το βότανο. Μάλιστα, ορισμένοι ειδικοί υγείας αξιοποιούν τα οφέλη του ελαίου άγριας ρίγανης για τη θεραπεία από επιθέσεις βακτηρίων. Έχει αποδειχθεί ότι το έλαιο ρίγανης καταστρέφει τους μύκητες, τα παράσιτα και ορισμένους ιούς. Αυτά τις περισσότερες δημιουργούν ανεπιθύμητες διαταραχές στην λειτουργία του οργανισμού.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ

Και τώρα θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας επιπλέον συστάσεις, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την καλή υγεία σας.

Τα λιπαρά ψάρια είναι πολύ ωφέλιμα για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου. Θέλετε να μάθετε γιατί τα λιπαρά ψάρια είναι ωφέλιμα για των εγκεφαλο μας; Ο εγκέφαλός μας στο μεγαλύτερο μέρος αποτελείται από λιπαρά οξέα και το 33% εκ των οποίων να είναι ω-3. Είναι η βάση δομικών υλικών για τον εγκέφαλο. Για αυτό τα ωμέγα 3 παίζουν σημαντικό ρόλο στην διατήρηση της μνήμης και καλής διάθεσης. Επιπλέον προστατεύουν τον εγκέφαλο από φλεγμονές. Προσπαθήστε να έχετε στην διατροφή σας 2 με 3 την εβδομάδα θαλασσινά.

Και φυσικά, να πίνετε καθημερινά επαρκή ποσότητα νερού. Το νερό νερό δεν είναι απλό υγρό στοιχείο. Αν το νερό κατέχει ορισμένες ιδιότητες είναι ικανό να προσφέρει εξυγίανση του οργανισμού. Σχετικά με το νερό, μπορείτε να πάρετε περισσότερες πληροφορίες από τον σύνδεσμο που θα σας αφήσω κάτω.

Discussion

  1. Avatar
    Πανουσάκη Ελένη

Αφήστε το σχόλιο εδώ: