Σημάδια Του Οργανισμού Ότι Καταναλώνετε Πολλή Ζάχαρη!

Όπως είναι γνωστό σε όλους η ζάχαρη είναι ο ‘λευκός δολοφόνος’ και θεωρείται μία από τις βλαβερές ουσίες λόγω χημικής επεξεργασίας. Πολλοί μάλιστα πιστεύουν ότι μόνο όσοι υποφέρουν από ζαχαρώδη διαβήτη έχουν αυξημένο το επίπεδο του ζαχάρου στο αίμα. Δεν είναι όμως έτσι. Ο καθένας μπορεί να έχει αυξημένα τα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα και να αγνοεί τα σημάδια που του στέλνει ο οργανισμός. Αν το επίπεδο του ζαχάρου στο αίμα αυξηθεί αρκετά μπορεί να εκδηλωθούν σοβαρές ασθένειες όπως ζαχαρώδης διαβήτης, καρδιακές παθήσεις, προβλήματα με τα νεφρά ακόμα και εγκεφαλικό επεισόδιο. Ανεξάρτητα από το αν υποφέρεται από το ζαχαρώδη διαβήτη, πρέπει πάντα να ελέγχεται την κατανάλωση της ζάχαρης. Το σώμα μας πάντα στέλνει σήματα όταν στον οργανισμό υπάρχει κάποια διαταραχή και μέχρι το τέλος του βίντεο θα μάθετε οχτώ σημάδια τα οποία δείχνουν ότι καταναλώνεται πολλή ζάχαρη.

Συνεχόμενη αίσθηση της πείνας.

Έχετε φάει το φαγητό σας με επιπλέον το επιδόρπιο, αλλά εξακολουθείτε να πεινάτε; Είναι σημάδι ότι καταναλώνεται μεγάλη ποσότητα ζάχαρης. Το υψηλό επίπεδο ζαχάρου στο αίμα εμποδίζει να εισχωρήσει η γλυκόζη μέσα στο κύτταρο. Το αποτέλεσμα είναι ο οργανισμός να μην λαμβάνει την απαραίτητη ενέργεια και ζητάει ξανά και ξανά τροφή. Είναι ένας φαύλος κύκλος που συνέχεια επαναλαμβάνετε. Αυτό μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο στην εμφάνιση του ζαχαρώδη διαβήτη αλλά και στην απόκτηση περιττών κιλών. Δοκιμάστε να αποκλείσετε τα αναψυκτικά, τα γλυκά, σταματήστε να βάζετε ζάχαρη στο τσάι και στον καφέ. Τα αποτελέσματα θα είναι εμφανή!

 

Συνεχόμενη κατάσταση κούρασης.

Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε αυτό το αίσθημα πολύ καλά. Ενώ ακόμα δεν έχετε ξυπνήσει καλά – καλά ήδη νιώθετε κουρασμένοι. Εδώ υπάρχει απλή εξήγηση. Όταν τα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα είναι υψηλά, το σώμα δεν μπορεί να απορροφά και να αποθηκεύει την γλυκόζη, η ενέργεια δεν αξιοποιείτε αποτελεσματικά και τα κύτταρα του οργανισμού δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα καύσιμα. Αυτός είναι ο λόγος που πολλές φορές νιώθετε εξαντλημένοι χωρίς αιτία. Δεν μπορείτε να κόψετε απότομα την ζάχαρη; Τουλάχιστον αντικαταστήστε την με το μέλι.

 

Συχνή ούρηση.

Αν το επίπεδο του ζάχαρο στο αίμα είναι υψηλό τα νεφρά δυσκολεύονται να επιστρέφουν τα υγρά στον οργανισμό. Γιατί αυτό δεν είναι καλό; Ο οργανισμός στην προσπάθειά του να εξισορρόπηση την συγκέντρωση της γλυκόζης στο αίμα και στα κύτταρα, αραιώνει το αίμα μέσα στην μεσοκυττάρια ουσία, αυτό οδηγεί στην φυσιολογική συγκέντρωση γλυκόζης και συχνής ούρησης. Για να σταματήσει αυτό, πείτε όχι στις σοκολάτες, στα κεικ, στα παγωτά και στα άλλα γλυκά τα οποία αγαπάτε.

 

Μολύνσεις του ουροποιητικού συστήματος.

Το υψηλό επίπεδο ζάχαρου στο αίμα δημιουργεί κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη μύκητα και βακτηρίων. Η μόλυνση στο ουροποιητικό σύστημα μπορεί να εμφανιστεί όπως τις γυναίκες έτσι και στους άντρες αλλά στις γυναίκες εκδηλώνονται πιο συχνά αν το επίπεδο του ζαχάρου είναι υψηλό. Αν θέλετε να παραμείνετε υγιής, καταναλώστε λιγότερη ζάχαρη. Τουλάχιστον προσπαθήστε αρχικά να μην καταναλώνετε ζάχαρη για μία εβδομάδα, έπειτα δυο εβδομάδες, ένα μήνα και ούτο καθε εξης. Το αποτέλεσμα θα είναι να αλλάξετε ριζικά της διατροφικές σας συνήθειες με λιγότερο στρες.

 

Ξηρασία στο στόμα.

Η αίσθηση δίψας και ξηρασίας στο στόμα είναι σοβαρό σημάδι αφυδάτωσης του οργανισμού. Υπεύθυνος για την εκδήλωση της δίψας είναι ο υποθάλαμος, ο οποίος στέλνει την αντίστοιχη εντολή στον εγκέφαλο. Εννοείτε ότι είναι αδύνατον να αποκλείσετε την λήψη υγρών, αλλά θα ήταν καλύτερο να επιλέγετε νερό και τσαι χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Αποφύγετε την κατανάλωση συσκευασμένων χυμών, και ο λόγος είναι επειδή περιέχουν ζάχαρη ή άλλες γλυκαντικές ουσίες. Αν δεν σας αρέσει η γεύση του απλού νερού, προσθέστε λίγο λεμόνι ή φύλλα μέντας. Αυτό το απλό κόλπο θα κάνει το νερό σας νόστιμο!

 

Ξηρό δέρμα και φαγούρα.

Το ξέρατε ότι η ξηρή επιδερμίδα συνδέεται με την συχνή κατανάλωση ζάχαρης; Το ξηρό δέρμα και η φαγούρα είναι συνήθως σημάδια ύπαρξης μύκητα στον οργανισμό. Οι μύκητες αγαπάνε τη ζάχαρη, οπότε αν σταματήσετε την κατανάλωση ζάχαρης θα απαλλαγείτε από την ξηροδερμία και φαγούρα.

 

Πρόβλημα στην συγκέντρωση της προσοχής.

Είναι γνωστό ότι ο εγκέφαλος χρειάζεται ζάχαρη για να λειτουργεί καλά. Ωστόσο το υψηλό επίπεδο ζαχάρου στο αίμα εμποδίζει την γλυκόζη να εισχωρήσει στα κύτταρα του εγκεφάλου. Για αυτό ο εγκέφαλος δυσκολεύεται στην απόκτηση ενέργειας, αυτό έχει επιπτώσεις στην ταχύτητα επεξεργασίας μίας σκέψης και των λήψεων σωστών αποφάσεων.

 

Εκνευρισμός.

Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι που καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης είναι πιο ανήσυχοι, ο εγκέφαλος έχει σταθερή και συνεχόμενη ανάγκη να τροφοδοτείτε με γλυκόζη. Οι απότομες αλλαγές των επιπέδων της γλυκόζης αρνητικά επιδρούν στην λειτουργία του εγκεφάλου. Με αποτέλεσμα η διάθεσή σας ξαφνικά να χαλάει. Επίσης η ζάχαρη εξουδετερώνει ένα πολύ σημαντικό και θρεπτικό ιχνοστοιχείο που ευθύνεται για την διάθεση, το χρώμιο. Αυτό το ιχνοστοιχείο είναι απαραίτητο για την διατήρηση σταθερού επιπέδου ζαχάρου στο αίμα. Η ινσουλίνη, η οποία απομακρύνει την γλυκόζη από το αίμα δεν μπορεί να δουλεύει σωστά χωρίς το χρώμιο.

 

Ελέγχεται την κατανάλωση των τροφών που περιέχουν ζάχαρη. Με αυτό τον τρόπο θα προφυλάξετε την υγεία σας από πολλά προβλήματα και περιττό βάρος. Μην ξεχνάμε πως όλα τα φρούτα και οι καρποί έχουν ζάχαρη και δεν την χρειαζόμαστε επιπλέον στον οργανισμό μας. Ο άνθρωπος ως κατεξοχήν φρουτοφάγος έχει έμφυτη τάση να καταναλώνει γλυκές τροφές, μετά από εκατομμύρια χρόνια διατροφής με ώριμα φρούτα. Ο οργανισμός μας έχει μεγάλες ενεργειακές ανάγκες σημαντικά αυξημένες λόγω του ενεργοβόρου εγκέφαλού μας, και τα ζάχαρα των φρούτων είναι η πιο απλή και γρήγορα μεταβολίσιμη ενεργειακή πηγή.

 

Discussion

  1. Avatar
    Αλέξανδρος Λιακόπουλος

Αφήστε το σχόλιο εδώ: