7 Τρόποι, Πως Να Μην Σπαταλάτε Την Ενέργειά ΣΑΣ;

Η ενέργεια είναι από τους ποιο σημαντικούς πόρους που διαθέτει ο άνθρωπος.

Χωρίς αυτήν, είναι αδύνατον να έχουμε υγιές σώμα και ψυχική υγεία. Η ενέργεια στο σώμα θα πρέπει συνεχώς να ανανεώνεται και μην μένει στάσιμη.

Το σώμα καθημερινά μας προσφέρει ένα συγκεκριμένο ποσοστό ενέργειας, το οποίο εμείς θα πρέπει να το διαχειριστούμε σωστά. Όταν δεν γίνεται σωστός έλεγχος και διαχείριση της ενέργειας μας, τότε αυτή εξαντλείται συνεχώς με αποτέλεσμα αυτό να οδηγεί σε απάθεια, έλλειψη παρότρυνσης, αναβλητικότητα και δυστυχία.

Η ζωτική ενέργεια είναι πολύ σημαντικό θέμα. Ο λόγος είναι επειδή χωρίς αυτήν, ο άνθρωπος δεν μπορεί να πετύχει στη ζωή του πράγματα που ονειρεύεται.

Είμαστε μια ενεργειακή μονάδα – και από την ποιότητα και το ποσοστό της ενέργειας που διαθέτουμε, μπορούμε να βελτιωνόμαστε στο σωματικό και στον ψυχικό τομέα.

Παρακάτω θα μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις, για το τι πρέπει να κάνετε, όταν νιώθετε ότι οι δυνάμεις αρχίζουν να σας εγκαταλείπουν;

⚡️Εστιάστε την προσοχή σας σε αυτό που έχετε και όχι σε αυτό που δεν έχετε. Η ενέργεια πηγαίνει εκεί που είναι στραμμένη η προσοχή σας. Ξεκαθαρίστε, τι πραγματικά έχετε ανάγκη και προχωρήστε προς αυτή την κατεύθυνση.

⚡️Όλα τα προβλήματα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της προσωπικής σας ανάπτυξης. Ο τρόπος που επιλύνετε τα προβλήματα που σας παρουσιάζονται, δείχνουν την ποιότητα του χαρακτήρα σας.

⚡️Όσο περισσότερα λάθη κάνετε, τόσο το καλύτερο. Αλλά φροντίστε να μην επαναλαμβάνετε το ίδιο λάθος δεύτερη φορά. Το λάθος που έγινε δεύτερη φορά δεν λέγεται λάθος – αλλά επιλογή. Εγινε το λάθος; OK! Βγάλτε συμπέρασμα και προχωρήστε μπροστά.

⚡️Είστε αρκετά ικανοί για να κάνετε τον εαυτό σας ευτυχισμένο. Η επιλογή είναι καθαρά δική σας!. Μπορείτε για ώρες ατελείωτες να κολλάτε σε καταστάσεις που έγιναν στο παρελθόν, ή απλά να βιώσετε το αίσθημα της ευτυχίας εδώ και τώρα.

Ένα χαμόγελο είναι δική σας συνειδητή επιλογή και όχι κάποιο θαύμα. Μην περιμένετε κάποιος ή κάτι να σας κάνει ευτυχισμένο.

 

⚡️Μην φουσκώνετε ένα πρόβλημα περισσότερο από ότι πρέπει. Μην επιτρέπετε ένα συννεφάκι να κλείσει τον καταγάλανο ουρανό σας. Ανεξάρτητα από το πόσο μαύρη είναι η ζωή σας αυτή την περίοδο – κάπου θα υπάρχει ο ήλιος, ψάξτε καλά.

⚡️Μην αφήνετε τους άλλους να παίρνουν αποφάσεις για εσάς. Θα πρέπει να μάθετε να ζείτε χωρίς να νοιάζεστε για το τι σκέφτονται οι άλλοι άνθρωποι για εσάς. Ναι, είναι μια δεξιοτεχνία που πρέπει να αποκτήσετε, διαφορετικά είστε καταδικασμένοι να υποφέρετε αιώνια.

⚡️Κρύβοντας τον θυμό σας, βλάπτετε μόνο τον εαυτό σας και όχι τους άλλους. Προσπαθήστε να συγχωρείτε τους ανθρώπους, όσο αυτό είναι δυνατόν. Η συγχώρεση είναι χαρακτηριστικό δυνατών ανθρώπων.

 

Discussion

Αφήστε το σχόλιο εδώ: