ΜΕΛΙ & ΚΑΝΕΛΑ ΚΕΥΛΑΝΗΣ – Κάθε Μέρα Αρκεί…!

Δύο ισχυροί σύμμαχοι της υγείας που μας παρέχει η φύση για την αντιμετώπιση και την πρόληψη διαφόρων ασθενειών.

Ο συνδυασμός αυτών των δύο τροφών από την αρχαιότητα χρησιμοποιείται σε διάφορες κουλτούρες του πλανήτη μας.

Σε αυτό το βίντεο θα δείτε πως η χρήση αυτών των δύο φυσικών προϊόντων βοηθά στην υγεία του οργανισμού;

Το μέλι και η κανέλα δημιουργούν ουσίες οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν τον οργανισμό σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Ξεχωριστά, αυτά τα δυο στοιχεία της φύσης πάντα τα θεωρούσαμε πολύ ωφέλιμα για την υγεία. Το μέλι είναι ένα φυσικό αντιβιοτικό που περιέχει πάρα πολλές βιταμίνες ενώ η κανέλα είναι γεμάτη με αντιοξειδωτικά. Αυτός ο συνδυασμός διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα, καθαρίζει το έντερο, τονώνει τον οργανισμό, βελτιώνει την πέψη, καθώς βοηθάει στην διάρροια και στο κρυολόγημα.

Εκτός από τις ωφέλιμες ιδιότητες που θα δούμε παρακάτω, αυτό το μείγμα είναι ένα αρκετά ευχάριστο και νόστιμο ρόφημα που εμένα προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ!

Καλό θα ήταν να μην ξεχνάμε να τηρούμε την πάνσοφη φράση, το παν μέτρον άριστον. Και αυτό επειδή η υπερβολική κατανάλωση της κλασικής κανέλας Κάσσια μπορεί να είναι τοξική για το συκώτι και τα νεφρά. Θα πρέπει να προτιμούμε την κανέλα Κεϋλάνης καθώς περιέχει σημαντικά χαμηλότερες ποσότητες κουμαρίνης (μια τοξική ουσία) σε σύγκριση με την Κάσσια.

Όσον αφορά το μέλι, θα πρέπει να προμηθεύεστε από αξιόπιστη άτομο και στην όσο το δυνατόν πιο αγνή μορφή του.

Πως ξεχωρίσετε την γνήσια κανέλα Κευλάνης από την κανέλα cassia;

Η κανέλα cassia είναι πιο σκούρη ενώ η γνήσια κανέλα Κευλάνης έχει ένα ανοιχτό ηλιοκαμένο  χρώμα, τα ρολλάκια της cassia είναι παχιά και σκληρά ενώ της κανέλας Κευλάνης είναι λεπτά και εύθραυστα  με διακριτικά μεθυστικό άρωμα και έντονη γλυκιά γεύση.

Πάμε τώρα να δούμε που μας βοηθά αυτό το εξαιρετικό μείγμα;

Για την υγεία της καρδιάς.

Ετοιμάστε ένα βαζάκι μείγμα από μέλη με κανέλα. Καταναλώστε το κάθε πρωί, αλείψτε την πάστα πάνω σε μία φέτα ψωμί ολικής. Αυτό το μείγμα μειώνει τη χοληστερίνη και προλαμβάνει από καρδιακή προσβολή, ομαλοποιεί την λειτουργία της καρδιάς, δυναμώνει τις αρτηρίες μειώνοντας το ρίσκο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.

Βοηθάει στην αρθρίτιδα

Προσθέστε σε μία κούπα χλιαρού νερού δύο κουταλάκια του γλυκού μέλι και μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα. Πίνετε αυτό το ρόφημα κάθε πρωί νηστικοί, και το βράδυ πριν τον ύπνο.

Σε μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, διαπιστώθηκε ότι όταν οι γιατροί έκαναν τη θεραπεία στους ασθενείς με αυτό το μείγμα διαπίστωσαν ότι μέσα σε μια εβδομάδα, από τα 200 άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα, σχεδόν 73 ασθενείς είχαν εντελώς απαλλαγεί από τον πόνο, και μέσα σε ένα μήνα ως επί το πλείστον όλοι οι ασθενείς που δεν μπορούσαν να περπατήσουν ή να μετακινηθούν εξαιτίας της αρθρίτιδας, περπάτησαν απαλλαγμένοι από τον πόνο.

Κρυολόγημα και βήχας

Όσοι υποφέρουν από συχνά κρυολογήματα και βήχα καλό θα ήταν να προσθέτουν σε μία κούπα με χλιαρό νερό, μια κουταλιά της σούπας μέλι με 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη. Πίνετε αυτό το ρόφημα τρεις φορές την ημέρα μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας. Αυτό θα βοηθήσει τον χρόνιο βήχα, το κρυολόγημα, καθώς και την ιγμορίτιδα.  

Ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος

Η καθημερινή χρήση κανέλας σε σκόνη ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τον οργανισμό από βακτήρια και ιούς. Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι το μέλι έχει διάφορες βιταμίνες σε μεγάλες ποσότητες. Η συνεχής χρήση του μελιού ενισχύει τα λευκά αιμοσφαίρια του αίματος για την καταπολέμηση των βακτηριακών ασθενειών.  

Βοηθά στην απώλεια του βάρους

Καθημερινά το πρωί, μισή ώρα πριν από το πρωινό με άδειο στομάχι και το βράδυ πριν τον ύπνο, να πίνετε μέλι με κανέλα σε σκόνη σε ένα φλιτζάνι με χλιαρό νερό. Αυτό το μείγμα βοηθάει στην μείωση του βάρους και αυτό οφείλετε στο γεγονός ότι η  κανέλα αυξάνει τον μεταβολισμό. Καλό θα ήταν συνδυαστεί με ισορροπημένη διατροφή και σωματική επιβάρυνση, έστω και ελάχιστη.

Αυτή την τόσο απλή συνταγή από μέλι και κανέλα μπορείτε από σήμερα κιόλας να ενσωματώσετε στην ζωή σας.

Αφήστε το σχόλιο εδώ: