ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτά Τα Λάθη Στην Διατροφή Παχαίνουν!

Μπορεί ο συνδυασμός των τροφών να δημιουργεί προβλήματα με το στομάχι, δυσκοιλιότητα και παχυσαρκία; Η απάντηση είναι ΝΑΙ!

Και σε αυτό το βίντεο θα δούμε πως ο συνδυασμός των τροφών επηρεάζει θετικά ή αρνητικά την κατάσταση της υγείας και της σιλουέτας σας.

Πολλοί άνθρωποι δεν δίνουν μεγάλη σημασία στο τι τρώνε και με τι το τρώνε. Πολύ συχνά παρατηρούμε το εξής φαινόμενο – εμφανισιακά λεπτός άνθρωπος με φουσκωμένη σαν μπαλόνι κοιλιά. Ο λανθασμένος συνδυασμός των τροφών προκαλεί βάρος στο στομάχι καθώς πολλές φορές και ενόχληση η οποία με τα χρόνια δημιουργεί πεπτικές διαταραχές και παχυσαρκία.

Οι τροφές, οι οποίες δεν ταιριάζουν μεταξύ τους, δύσκολα χωνεύονται και μετατρέπονται σε βλαβερό για τον οργανισμό λίπος και τοξίνες, οι οποίες συσσωρεύονται με τον καιρό δημιουργώντας χρόνια προβλήματα στην υγεία. Αλλά λίγοι είναι αυτοί που ρίχνουν την ευθύνη του περιττού βάρους και των χρόνιων παθήσεων στον λανθασμένο συνδυασμό των τροφών!

Σας είναι γνωστή η κατάσταση νύστας μετά το φαγητό; Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό, έχετε αναρωτηθεί ποτέ; Σίγουρα το μυαλό σας δεν πήγε, ότι μάλλον ο συνδυασμός της τροφής που επιλέξατε για την πανάκριβη μηχανή σας δεν ήταν σωστός!

Σκεφτείτε για λίγο το εξής. Αν αγοράζατε ένα πανάκριβο αυτοκίνητο παράδειγμα Φερράρι, θα μπορούσατε να βάζετε οποιοδήποτε καύσιμο; Όχι φυσικά, διότι οι προδιαγραφές ενός τέτοιου αυτοκινήτου απαιτούν συγκεκριμένο καυσιμο. Και τώρα η ερώτηση! Η αξία της υγείας μας είναι περισσότερη από το κόστος ενός τέτοιου αυτοκινήτου; Και αν ναι, τότε γιατί δεν είμαστε τόσο επιρρεπής και επιτρέπουμε στον εαυτό μας να βάζουμε τροφή στο σώμα μας η οποία πολλές φορές δεν αντιστοιχεί με τις προδιαγραφές που έχει ο οργανισμό μας;

Οι πληροφορίες που θα μοιραστώ μαζί σας σε αυτό το βίντεο μπορεί να επηρεάσουν την έως τώρα αντίληψη που έχετε για το φαγητό και μη βιαστείτε να βγάλετε κάποια αρνητικά συμπεράσματα προτού το ψάξετε. Το τι έχουμε συνηθίσει να κάνουμε από μικρή ηλικία ασυνείδητα, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και σωστά. Για αυτό όταν έρχεται μια νέα πληροφορία στην ζωή μας ο εγκέφαλος το πρώτο πράγμα που κάνει συνήθως είναι να αντιδρά, χωρίς αντικειμενικά επιχειρήματα, απλά βασισμένος σε αυτά που ήδη γνωρίζει.

Η τακτική του αυτή είναι απόλυτα διακιολογημένη, επειδή δεν του αρέσουν γενικά οι αλλαγές. Όπως παράδειγμα με τις συνήθειες. Αν παρατηρήσετε οι κακές συνήθειες εύκολα αποκτούνται και δύσκολα κόβονται ενώ οι καλές συνήθειες δύσκολα αποκτούνται αλλά εύκολα κόβονται.

Οι κανόνες που θα αναφέρω είναι αρκετά απλοί, όπου αρκεί μια φορά να τους κατανοήσετε και έπειτα να τους εφαρμόσετε για να διαπιστώσετε εάν είναι αλήθεια. Στο κάτω-κάτω δεν έχετε να χάσετε πολλά, το μόνο που θα χάσετε είναι τα περιττά κιλά και τις διάφορες χρόνιες παθήσεις. Ωστόσο θα αποκτήσετε περισσότερη ενέργεια, εύκολη χώνεψη και γενική ευεξία στο σώμα!

Πάμε τώρα να δούμε τα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι χωρίς να το ξέρουν.

Πολύπλοκα φαγητά

Γενικά θα πρέπει να αποφεύγετε τα πολύπλοκα φαγητά. Το ζήτημά μας είναι να συνδυάζουμε τροφές οι οποίες θα χωνεύονται όσο γίνεται πιο γρήγορα, θα προσφέρουν ενέργεια στον οργανισμό και δεν θα δυσκολεύουν την επιπλέον λειτουργία του. Αυτό βοηθά στο να χάνουμε βάρος και επιπλέον μειώνει την ποσότητα των τοξινών. Είναι πιο λογικό και ευχάριστο να ξοδέψουμε την ενέργεια που πήραμε από το φαγητό για τις δραστηριότητές μας παρά να ξοδέψει ο οργανισμός αυτή την ενέργεια για την βαριά χώνεψη του φαγητού.

Είναι σημαντικό να κατανοείται, ότι διαφορετικά είδη τροφής χρειάζονται διαφορετικό χρόνο για την χώνεψη τους. Επιπλέον, για την πέψη διαφορετικού είδους τροφής, στο στομάχι χρειάζονται ξεχωριστά πεπτικά υγρά. Από παιδική ηλικία μας μάθανε ότι όταν τρώμε πρέπει να υπάρχει ποικιλία στο τραπέζι, αυτή η συνήθεια δυσκολέυει πολύ την πέψη. Όσο λοιπόν, πιο απλό είναι το φαγητό – τόσο πιο εύκολα θα το χωνέψει ο οργανισμός. Τι πρέπει να κάνετε; Να απαλλαχτείτε από τα πολύπλοκα φαγητά.

Γλυκό για επιδόρπιο – δεν φτάνει ότι γενικά τα γλυκά και τα αλευροειδή είναι αρκετά επιβλαβή για την υγεία και την σιλουέτα, αναλογιστείτε πόσο κακό μπορείτε να κάνετε αν φάτε κάτι γλυκό μετά το φαγητό. Αυτή η συνήθεια θα διαταράξει την πέψη και θα αχρηστέψει τα οφέλη του γεύματος.

Φρούτα μετά το φαγητό. Έτσι είναι συνηθισμένο, ότι μετά το φαγητό πρέπει να υπάρχει κάποιο επιδόρπιο που πολλές φορές είναι κάποιο φρούτο – αυτό βασικά είναι μεγάλο λάθος. Αυτή η βλαβερή συνήθεια μπορεί να σας προσφέρει ικανοποίηση, αλλά η δυσφορία και η υπνηλία μετά το φαγητό θα είναι εξασφαλισμένη και το όφελος πολύ λιγότερο. Τα φρούτα επειδή χωνεύονται πολύ γρήγορα, θα εγκλωβιστούν μαζί με την άλλη τροφή που χρειάζεται πολύ περισσότερη ώρα. Να θυμάστε καλά: τα φρούτα μετά από γεύμα δεν θα φέρουν ΠΟΤΕ κανένα όφελος στον οργανισμό! Τι πρέπει να κάνετε; Να τρώτε τα φρούτα ξεχωριστά, ανάμεσα τα γεύματα ή μια ώρα πριν το φαγητό.

Οι ξηροί καρποί συνδυάζονται με τα λαχανικά. Χρειάζονται πολύ ώρα για να χωνευθούν (2,5-3 ώρες) και δεν πρέπει να τα αναμιγνύεται με κάτι άλλο. Να προσπαθείτε πριν τους καταναλώσετε πάντα να τους πλένετε και να τους μουλιάζεται. Το μούλιασμα χρειάζεται για να ‘ζωντανέψει’ ο καρπός καθώς θα είναι και πιο ευκολόπεπτος. Σχετικά με το ξέπλυμα που οι περισσότεροι παραμελούν, αρκεί μια φορά να κάνετε αυτή την διαδικασία και θα πειστείτε μόνοι σας γιατί αυτό πρέπει να το κάνετε κάθε φορά, από το χρώμα που θα αποκτήσει το νερό. Να τρώτε λοιπόν τους ξηρούς καρπούς ως ξεχωριστό γεύμα και πάντα τουλάχιστον να τους ξεπλένεται.

Επιπλέον σε όλα αυτά μπορείτε να κάνετε τα παρακάτω για να βελτιώσετε την πέψη;

  • Το νερό, κατά την διάρκεια και μετά το φαγητό είναι συνήθεια που κάνει δεν κάνει καλό στην πέψη. Τι να πρέπει να κάνετε; Να πίνετε νερό 30 λεπτά πριν το φαγητό και τουλάχιστον 2 ώρες μετά το φαγητό. Ένα απλό κόλπο το οποίο θα αυξήσει τον μεταβολισμό και δεν θα αφήσει ούτε ένα επιπλέον εκατοστό στην σιλουέτα σας! Δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα!
  • Σαλάτα με φρέσκα λαχανικά και με μεγάλη ποσότητα χορταρικών σε κάθε γεύμα. Οι φυτικές ίνες που βρίσκονται μέσα στα λαχανικά, απορροφούν τις τοξίνες και απομακρύνουν τα απόβλητα.
  • Μη αποφλοιωμένα δημητριακά (ολικής). Ρύζι, κριθάρι, σίκαλη, φαγόπυρο κ.α.. Περιέχουν μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών. Και εμείς ήδη γνωρίζουμε πόσο μας είναι ωφέλιμες.

Ενσωματώνοντας έναν τέτοιο τρόπο διατροφής, αρχικά μπορεί να υπάρχει ένα αίσθημα κενού στο στομάχι. Σαν να μην έχετε χορτάσει. Είναι απολύτως φυσιολογικό. Απλά το στομάχι σας έχει συνηθίσει στο αίσθημα συνεχόμενου βάρους, για αυτό θα σας φαίνεται ότι είστε πεινασμένοι ή ότι λίγο φάγατε.

Μετά από μια-δυο εβδομάδες όλα θα τακτοποιηθούν και θα καταλάβετε ότι είναι πραγματικά ευχάριστη η αίσθηση ελαφρότητας και εκπληκτική επίπεδη κοιλιά!

Οπωσδήποτε δείξτε αυτό το βίντεο στους φίλους σας και στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

 

Αφήστε το σχόλιο εδώ: