Θα Βγουν ΟΛΑ Τα Παράσιτα Από Τον Οργανισμό, Με Αυτές Τις Τροφές!

Αν νομίζετε ότι το θέμα των παρασίτων προέρχεται από τον κόσμο επιστημονικής φαντασίας καλό θα ήταν να αναθεωρήσετε αυτή την άποψη και να διαβάσετε με προσοχή αυτό το άρθρο.

Μπορεί να σας είναι δύσκολο να το πιστέψετε, αλλά τα παράσιτα μπορεί να προκαλέσουν πολλές ανεπιθύμητες διαταραχές στην λειτουργία του οργανισμού και να είναι η αιτία εμφάνισης πολλών παθήσεων.

Παράσιτα είναι μικροοργανισμοί οι οποίοι ζουν μέσα στο σώμα μας χωρίς την δική μας συγκατάθεση, ενώ τα κατάλοιπα που παράγουν επιβαρύνουν την λειτουργία του.

Κάποια από αυτά, τρέφονται με το φαγητό που καταναλώνουμε και άλλα τρέφονται με τα ερυθρά αιμοσφαίρια προκαλώντας την αναιμία.

Επίσης μπορεί να δημιουργήσουν και μια σειρά από συμπτώματα όπως ανησυχία, δερματικά προβλήματα, αδικαιολόγητο εκνευρισμό, αδυναμία συγκέντρωσης, χρόνια κόπωση, υπνηλία, ανεξήγητη αύξηση βάρους, μείωση της λίμπιντο και κακή ψυχολογία.

Τα παράσιτα υπήρχαν και υπάρχουν στον κάθε οργανισμό και αυτό δεν είναι το ανησυχητικό. Αλλά το ανησυχητικό είναι ότι σύμφωνα με πολλές εκτιμήσεις, η πλειοψηφία των ανθρώπων υποφέρει από υπερβολική αύξηση παρασίτων τα οποία προκαλούν πολλά προβλήματα.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πράγματα τα οποία καλό είναι να γνωρίζετε σχετικά με τα παράσιτα και το πιο ενδιαφέρον είναι ότι θα δούμε τις τροφές οι οποίες βοηθούν να απαλλαγούμε και να προστατευτούμε από αυτούς τους ανεπιθυμητους και πολλές φορές κακόβουλους επιβάτες.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ

Τα παράσιτα στον οργανισμό δεν είναι καθόλου σπάνιο φαινόμενο. Στην πραγματικότητα αποτελούν ένα μεγάλο πρόβλημα δημόσιας υγείας σε πολλές χώρες και δεν είναι συνυφασμένα με την έλλειψη υγιεινής που συνήθως συναντάμε στις φτωχές και υποανάπτυκτες χώρες. Πολλοί άνθρωποι μπορεί να έχουν στον οργανισμό τους παράσιτα, τα οποία μπορεί να επηρεάζουν την λειτουργία του πεπτικού συστήματος και να δημιουργεί προβλήματα σε όλη την λειτουργία του οργανισμού.

Τα παράσιτα είναι μικροοργανισμοί που ζουν και τρέφονται από έναν άλλο οργανισμό, στην περίπτωσή μας από εμάς και τρέφονται από τις τροφές που καταναλώνουμε. Δημοφιλή είδη εντερικών παρασίτων είναι οι έλμινθες, οι ασκαρίδες και η ταινία, ενώ ο οπισθόρχις είναι παράσιτο που κατοικεί στο συκώτι και κυρίως στους χοληφόρους πόρους.

Υπολογίζεται ότι περίπου 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη μας πάσχουν από ελμινθίαση. Τα περισσότερα παράσιτα μπορούν να ζουν στο οργανισμό για πολλά χρόνια ανενόχλητα χωρίς να εμφανίζουν ιδιαίτερα σημάδια ύπαρξης.

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να κολλήσουμε παράσιτα είναι να μην τηρούμαι σωστά όλα τα μέτρα υγιεινής, όπως το σωστό πλύσιμο των χεριών πριν το φαγητό και σχολαστικό πλύσιμο των λαχανικών και φρούτων. Άλλος ένας τρόπος να κολλήσουμε παράσιτα είναι η κατανάλωσης νερού και τροφών αμφίβολης ποιότητας.

Μερικά από τα συμπτώματα που μπορεί να υποδεικνύουν ότι έχετε παράσιτα:

 • Έχετε ανεξήγητη δυσκοιλιότητα, διάρροια, αέρια ή άλλα συμπτώματα του ευερέθιστου εντέρου
 • Ταξιδέψατε στο εξωτερικό και πάθατε κρίση διάρροιας
 • Έχετε ιστορικό δηλητηρίασης και το πεπτικό σας σύστημα, έκτοτε, δεν επανήλθε ποτέ
 • Έχετε προβλήματα στον ύπνο ή ξυπνάτε πολλές φορές τα βράδια
 • Εμφανίζετε συχνές δερματολογικές ενοχλήσεις, όπως κοκκινίλες, εκζέματα κ.λ.π.
 • Έχετε πόνους ή αίσθηση καύσου στους μύες και στις αρθρώσεις
 • Τρίζετε τα δόντια σας το βράδυ
 • Βιώνετε κόπωση, εξάντληση, κατάθλιψη ή συχνά αισθήματα απάθειας
 • Δεν νιώθετε ικανοποίηση ή αίσθηση κορεσμού μετά το φαγητό
 • Έχετε διαγνωστεί με ανεπάρκεια σιδήρου
 • Εμφανίζετε τακτικά μύκητες στα νύχια

Το θέμα των παρασίτων σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σας τρομάζει. Αλλά αντιθέτως, να σας δημιουργήσει την θέληση να εμβαθύνετε στο θέμα και να προστατευτείτε κατάλληλα.

Να θυμάστε ότι η γνώση είναι δύναμη. Αυτός που γνωρίζει δεν φοβάται.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε από την μεριά μας είναι να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο περιβάλλον στον οργανισμό μας, το οποίο θα είναι ακατάλληλο για τα παράσιτα. Αυτό θα το καταφέρουμε με δυο τρόπους. Ο πρώτος είναι να προσθέσουμε ορισμένες τροφές στην διατροφή μας, τα συστατικά των οποίων δεν ανέχονται τα παράσιτα. Και δευτερον, να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό, το οποιο θα προστατέψει τον οργανισμό από τους ανεπιθύμητους επιβάτες.

Επιπλέον καλό θα ήταν να φροντίζετε να μην έχετε στην διατροφή σας τροφές οι οποίες συμβάλλουν στην ανάπτυξή τους. Μερικές από αυτές βλέπετε στην οθόνη σας.

Και εδώ είναι τα τρόφιμα που πρέπει να αποφύγετε:

 • Ζάχαρη – Τροφοδοτεί τα παράσιτα και μειώνει την ανοσολογική λειτουργία.
 • Επεξεργασμένα τρόφιμα – Τα τρόφιμα που επεξεργάζονται σε μεγάλο βαθμό δεν είναι καλά για το ανοσοποιητικό.
 • Αλκοόλ – Δεν επιτρέπει τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
 • Σιτάρι- Πολλοί σπόροι, ειδικά εκείνοι που περιέχουν γλουτένη, μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή του εντέρου.

Να ξέρετε ότι τα παράσιτα αγαπούν την ζάχαρη. Έτσι ο καλύτερος για να λιμοκτονήσουν τα παράσιτα είναι να εφαρμόσετε μία υγιεινή διατροφή και να περιορίσετε από την διατροφή σας όσο το δυνατόν περισσότερο την ζάχαρη και τα αλευροειδή, ενώ παράλληλα να προσθέσετε στην διατροφή σας τις τροφές που θα αναφέρουμε παρακάτω.

ΡΙΓΑΝΗ

Και ξεκινάμε με την πρώτη τροφή που δρά αποτελεσματικά κατά των παρασίτων είναι η ρίγανη. Η ρίγανη είναι ένα δημοφιλές αρωματικό βότανο της ελληνικής διατροφής. Αυτό φυσικά δεν είναι τυχαίο επειδή κατέχει ισχυρές αντιβακτηριακές και αντιπαρασιτικές ιδιότητες. Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι που βλέπετε αυτό το βίντεο έχετε στην διατροφή σας αυτό το βότανο. Μάλιστα, ορισμένοι ειδικοί υγείας αξιοποιούν τα οφέλη του ελαίου άγριας ρίγανης για τη θεραπεία από επιθέσεις βακτηρίων. Έχει αποδειχθεί ότι το έλαιο ρίγανης καταστρέφει τους μύκητες, τα παράσιτα και ορισμένους ιούς.

Σχετικά με το πως τα παράσιτα ελέγχουν τον εγκέφαλο και γιατί το έντερο είναι αιτία της κατάθλιψης, σας προτείνω να διαβάσετε το σχετικό άρθρο.

Πως τα παράσιτα ελέγχουν τον εγκέφαλο; ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΚΑΝΘΑΡΕΛΛΑ

Η επόμενη τροφή είναι το μανιτάρι με το όνομα κανθαρέλλα. Η κανθαρέλλα είναι ένα βρώσιμο μανιτάρι το οποίο περιέχει μια ισχυρή αντιβιοτική ουσία που δρά κατά των παρασίτων, την κινομαννόζη. Η κινομαννόζη καταστρέφει τις προστατευτικές μεμβράνες των παρασίτων και τα αυγά τους. Μπορείτε να προσθέσετε την κανθαρέλλα στην διατροφή σας. Να ξέρετε ότι αυτό το είδος μανιταριού είναι αρκετά ευαίσθητο σε υψηλές θερμοκρασίες, για αυτό μπορείτε να το καταναλώνεται είτε ωμό είτε αποξηραμένο και σε καμια περιπτωση κονσερβοποιημένο.

ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ

Το πιπέρι καγιέν ή τσίλι είναι η επόμενη τροφή που αντιπαθούν τα παράσιτα. Η καυτερή γεύση του καγιέν οφείλεται σε μια ουσία την καψαϊκίνη. Αυτή η ουσία είναι πολύ καλό αντιικό και αντιπαρασιτικό, το οποίο βοηθάει και σε προβλήματα του πεπτικού.

ΣΚΟΡΔΟ

Η ικανότητα του σκόρδου, να καταπολεμά τα βακτήρια και παράσιτα, είναι γνωστή από τα παλιά τα χρόνια. Το σκόρδο περιλαμβάνει την αλικίνη, η οποία είναι αποτελεσματική όχι μόνο κατά των παρασίτων, αλλά καταστρέφει και άλλους βλαβερούς μικροοργανισμούς. Μπορείτε να καταναλώνεται το σκόρδο προληπτικά, προσθέτοντας το στα φαγητά ή μπορείτε να το καταπίνετε ψιλοκομμένο.

ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΠΟΡΟΙ

Η επόμενη τροφή είναι οι κολοκυθοσποροι. Οι σπόροι της κολοκύθας είναι πλούσιοι σε ψευδάργυρο, ο οποίος συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Οι ωμοί σπόροι κολοκύθας περιέχουν ένα λιπαρό οξύ, την κουρκουρμπιτίνη, η οποία κατέχει την ικανότητα να δρά κατά των παρασίτων. Η κουρκουρμπιτίνη που βρίσκεται στους ωμούς σπόρους κολοκύθας έχει αντιπαρασιτικές ιδιότητες καθώς παραλύει τα παράσιτα , τα οποία δεν μπορούν να προσκολληθούν στα έντερα και έτσι απομακρύνονται μέσω της πέψης.

Μπορείτε να τους αγοράζετε έτοιμους ή να τους αφαιρείται από την κολοκύθα. Προσθέστε του κολοκυθόσπορους στις σαλάτες σας. Τα συστατικά του κολοκυθόσπορου δημιουργούν ένα άβολο περιβάλλον για τα παράσιτα, το οποίο δεν μπορούν να το ανεχτούν.

ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ

Το γαρύφαλλο είναι η επόμενη τροφή που δεν αρέσει στα παράσιτα. Περιέχει ένα πολύ ισχυρό βακτηριοκτόνο που ανήκει στην οικογένεια των φυτοχημικών, την ευγενόλη. Επίσης περιέχει επιπλέον καρυοφυλλίνη, ένα στοιχείο με πολύ ισχυρή αντιμικροβιακή δράση. Οι παραπάνω φυτοχημικές ουσίες ταξιδεύουν μέσω του αίματος και σκοτώνουν τα μικροσκοπικά παράσιτα και τους παθογόνους οργανισμούς που προκαλούν ανισορροπία στη χλωρίδα του οργανισμού.

Το γαρύφαλλο έχει ακόμη καλύτερη δράση όταν χρησιμοποιείται συνεργιστικά με άλλα βότανα που έχουν παρόμοια δράση όπως ο κουρκουμάς, η κανέλα και το σκόρδο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αν αντιμετωπίζετε εκτεταμένο πρόβλημα θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία υγείας για να σας βοηθήσει εξειδικευμένα.

Να ξέρετε ότι στον οργανισμό έχουμε μια ισχυρή ουσία η οποία δρα αποτελεσματικά κατά των παρασίτων και μυκήτων. Αυτή η ουσία είναι η χολή. Αν έχετε άριστη ποιότητα χολής και γίνεται επαρκή έκκρισή της, τότε ο οργανισμός πάντα θα είναι προστατευμένος.

Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει η οξύτητα του στομάχου, η οποία επιτρέπει την σωστή απολύμανση και επεξεργασία της τροφής.

Αντιμετωπίστε Τον Μύκητα CANDIDA ΜΕ 3 ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ

Discussion

 1. Avatar
  Δεσποινα
 2. Avatar
  ΜΑΡΙΑ ΡΟΔΑΝΗ

Αφήστε το σχόλιο εδώ: