Πως Να Βγεις Από Την Κατάθλιψη & Να Αποκτήσεις Ξανά Το Νόημα Της Ζωής!

Όταν όλα στην ζωή σου πάνε καλά και είσαι γεμάτος θετικότητα, τότε η ζωή κυλάει ομαλά, είσαι ευτυχισμένος και μπορείς να παίρνεις σωστές αποφάσεις.

Αλλά όταν όλα πάνε στραβά και τα πάντα είναι εναντίον σου, σε αυτές τις στιγμές είναι δύσκολο να έχεις καθαρό μυαλό και ενέργεια για να αλλάξεις κάτι. Ειδικά στις στιγμές που περνάς πολλές δυσκολίες διαμορφώνετε το μέλλον σου. Κάποιος ένα πρόβλημα το βλέπει ως πρόκληση και άλλος πέφτει σε κατάθλιψη. Αν το πρόβλημα δεν λυθεί άμεσα τότε η περίοδος των αποτυχιών μπορεί να συνεχιστεί και μετά θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να βγεις από αυτή την κατάσταση. Για αυτό χρησιμοποίησε τους παρακάτω 9 τρόπους όταν είσαι σε χάλια ψυχολογική κατάσταση. Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να βγεις από το αδιέξοδο και να αποκτήσεις ξανά το νόημα της ζωής.

Παίξε τον ρόλο του καταστροφέα! Τα προβλήματα προκαλούν αρνητικά συναισθήματα και αν τα κρατάς μέσα σου, αυτά θα αρχίσουν να σε καταστρέφουν. Το καλύτερο είναι να τα εξωτερίκευσις, πάρε ένα ρόπαλο και πήγαινε στον πιο κοντινό σκουπιδότοπο, εκεί σίγουρα θα βρεις τι να σπάσεις, επίσης μπορείς να βαράς ένα σάκο του μποξ ή ξεκίνα να σχίζεις χαρτιά ή απλά σπάσε ένα αντικείμενο που ήθελες εδώ και καιρό να πετάξεις.

Μην κάθεσαι στο σπίτι. Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να απομονωθείς από τον κόσμο και να κλειστείς στο σπίτι. Μη το κάνεις αυτό! Βγές έξω και κάνε απλά βόλτες, πήγαινε εκεί που δεν έχεις πάει, γνώρισε νέα άτομα, αγόρασε κάτι που σου αρέσει αλλά μην κάθεσαι μόνος στο σπίτι.

Σκέψου, ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί χειρότερα. Όταν στην ζωή σου παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα με τα οποία δεν έχεις έρθει ξανά αντιμέτωπος, σου φαίνεται ότι βρίσκεσαι σε αδιέξοδο. Αλλά αν το σκεφτείς καλύτερα, υπάρχουν άνθρωποι που βρέθηκαν σε πολύ χειρότερη κατάσταση από την δική σου και βγήκαν από αυτή νικητές. Αν αυτοί μπόρεσαν να βρουν λύση και να βγουν από την δύσκολη κατάσταση τότε και εσύ μπορείς να το κάνεις αυτό. Εμπνεύσου, διαβάζοντας βιβλιογραφίες και ιστορίες επιτυχημένων ανθρώπων.

Γέμισε το σώμα σου με ενέργεια! Τα προβλήματα εξαντλούν την ενέργειά σου. Όταν βρίσκεσαι σε κατάσταση ενεργειακής πτώσης, τα πάντα γύρω σου τα βλέπεις μαύρα. Για αυτό βάλε την αγαπημένη σου μουσική, κοίτα μια κωμωδία, φάε κάτι που σου αρέσει, πήγαινε για μασάζ και μετά κοιμήσου μέχρι να χορτάσεις ύπνο. Αυτά θα σε γεμίσουν ξανά με ενέργεια.

Πάρε ένα μεγάλο χαρτί και ζωγράφισε όλα αυτά που συνδέονται με αυτό το πρόβλημα. Αυτό θα ελευθερώσει το μυαλό από τις χαοτικές σκέψεις και θα επιτρέψει να δεις το πρόβλημα πιο ολοκληρωτικά. Έτσι θα είναι πολύ πιο εύκολο να ξεπεράσεις το πρόβλημα και να βρεις έξοδο από την αρνητική κατάσταση.

Δες την θετική πλευρά. Ξεκίνα να βλέπεις σε όλα την θετική πλευρά. Παράδειγμα, έχασες το λεωφορείο, ωραία θα περπατήσω μέχρι την επόμενη στάση ή σε απέλυσαν από την δουλειά, είναι μια καινούργια ευκαιρία να ψάξεις μια νέα δουλειά που θα σου αρέσει πολύ περισσότερο. Το να αφιερώνεις χρόνο στην απογοήτευση, στο κάτω-κάτω δεν θα αλλάξει κάτι. Όσες περισσότερες θετικές πλευρές θα βρίσκεις σε κάθε πρόβλημα τόσο πιο γρήγορα η ζωή θα λάμψει με τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Βρες κοινότητες. Πίστεψέ το δεν είσαι ο μοναδικός που έχει κάποιο πρόβλημα, χιλιάδες άνθρωποι θα είχαν ήδη αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα που έχεις τώρα. Ψάξε στο διαδίκτυο για φόρουμ και ομάδες ανθρώπων που έχουν περάσει στο παρελθόν παρόμοια προβλήματα τα οποία περνάς περνάς τώρα, η εμπειρία και η υποστήριξή τους θα σε βοηθήσουν γρήγορα να ξεφύγεις από την κατάθλιψη.

Ορισμός της κατάστασης. Περιέγραψέ τι ακριβώς συνέβη, ποια ήταν η αιτία που δημιούργησε αυτό το πρόβλημα, τι αισθάνεσαι τώρα, βγάλε από μέσα όλο το συναίσθημα. Κάνε ερωτήσεις στον εαυτό σου και βρες μόνος σου τις απαντήσεις.

Φτιάξε λίστα με 10 πιθανές λύσεις. Μπες στον ρόλο με διαφορετικούς ήρωες και επινόησε λύσεις, οποιεσδήποτε – ακόμα και φανταστικές. Μη βάζεις όρια, γίνετε – δεν γίνετε, απλά δημιούργησε χωρίς σύνορα.

 

 

Αφήστε το σχόλιο εδώ: