ΑΠΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ Που Καθαρίζει Το Αίμα – Το Συκώτι – Το Έντερο!

Καθαρό αίμα – καθαρό συκώτι! Το ξέρατε ότι το συκώτι καθημερινά εκτελεί πάνω από 500 διαφορετικές λειτουργίες;

Μία από τις πιο γνωστές λειτουργίες είναι ότι το συκώτι καθαρίζει το αίμα από τις τοξίνες που συσσωρεύονται στο έντερο και σε όλο τον οργανισμό. Φανταστείτε ότι μέσα σε μία ώρα το συκώτι φιλτράρει περίπου 100 λίτρα αίμα. Ο άνθρωπος της σύγχρονης εποχής καταφέρνει να τοξινωση αυτό το όργανο είδη από μικρή ηλικία. Ωστόσο, οι καταχρήσεις και η συμβατική διατροφή, η οποία ως επί το πλείστον αποτελείται σε μεγάλο μέρος από θερμικά επεξεργασμένες τροφές, συμβάλλουν στην πρόωρη εξάντληση αυτού του οργάνου.

Υπάρχει ένας δοκιμασμένος και αποτελεσματικός τρόπος να αποτοξινώσουμε το συκώτι και να αποκαταστήσουμε πολλές σημαντικές λειτουργίες του οργανισμού. Ακολουθώντας την εφαρμογή της συνταγής που θα μοιραστώ μαζί σας παρακάτω, ήδη σε δύο μέρες θα νιώσετε ανανεωμένοι, καθώς ήδη θα αρχίσουν να βελτιώνονται οι πεπτικές διαταραχές. Επίσης, αυτή η συνταγή είναι πολύ καλή πρόληψη από καρδιαγγειακές παθήσεις.

Σας προτείνω να ετοιμάσετε ένα νόστιμο αφέψημα με βάση την σταφίδα, το οποίο ενεργοποιεί βιοχημικές διαδικασίες του οργανισμού οι οποίες συμβάλουν στην αποτοξίνωση του αίματος. Έχουν γραφεί και λεχθεί πάρα πολλά για τις ευεργετικές ιδιότητες και την αξία που έχει για τον άνθρωπο η σταφίδα, ως τροφή, ως μέσο θεραπείας και ως δυναμωτικό του οργανισμού.

Όταν αγοράζετε σταφίδα, δώστε μεγάλη προσοχή στο χρώμα που έχει. Αν η σταφίδα γυαλίζει το πιο πιθανό είναι ότι έχει επεξεργαστεί με ειδικό διάλυμα, αυτό να το έχετε κατά νου.

Φροντίστε να επιλέγετε σταφίδες  υψηλής ποιότητας χωρίς επιπλέον συντηρητικά.

Επιλέξτε τις σταφίδες  που έχουν γεμάτη σάρκα, και  είναι παχουλές στην εμφάνιση. Η παρουσία λεπτών ρυτίδων είναι φυσιολογική. Οι σταφίδες γενικά έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Διατηρούνται καλά όταν αποθηκεύονται σε αεροστεγή δοχεία και τοποθετούνται σε χώρους χωρίς  υγρασία, με κανονική θερμοκρασία και προστατεύονται από το φως του ήλιου. Μπορούν επίσης να αποθηκευτούν στο ψυγείο, αν είναι καλά κλεισμένες σε αεροστεγή δοχεία στο χώρο συντήρησης , χαμηλά. Η παρατεταμένη ψυχρή αποθήκευση όμως, δεν είναι η ιδανική. Μπορεί να οδηγεί σε καθίζηση των σακχάρων που περιέχουν . Ωστόσο, αυτό μπορεί να αντιστραφεί με απλή εμβάπτιση σε βραστό νερό για λίγα λεπτά ώστε να διαλυθούν οι κρύσταλλοι της  ζάχαρης.

Οι σταφίδες αποτελούν αποτελεσματική θεραπεία στην αναιμία και στην δυσκοιλιότητα. Έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες.

Οι ευεργετικές δράσεις όμως δεν σταματούν εδώ, περιέχουν ικανές ποσότητες σε σίδηρο επομένως βελτιώνουν καταστάσεις σιδηροπενικής αναιμίας. Μειώνουν την χοληστερίνη, τις αιμορροΐδες και την ανάπτυξη του καρκίνου του παχέος εντέρου. Επίσης, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες βοηθούν στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας, άριστος ο συνδυασμός με τη βρώμη στο πρωινό σας.

 

Η προετοιμασία αυτού του μαγικού αφεψήματος γίνετε από το βράδυ. Τα υλικά τα οποία θα χρειαστείτε είναι πάρα πολύ απλά. Δυο ποτήρια νερό και 15 γραμ σταφίδα. Εκτέλεση: ξεπλύνετε σχολαστικά με νερό την σταφίδα. Βράστε το νερό και έπειτα ρίξτε την σταφίδα. Βράστε την σταφίδα για 2 λεπτά και αφήστε το για όλη τη νύχτα.

Το πρωί σουρώστε την σταφίδα και ζεστάνετε ελαφρώς το αφέψημα. Η συνταγή είναι έτοιμη! Πίνετε κάθε πρωί νηστικοί, μισή ώρα πριν το πρωινό. Την σταφίδα που θα μείνει μην την πετάτε, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε στα δημητριακά σας, παράδειγμα στην βρώμη, για ένα πλήρες πρωινό.

Για να γίνει η διαδικασία αποτοξίνωσης ακόμα πιο αποτελεσματική, φροντίστε να προσθέσετε στην διατροφή σας τροφές που βοηθάνε στον καθαρισμό του ήπατος, παντζάρι, καρότο, μήλα, λάχανο, σπανάκι, δαμάσκηνα, γαϊδουράγκαθο, αγκινάρα. Επίσης στην διαδικασία αποτοξίνωσης βοηθάει η ελάττωση κατανάλωσης γαλακτομικών προϊόντων. Αν πίνετε αφέψημα από σταφίδα τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα, ήδη θα αρχίσετε να βλέπετε τα αποτελέσματα. Χαρίστε σε εσάς και στους φίλους σας την δυνατότητα να βελτιώσετε την υγεία!

 

Discussion

  1. Avatar
    Ευάγγελος Κορδομπούλης
  2. Avatar
    Οδυσσέας

Αφήστε το σχόλιο εδώ: