ΜΕΛΙ & ΣΚΟΡΔΟ – Αυτό Θα Συμβεί, Αν Τρώτε Κάθε Μέρα ΑΥΤΕΣ Τις Τροφές!

Γνωρίζατε, ότι τα όργανα όπως το συκώτι, οι νεφροί και τα έντερα, καθημερινά αποβάλλουν από τον οργανισμό τοξίνες και τις βλαβερές ουσίες;

Αυτή η απολύτως φυσιολογική διαδικασία του οργανισμού, ονομάζεται αποτοξίνωση. Δηλαδή το σώμα μας, φροντίζει να κρατά τον οργανισμό καθαρό, μέσω αυτών των οργάνων.

Αυτό πραγματικά είναι εκπληκτικό! Συμφωνείτε;

Δυστυχώς όμως, η σύγχρονη κουλτούρα διατροφής επιβαρύνει την λειτουργία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η λειτουργία όλων των οργάνων. Θέλετε να μάθετε έναν απλό τρόπο, για να βοηθήσετε τον οργανισμό στην αποτοξίνωση;

Παρακάτω θα μοιραστώ μαζί σας ένα μοναδικό μείγμα από σκόρδο και μέλι, το οποίο μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας. Αυτό είναι μοναδικό! Το σκόρδο και το μέλι περιέχουν πολλά ιχνοστοιχεία τα οποία έχουν θετική επίδραση σε όλο τον οργανισμό.

Εκτός από το θαυματουργό μείγμα, θα δούμε ορισμένες τροφές, τις οποίες αν εντάξετε στην διατροφή σας, αυτό θα βοηθήσει επιπλέον την διαδικασία της αποτοξίνωσης. Αυτές οι τροφές με απολύτως φυσικό τρόπο βοηθούν τον οργανισμό να καθαρίσει από τις τοξίνες.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Η διαδικασία, για να παρασκευασετε το μείγμα από σκόρδο και μέλι είναι πολύ απλή. Θα χρειαστείτε 12 σκελίδες σκόρδο και 300 γραμμάρια μέλι. Ψιλοκόβετε το σκόρδο και το προσθέτετε μαζί με το μέλι σε ένα βάζο, και ανακατεύετε καλά. Τοποθετήστε το βάζο σε σκιερό μέρος για 1 εβδομάδα. Έπειτα το μείγμα μας θα είναι έτοιμο! Μπορείτε να το καταναλώνεται για 7 μέρες κάθε μέρα το πρωί από 1 κουταλάκι της σούπας, έπειτα να κάνετε διακοπή για μια εβδομάδα και να συνεχίσετε ξανά.

Ποιες θετικές αλλαγές περιμενουν το σώμα σας, αν ξεκινήσετε να πίνετε το μείγμα από σκόρδο και μέλι;

ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Οι άνθρωποι που έχουν εντάξει αυτό το μείγμα στην καθημερινότητά τους, παρατηρούν ότι αρρωσταίνουν πολύ λιγότερο. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τους επιστήμονες. Το σκόρδο και το μέλι προσφέρει έντονη ανοσορρυθμιστική και αντιφλεγμονώδεις δράση.

Έγιναν μελέτες στις οποίες αποδείχθηκε ότι τα αντιοξειδωτικά, η βιταμίνη C και το εκχύλισμα σκόρδου αυξάνει την παραγωγή ιντερφερόνης. Οι ιντερφερόνες παράγονται από κάθε κύτταρο του σώματος και είναι τα βασικά συστατικά της αρχικής ανταπόκρισης του οργανισμού έναντι των ιών. Επιπλέον, η αντιφλεγµονώδης επίδραση του σκόρδου απομακρύνει την φλεγμονή στα αρχικά στάδια της εμφάνισής της, κάτι που δεν επιτρέπει την εκδήλωση κάποιας νόσου.

ΔΕΡΜΑ

Άλλο ένα πλεονέκτημα από την κατανάλωση αυτού του μείγματος είναι η κατάσταση του δέρματος. Το μέλι δρα ως αναζωογονητικός παράγοντας, ενώ το σκόρδο χρησιμοποιείται και για τη θεραπεία δερματολογικών προβλημάτων.

Οι επιστήμονες αποδίδουν το 50% της πρόωρης γήρανσης του δέρματος στο φαινόμενο της γλυκοζυλίωσης. Πρόκειται για μια διαδικασία του οργανισμού μας, κατά την οποία η ζάχαρη του αίματος, η γλυκόζη, όταν υπερβαίνει τα επιτρεπτά όρια, προσκολλάται στο κολλαγόνο, το οποίο είναι η  βασική πρωτεΐνη του οργανισμού που ευθύνεται για την υγεία του δέρματος, των μαλλιών, των νυχιών και τον συνδέσμων.

Αιτία της γλυκοζυλίωσης, αποτελεί η υπεργλυκαιμία, δηλαδή τα υψηλά επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Αυτό οφείλεται στην υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης αλλά και γενικότερα απλών υδατανθράκων όπως γλυκά, το λευκό ψωμί και τα ζυμαρικά. Αν θέλετε να μειώσετε την διαδικασία της γλυκοζυλίωσης, θα πρέπει να αποφευγετε να καταναλώνεται τους απλούς υδατάνθρακες. Οι συνέπειες της γλυκοζυλίωσης επιδρούν αρνητικά στην υγεία του δέρματος. Το δέρμα χάνει σταδιακά την ελαστικότητα και τη σωστή του υγρασία, ενώ λεπτές γραμμές και ρυτίδες αρχίζουν να εμφανίζονται στην επιφάνειά του. Υπάρχουν τρόφιμα που καταστέλλουν την παραγωγή προϊόντων γλυκοζυλίωσης και το σκόρδο βρίσκεται στην κορυφή αυτής της λίστα.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΨΗ

Κατα την συστηματική λήψη αυτού του μείγματος, θα παρατηρήσετε να βελτιώνεται η πέψη και η δυσάρεστη αίσθηση στο στομάχι, όπως το αίσθημα φουσκώματος και οι καουρες.

Το μυστικό βρίσκεται στα συστατικά του σκόρδου, τα οποία διεγείρουν την παραγωγή γαστρικού χυμού. Τα αιθέρια έλαια που περιέχει, αποτρέπουν την εμφάνιση πεπτικού έλκους ενώ προάγουν την επούλωση της βλεννογόνου του στομάχου. Πολλές επιδημιολογικές μελέτες επιβεβαιώνουν ότι η πρόσληψη σκόρδου μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του στομάχου. Αυτός είναι ένας παραπάνω λόγος να δοκιμάσετε αυτό το μείγμα.

ΛΙΠΟΣ & ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΒΑΡΟΣ

Το σκόρδο, εκτός από τις αντιβιοτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, συμβάλλει και στην μείωση του λίπους. Και πιο συγκεκριμένα βελτιώνει την οξείδωση του λίπους. Αυτό οφείλεται σε ένα συστατικό που περιέχει, γνωστό ως αλισίνη, η οποία βοηθά στην διαδικασία της λιπόλυσης και στην εξάλειψη λιπιδίων μέσα στο σώμα, τα γνωστά σε όλους τριγλυκερίδια.

Κινέζοι επιστήμονες διεξήγαγαν μια μελέτη στην επιβεβαιώθηκε η αποτελεσματικότητα του εκχυλίσματος σκόρδου έναντι της λιπώδους ηπατικής νόσου. Η ομάδα ελέγχου που λαμβανε καθημερινά σκόρδο έδειξε εκπληκτική απώλεια βάρους σε σύγκριση με τα άτομα που έδιναν εικονικό φάρμακο. Η αλισίνη, εκτός το ότι διαλύει αποτελεσματικά τα λίπη, ομαλοποιεί την πέψη και απομακρυνει την κατακράτηση ενώ το σύμπλεγμα βιταμινών και συστατικών που περιέχει, βοηθά στην διαδικασία του μεταβολισμού του λίπους.

Να θυμάστε ότι για να πετύχετε απώλεια βάρους, καθοριστικό ρόλο θα παίξει ο γενικός τρόπος ζωής και η διατροφή, δηλαδή οι συνολικές θερμίδες που λαμβάνεται κατά την διάρκεια της ημέρας.

ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Όσοι θέλετε να δοκιμάσετε το μείγμα από σκόρδο με μέλι, σας συνιστώ να συμβουλευτείτε έναν ειδικό υγείας. Στις αντενδείξεις μπορεί να είναι η δυσανεξία στο σκόρδο ή το μέλι ή ορισμένες ασθένειες του γαστρεντερικού σωλήνα.

Θα ήθελα τώρα να δούμε ορισμένες τροφές, τις οποίες αν εντάξετε στην διατροφή σας, αυτό θα βοηθήσει επιπλέον την διαδικασία της αποτοξίνωσης. Αυτές οι τροφές με απολύτως φυσικό τρόπο βοηθούν τον οργανισμό να καθαρίσει από τις τοξίνες.

ΜΗΛΑ

Η φράση ‘ένα μήλο την ημέρα τον γιατρο τον κάνει πέρα’, βασίζεται στα πολλά αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά που περιέχουν τα μήλα. Τα μήλα είναι πλούσια με την αντιοξειδωτική ουσία που ονομάζεται κουερσετίνη, η οποία συμβάλλει στην αποτοξίνωση και βοηθά στην προστασία των κυττάρων. Επίσης η κουερσετίνη προστατεύει πάρα πολύ καλά τους νευρώνες του εγκεφάλου μας από τις διαδικασίες οξείδωσης και βελτιώνει την λειτουργία του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την βελτίωση της μνήμης, ενώ μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης άνοιας και Alzheimer. Οι διαλυτές φυτικές ίνες βοηθούν αποβολή της χοληστερίνης ενώ η πηκτίνη και το μηλικό οξύ, λειτουργεί ως άμυνα ενάντια σε τοξίνες και βοηθά στον καθαρισμό του αίματος.

ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ

Η επόμενη τροφή που βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού, είναι τα παντζάρια, τα οποία προσφέρουν μεγάλη στήριξη στο συκώτι. Τα οφέλη που κατέχει το παντζάρι οφείλονται κυρίως στα αντιοξειδωτικά που περιέχει, τα οποία έχουν την ικανότητα να καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες όπως έχει αποδεχθεί, μακροπρόθεσμα προκαλούν διάφορες ασθένειες.

Επιπλέον τα παντζάρια περιέχουν μια φυτική ίνα, η οποία ονομάζεται πηκτίνη. Αυτή είναι υπεύθυνη για τον καθαρισμό και την αποβολή των τοξινών από το συκώτι. Άλλη μια πολύ σημαντική δράση που προσφέρουν τα παντζάρια, είναι ότι αποτρέπουν την επαναρρόφηση των τοξινών από το έντερο στο αίμα. Τα παντζάρια καθαρίζουν αποτελεσματικά το αίμα μας, κάτι που ενισχύει και την λειτουργία του ήπατος. Είναι άλλος ένας λόγος να έχετε τα παντζάρια στην διατροφή σας.

ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Το αβοκάντο είναι άλλη μια τροφή που συμβάλλει στην αποτοξίνωση του ήπατος. Είναι διαπιστωμένο ότι το αβοκάντο βοηθά τον οργανισμό να παράγει γλουταθειόνη, είναι μια ένωση η οποία είναι απαραίτητη για το συκώτι.

Μερικοί από τους παράγοντες που ευθύνονται για τη μείωση των επιπέδων της γλουταθειόνης στο σώμα είναι η κακή διατροφή, οι χρόνιες ασθένειες, οι λοιμώξεις και το παρατεταμένο στρες. Η γλουταθειόνη παράγεται από το ίδιο μας το σώμα και διεγείρει ενεργά τη δράση όλων των αντιοξειδωτικών ουσιών που λαμβάνουμε από τις τροφές.

Στην ουσία πρόκειται για ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό το οποίο εξουδετερώνει  τις βλαβερές τοξίνες ουσίες και προστατεύει το συκώτι από τις επιδράσεις των ελεύθερων ριζών, οι οποίες ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση του οργανισμού. Επιπλέον, είναι πηγή καλών λιπαρών και καλίου. Παρεμπιπτόντως, αν δεν το γνωρίζατε, το αβοκάντο σε σύγκριση με την μπανάνα περιέχει πολύ περισσότερο κάλιο ενώ παράλληλα είναι χαμηλό σε σάκχαρα.

Αν για κάποιο λόγο δεν σας αρέσει η γευση που έχει το αβοκαντο, μπορείτε να φτιάξετε μια νόστιμη σαλάτα ή ένα αποτοξινωτικό σμούθι. Την συνταγή θα σας αφήσω κάτω.

https://akadimia-ygeias.gr/suntagh-gia-gouakamole/

ΤΖΙΝΤΖΕΡ

Το τζίντζερ είναι κοντινός συγγενείς του κουρκουμά. Είναι ρίζα η οποία εδώ και χιλιετίες χρησιμοποιείται για την καλυτέρευση της υγείας. Το τζίντζερ βοηθάει στην ανακούφιση του πρηξίματος στην κοιλιά και στην διέγερση της κινητικότητας του εντέρου. Όπως είπαμε και παραπάνω, τα έντερα είναι ένα από τα τρία όργανα που βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού και σε αυτό το τζίντζερ είναι πολύ καλός βοηθός. Η σωστή λειτουργία του εντέρου είναι σημαντική ώστε τα απορρίμματα και οι τοξίνες να αποβάλλονται έγκερα από τον οργανισμό. 

Θα ήθελα φίλοι μου να γράψετε στα σχόλια αν έχετε δοκιμάσει το σκορδόνερο με τον κουρκουμα. Επίσης θα ήθελα να μοιραστείτε αν γνωρίζετε κάποιο άλλο ευεργετικό ρόφημα το οποίο βοηθάει στην υγεία. Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και θα βοηθήσει πολύ κόσμο.

Αφήστε το σχόλιο εδώ: