ΚΑΡΔΙΑ – 3 Βλαβερά + 5 Ωφέλιμα Πράγματα Για Την Καλή Υγεία Της Καρδιάς!

Το ξέρατε, ότι με βάση μεγάλης στατιστικής, οι καρδιαγγειακές παθήσεις βρίσκονται στην πρώτη θέση με τον μεγαλύτερο δείκτη θνησιμότητας;

Οι καρδιαγγειακές παθήσεις είναι κατηγορία ασθενειών, οι οποίες αφορούν την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία και αποτελούν τη νούμερο ένα αιτία θανάτων παγκοσμίως.

Πραγματικά, αυτά που θα μάθετε σε αυτό το βίντεο θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την υγεία σας προς το καλύτερο.

Πολλοί ειδικοί υγείας επιβεβαιώνουν ότι ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα εμφάνισης παθήσεων καρδιάς και αγγείων. Δηλαδή, η μείωση του κινδύνου εμφάνισης παθήσεων καρδιάς και αγγείων, σε μεγάλο μέρος εξαρτάται από εμας τους ίδιους και θα ήταν παράλογο αυτό να το αγνοήσουμε. Υπάρχουν πράγματα τα οποία βλάπτουν την καρδιά και τροφές που την ωφελούν.

Πολύ πιθανόν να σας δημιουργήθηκε το ερώτημα, ποιες τροφές επιδρούν θετικά στην ορθή λειτουργία των νεφρών;

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πράγματα τα οποία βλάπτουν και ωφελούν την καρδιά. Τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να τα γνωρίζετε, αν θέλετε να έχετε υγιή την καρδιά σας. Για αυτό δείτε το βίντεο μέχρι το τέλος, αυτά που μάθετε θα είναι πολύ χρήσιμα και πολύ ενδιαφέροντα.

Αρχικά θα ήθελα να δούμε κάποια πράγματα τα οποία επιδρούν αρνητικά στην λειτουργία της καρδιάς και έπειτα θα δούμε τις καλύτερες τροφές οι οποίες θα ενισχύσουν την λειτουργία της καρδιάς.

ΚΑΘΙΣΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Το πρώτο πράγμα που επιδρά αρνητικά στην καρδιά και τα αγγεία είναι ο καθιστικός τρόπος ζωής, ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην κυκλοφορία του αίματος και την καρδιά. Η κίνηση παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή του ανθρώπου και είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι, αλλά λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν τον βασικό λόγο που η γυμναστική κάνει καλό στην υγεία. Υπάρχει μια ουσία που παράγεται κατά την άσκηση η οποία είναι ωφέλιμη για τα αγγεία μας, εμποδίζει την δημιουργία αθηρωματικής πλάκας, καθώς μειώνει και την αρτηριακή πίεση. Είναι το μονοξείδιο του αζώτου. Αυτό το αέριο που παράγεται φυσιολογικά στον οργανισμό όταν ασκούμαστε και μας βοηθά να παρατείνουμε το προσδόκιμο της ζωής.

Επίσης ευεργετικό για την υγεία της καρδιάς και των αγγείων είναι το ντους με εναλλαγή κρύου και ζεστού. Αυτή η πρακτική ενισχύει το περιφερικό αγγειακό μας σύστημα, αυξάνει το ανοσοποιητικό και προσφέρει γενική ευεξία.

Για αυτό αν θέλετε υγιή την καρδιά σας, να προσπαθείτε να κινήστε περισσότερο.

ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΥΠΝΟΣ & ΣΤΡΕΣ

Η ανεπάρκεια ποιοτικού ύπνου και το στρες είναι δυο πράγματα που σε βάθος χρόνου μπορεί να δημιουργήσουν πολλές διαταραχές και προβλήματα στην καρδιά. Ο υγιής ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την σωστή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, επειδή ομαλοποιεί την κυκλοφορία του αίματος και, αποκαθιστά την λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Οι ειδικοί υγείας αποδίδουν στο στρες πάρα πολλές παθήσεις, όσο ψυχολογικές τόσο και σωματικές. Αυτό πραγματικά κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Όμως, είναι μεγάλο λάθος να γενικευουμε το στρες και να του φορτώνουμε όλα τα αρνητικά. Έχει τεράστια διαφορά το στιγμιαίο στρες και το παρατεταμένο στρες. Αυτό που ευθύνεται για τα περισσότερα προβλήματα είναι το παρατεταμένο στρες.

Οι έντονες ψυχολογικές και συναισθηματικές καταστάσεις που βιώνουμε κατά την διάρκεια της ημέρας, προκαλούν αλυσιδωτές αντιδράσεις στον οργανισμό. Παράδειγμα την ώρα που βιώνουμε στρες, στον οργανισμό παράγεται μια καταβολική ορμόνη, η αδρεναλίνη, η οποία συστέλλει τα αγγεία και ετοιμάζει το σώμα να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο. Το πρόβλημα είναι ότι τις περισσότερες περιπτώσεις ο κίνδυνος δεν πραγματικός αλλά φτιαχτός από εμας τους ίδιους. Αυτό που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι ανεξάρτητα αν ο κίνδυνος είναι πραγματικός ή φτιαχτός, στον οργανισμό θα γίνει η παραγωγή της αδρεναλίνης, η οποία θα αυξήσει την αρτηριακή πίεση. Το συνεχόμενο στρες, με τα χρόνια δημιουργεί την αρτηριακή πίεση, η οποία προκαλεί βλάβη στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων με αποτέλεσμα την δημιουργία θρόμβων. Αυτό με την σειρά του αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος ή εγκεφαλικού επεισοδίου.

ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ

Μπορεί να σας φανεί λίγο παράξενο, αλλά η κακή στοματική υγιεινή σχετίζεται με παθήσεις της καρδιάς. Το προσδόκιμο της ζωής των ανθρώπων που βουρτσίζουν συχνά τα δόντια και φροντίζουν την στοματική κοιλότητα, είναι πιο υψηλός. Αυτό εξηγείται, με το ότι τα βακτήρια που προκαλούν τις παθήσεις της στοματική κοιλότητας είναι πιθανό να περάσουν στο αίμα μέσω των αιμοφόρων αγγείων και να προκαλέσουν επικίνδυνες φλεγμονές.

Και τώρα φίλοι μου περνάμε στις τροφές που βοηθούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς. Η προσθήκη αυτών των τροφών στην καθημερινή διατροφή μόνο οφέλη θα προσφέρει.

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό το ελαιόλαδο. Και συγκεκριμένα η προσθήκη ελαιόλαδου στη διατροφή συμβάλλει στη μείωση του οξειδωτικού στρες και στη βελτίωση της ηπατικής λειτουργίας. Η κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι το ελαιόλαδο, περιέχει δύο ουσίες, την ελαιοκανθάλη και η ουσία ελαιασίνη, οι οποίες, είναι αποτελεσματικές στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Το ελαιόλαδο είναι καλή πηγή βιταμίνης Ε η οποία είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό το οποίο  εμπλέκεται στην αποκατάσταση σχεδόν όλων των ιστών και της καρδιάς. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι η βιταμίνη Ε καταστρέφεται από την υπεριώδη ακτινοβολία, επομένως, να διαλέγεται ελαιόλαδο σε σκούρο γυάλινο μπουκάλι και να το διατηρείται σε σκοτεινό μέρος. Επίσης να επιλέγετε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης, με χαμηλή οξύτητα.

Το συμπέρασμα από τα παραπάνω είναι ότι μια διατροφή πλούσια σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση και την λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.

ΡΟΔΙ

Η επόμενη τροφή είναι το ρόδι, το οποίο είναι μια από τις πιο βασικές τροφές για την πρόληψη καρδιαγγειακών προβλημάτων. Το ρόδι αποδείχτηκε ότι όχι μόνο βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στο καρδιαγγειακό σύστημα, αλλά επιπλέον βοηθάει στην μείωση των φλεγμονών και της αρτηριακής πίεσης. Επιπλέον το ρόδι βελτιώνει το λιπιδικό προφίλ, αποκαθιστά το επίπεδο της χοληστερίνης ενώ επιδρά θετικά και στην ρευστότητα του αίματος. Μπορείτε να τρώτε τα ρόδια ή να πίνετε τον χυμό.

ΣΚΟΡΔΟ

Το μοναδικό μειονέκτημα του σκόρδου είναι η οσμή του, για αυτό και πολύ άνθρωποι το αποφεύγουν. Κατα τ’αλλα, το σκόρδο είναι ο καλύτερος βοηθός κατά των μικροβίων και την ενίσχυση του καρδιαγγειακού συστήματος. Το σκόρδο περιέχει οξείδιο του αζώτου, το οποίο είναι ωφέλιμο για τα αγγεία μας επειδή εμποδίζει την δημιουργία αθηρωματικής πλάκας, καθώς μειώνει και την αρτηριακή πίεση.

ΜΗΛΑ

Συνεχίζουμε με τα μήλα. Τα μήλα περιέχουν μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών. Επίσης περιέχουν ένα ωφέλιμο συστατικό την πηκτίνη. Η πηκτίνη βοηθάει στην αποκατάσταση της χοληστερίνης. Για αυτό οι γιατροί πολύ συχνά συστήνουν σε ανθρώπους που υποφέρουν από καρδιαγγειακά προβλήματα να καταναλώνουν συχνά τα μήλα.

ΛΩΤΟΣ

Η επόμενη τροφή είναι ο λωτός. Ο λωτός περιέχει μεγάλη ποσότητα πολυφαινολών, οι οποίες με τη σειρά τους επιδρούν πολύ θετικά στο επίπεδο της χοληστερίνης. Το έντονο πορτοκαλί χρώμα που έχει ο λωτός, σημαίνει ότι περιέχει μεγάλη ποσότητα β-καροτένιο . Επίσης ο λωτός έχει ιώδιο, το οποίο είναι απαραίτητο για την λειτουργία του θυρεοειδή αδένα και μαγνήσιο. Η καθημερινή λήψη μαγνησίου είναι απαραίτητη για όλους τους ανθρώπους και γενικά να ξέρετε ότι το Μαγνήσιο είναι ένα από τα απαραίτητα μέταλλα που χρειάζεται το σώμα μας.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι το να γνωρίζετε το οικογενειακό σας ιστορικό σχετικά με τις καρδιακές παθήσεις, σας δίνει την δυνατότητα να προσέχετε παραπάνω. Φυσικά, ακόμα και αν υπάρχει κάποιο ιστορικό δεν υπάρχει λόγος αυτό να σας αγχώνει. Απλά μπορείτε περισσότερο να μελετήσετε την φύση του προβλήματος και να προφυλαχτείτε ανάλογα.

Να θυμάστε ότι η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη.

Αφήστε το σχόλιο εδώ: