11 Λόγοι Να Πίνετε Ζεστό Νερό Με Λεμόνι

Τι συμβαίνει με το σώμα μας όταν πίνουμε νερό με λεμόνι;

Αυτό το μικρό κίτρινο φρούτο έχει τόσο σημαντικές και ωφέλιμες ιδιότητες που πιθανόν να μην έχετε ακούσει ακόμα!

Ξέρετε τι θα συμβεί στο σώμα σας αν πίνετε ένα ποτήρι ζεστό λεμονόνερο κάθε πρωί;

Τα αποτελέσματα ευχάριστα θα σας εκπλήξουν σε λιγότερο από ένα μήνα!

Το νερό με λεμόνι περιέχει μεγάλη ποσότητα θρεπτικών συστατικών. Η πλούσια και η ωφέλιμη σύσταση αυτού του ροφήματος εξηγείται με την προσθήκη χυμού λεμονιού. Αυτό το φρούτο από την οικογένεια των εσπειροειδών κατέχει πολλές ωφέλιμες και θεραπευτικές ιδιότητες. Το λεμόνι περιέχει βιταμίνες της ομάδας Β, Α, C, Π, ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο.

#1 Το λεμονόνερο βελτιώνει την υγεία του πεπτικού συστήματος.

Έρευνες έχουν δείξει ότι το υγιές πεπτικό σύστημα είναι η εγγύηση της καλής υγείας. Τα λεμόνια είναι η πηγή πηκτινης η οποία είναι απαραίτητη για την σωστή λειτουργία του παχέος εντέρου. Ένα ποτήρι ζεστό ενεργοποιεί το πεπτικό σύστημα θυμίζοντας του να απομακρύνει τα απορρίμματα που έχουν μαζευτεί από την προηγούμενη μέρα. Το λεμόνι πολύ καλά επιδρά στην λειτουργία του στομάχου, απαλύνει την καούρα καθώς εμποδίζει την  δημιουργία αερίων και φουσκώματος του έντερου. Για να βελτιωθεί το πεπτικό σύστημα είναι αρκετό να πίνετε ένα ποτήρι ζεστό νερό με χυμό λεμονιού το πρωί με άδειο το στομάχι, καλό θα ήτανε να μη φάτε αμέσως αλλά να περιμένετε τουλάχιστον 20-30 λεπτά.

#2 Το λεμονόνερο διατηρεί την σωστή ισορροπία των ιχνοστοιχείων στον οργανισμό.

Την ώρα της προπόνησης από τον οργανισμό μας μαζί με τον ιδρώτα αποβάλλονται ωφέλημα ιχνοστοιχεία όπως νάτριο, κάλιο και άλλα. Το απλό νερό βοηθάει στον οργανισμό να αποκαταστήσει την ενυδάτωση αλλά αν αυτό συνδυαστεί με την προσθήκη μερικών σταγόνων χυμού λεμονιού τότε αυτό θα επιταχύνει την διαδικασία αποκατάστασης τον ιχνοστοιχείων στον οργανισμό.

#3 Βοηθά στην καταπολέμηση των παθήσεων της καρδιάς.

Έρευνες έχουν δείξει ότι συστηματική λήψη του ζεστού λεμονόνερο κατέχει την θαυματουργή ιδιότητα να καθαρίζει τις αρτηρίες της καρδιάς, καθώς και όλων των αγγείων του οργανισμού. Αυτό μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα τους ανθρώπους που υποφέρουν από καρδιακές παθήσεις. Το λεμονόνερο προλαμβάνει και αποτελεσματικά μειώνει το ρίσκο εμφάνισης διαφόρων ασθενειών της καρδιάς. Αυτή η μέθοδος καθαρίζει το αίμα και επιδρά θετικά στην σύσταση του αίματος καθώς κατέχει την ιδιότητα να ρυθμίζει το επίπεδο του ζαχάρου στο αίμα και της χοληστερίνης.

#4 Βελτιώνει την κατάσταση του δέρματος.

Θα περάσουν μόλις λίγες μέρες και θα αρχίσετε να βλέπετε ήδη τις θετικές αλλαγές του δέρματος σας. Η συστηματική λήψη αυτού του ροφήματος είναι η εγγύηση ενός λαμπερού δέρματος. Παρά το γεγονός ότι η λήψη του νερού με το λεμόνι γίνετε εσωτερικά αυτό έχει θετική επίδραση στην κατάσταση του δέρματος. Δεν είναι κάποιο ανεξήγητο φαινόμενο, απλά με αυτόν τον τρόπο δρα η βιταμίνης C, ανανεώνει το δέρμα από μέσα, αποτρέπει και προλαμβάνει την εμφάνιση των ρυτίδων και των εξανθημάτων. Εάν πίνετε τακτικά ζεστό λεμονόνερο (κάθε πρωί με άδειο στομάχι), τότε οι αλλαγές κατάστασης της επιδερμίδας των χεριών, του προσώπου και ολόκληρου του σώματος θα είναι απλά εκπληκτικές! Στην πραγματικότητα, το μείγμα του χυμού λεμονιού με το ζεστό νερό είναι μια αξιόλογη φυσική αντιγηραντική μέθοδος.

#5 Το λεμόνι είναι ο καλύτερος φίλος και βοηθός του ήπατος.

Η φροντίδα του ήπατος είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την γενική υγεία του οργανισμού. Το λεμονόνερο μπορεί να βοηθήσει την λειτουργία του ήπατος σε ένα αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο. Το κιτρικό οξύ εκτός από την ικανότητα να απομακρύνει τις τοξίνες, κατέχει και την ικανότητα να εξουδετερώνει τα βλαβερά βακτήρια, καθαρίζοντας με αυτό τον τρόπο αυτό το σημαντικό όργανο.

#6 Τα λεμόνια είναι πλούσιο σε κάλιο.

Όλοι ξέρουμε ότι το καλό βρίσκεται στις μπανάνες. Επίσης και το λεμόνι περιέχει Ποσότητες αυτού του σημαντικού ιχνοστοιχείου. Αν και το κάλιο κατέχει την τρίτη θέση Ανάμεσα στα δημοφιλή ιχνοστοιχεία, πολλές φορές Παραμελούμε το σπουδαίο ρόλο του. Το κάλιο συμβάλλει στην καλή και σωστή λειτουργία της καρδιάς, του εγκεφάλου, των νεφρών, των μυών και του νευρικού συστήματος.

#7 Το λεμόνερο θα γίνει ο καλύτερος σας γιατρός.

Έχει αποδειχθεί ότι όσοι πίνουνε ζεστό λεμονόνερο κάθε πρωί δεν αρρωσταίνουν εύκολα από κρυολογήματα και γρίπη. Αυτό το ρόφημα είναι κατάλληλο για την αύξηση του ανοσοποιητικού συστήματος, αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό στις μεταβατικές περιόδους φθινόπωρο και άνοιξη, όταν η ιογενής παθήσεις είναι πολύ διαδεδομένες και ταλαιπωρούν πάρα πολλούς ανθρώπους. Το λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C Δυναμώνει τους αμυντικούς μηχανισμούς του οργανισμού καθώς λειτουργεί ως ένα από τα πιο άξια αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στον πλανήτη μας. Η έλλειψη της βιταμίνης C εκδηλώνεται με την ύπαρξη ατονίας και συνεχόμενης χρονιάς κόπωσης.  

#8 Το λεμονόνερο καταπολεμά τις φλεγμονές.

Η φλεγμονή δεν είναι μόνο η φυσική αντίδραση του οργανισμού σε κάποια διαταραχή. Η χρόνια φλεγμονή είναι η αιτία εμφάνισης σοβαρών ασθενειών που πολλές φορές συνδέεται με την αυξημένη οξύτητα του οργανισμού. Το λεμονόνερο μειώνει τα επίπεδα οξύτητας του οργανισμού και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βοηθά τον οργανισμό να απομακρύνει την βλαβερή οξύτητα η οποία Είναι η αιτία δημιουργίας της φλεγμονής.

#9 Το λεμονόνερο διατηρεί το επίπεδο οξύτητας του οργανισμού.

Το λεμόνι από τη φύση του είναι ξινό, αλλά θα εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι τα συστατικά που περιέχει το λεμόνι όταν εισέρχονται στο αίμα αποκτούν αλκαλοποιητική δράση. Σε τι είναι χρήσιμο αυτό; Κάθε μέρα βομβαρδιζόμαστε από όξινες τροφές,  για αυτό πρέπει να ελέγχουμε την όξινο-αλκαλική ισορροπία του οργανισμού. Η μεγάλη οξύτητα οδηγεί σε σοβαρές ασθένειας, όπως ζαχαροδιαβήτης, χοληστερίνη.

#10 Το λεμονόνερο αυξάνει το μεταβολισμό και μειώνει το βάρος.

Αν θέλετε να χάσετε βάρος με φυσικό τρόπο και να βελτιώσετε τις διατροφικές σας  συνήθειες, το λεμονόνερο θα γίνει πολύ καλός βοηθός. Επαναλαμβανόμενες μελέτες σχετικά με την θεραπευτική δράση του λεμονιού απέδειξαν, ότι η τακτική κατανάλωση τέτοιου ροφήματος βοηθά σε αυτούς που υποφέρουν από υπερβολικό βάρος. Το λεμόνι περιέχει πηκτίνη η οποία μπορεί να βοηθήσει το μεταβολισμό και να μειώσει την αίσθηση της πείνας. Είναι πολύ γνωστή αυτή η μέθοδος σε πάρα πολλές δίαιτες, δηλαδή η λήψη του ζεστού λεμόνερου κάθε πρωί. Αυτός έξυπνος τρόπος συμβάλλει στο κάψιμο του λίπους καθώς μπορεί να επιταχύνει την απώλεια του βάρους αν συνδυαστεί με τακτική φυσική άσκηση.

Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να πίνεται το ζεστό λεμονόνερο με άδειο στομάχι προκειμένου να ενισχύσετε τα ευεργετικά του αποτελέσματα.

#11 Το λεμονόνερο είναι το καλύτερο ενεργειακό ρόφημα.

Οι περισσότεροι από μας δεν μπορούν να φανταστούν την αρχή της ημέρας χωρίς μία κούπα καφέ. Ωστόσο αυτό το δημοφιλές εθιστικό ρόφημα μπορεί να μας κάνει δραστήριους μόλις για 2-3 ώρες μετά την λήψη του. Καθώς μετά ξεκινάει πτώση της ενέργειας στον οργανισμό. Δοκιμάστε να αντικαταστήστε τον καφέ με ένα ποτήρι ζεστού λεμονόνερο. Ο εθισμός στην καφεΐνη φεύγει ολοκληρωτικά μετά από 2 εβδομάδες όπου μετά θα νιώσετε αρκετά ανανεωμένοι και γεμάτοι ενέργεια που δεν θα θέλετε να επιστρέψετε ξανά στην εξαρτημένη συνήθεια που δημιουργεί η καφεΐνη.

Πώς να ετοιμάσετε αυτό το θαυματουργό ρόφημα;

Ετοιμάζεται ένα ποτήρι ζεστού νερού, προσθέτετε χυμό από μισό λεμόνι και ανακατεύεται. Μη χρησιμοποιείται κρύο νερό για την παρασκευή αυτού του ροφήματος. Αυτό το ρόφημα μπορείτε να το πάρετε μαζί σας στη δουλειά σας.

 

Ακόμα δεν ξεκινήσατε να πίνετε ζεστό λεμονόνερο; Πως είναι δυνατόν, τρέξτε στην κουζίνα και ετοιμάστε αυτό το θαυματουργό ρόφημα αμέσως τώρα!

 

 

 

Αφήστε το σχόλιο εδώ: