Πως Να Διώξεις Το Στρες; 9 Τρόποι Να Απαλλαγείς Από Αρνητικότητα

Σχεδόν κάθε μέρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με διάφορες καταστάσεις, όπου κάποιες  από αυτές μας προκαλούν στρες και κάποιες δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα.

Και το χειρότερο είναι ότι πολλές φορές τα κρατάμε μέσα μας χωρίς να τα αφήνουμε να βγουν έξω. Εάν άμεσα δεν αποβάλουμε το στρες τότε αυτό θα αυξάνετε με αποτέλεσμα να δημιουργεί περισσότερη νευρικότητα και πλέον όλα θα αρχίσουν να σε εξοργίζουν όπου σε βάθος χρόνου αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που τα καρδιοαγγειακά προβλήματα έχουν ως βάση το στρες.

Για αυτό σου έχω ετοιμάσει 9 Τρόπους οι οποίοι θα σε βοηθήσουν να διώξεις την αρνητικότητα και να απαλλαχθείς από το στρες. Δώσε την προσοχή σου στην τριτη και τελευταία συμβουλή.

Οποιαδήποτε φυσική δραστηριότητα.

Το στρες είναι αρνητική ενέργεια. Οπότε πρέπει να την ξοδέψεις. Βάλε την αγαπημένη σου μουσικά και ξεκίνα να χορεύεις. Εκτονώσου, βαρώντας με όλη την δύναμη ένα σάκο του μποξ. Πήγαινε για τρέξιμο. Η συστηματική σωματική επιβάρυνση επιταχύνει την παραγωγή ενδορφίνης – ορμόνης της χαράς, η οποία θα ανεβάσει άμεσα στα ύψη την διάθεσή σου.

Εικονικό ξεκαθάρισμα με το άτομο που σου χάλασε την διάθεση.

Αν η αιτία της κακής σου διάθεσης είναι ένα συγκεκριμένο άτομο και για κάποιο λόγο δεν μπορείς να του εκφράσεις στα ίσια αυτά που πραγματικά αισθάνεσαι – βάλε μπροστά σου την φωτογραφία του και εξέφρασε όλα αυτά που σκέφτεσαι για αυτόν. Αν τα πράγματα είναι πιο σοβαρά και βλέπεις ότι η οργή δεν φεύγει, τότε κόλα την φωτογραφία του στον σάκο του μποξ και ξεκίνα να βαράς.

Χρησιμοποίησε το νερό.

Κάνε ντους με εναλλαγή κρύου – ζεστού. Όσο πιο κρύο θα είναι το νερό τόσο πιο γρήγορα θα απαλλαχθείς από τον θυμό και την αρνητικότητα. Επιπλέον, το νερό έχει την δυνατότητα να παίρνει την αρνητική ενέργεια από το σώμα.

Σπάσε μερικά πράγματα.

Εάν έχεις παρακολουθήσει τένις θα έχεις παρατηρήσει ότι πολλές φορές οι παίκτες σπάνε την ρακέτα μετά από κάποια αποτυχία. Αυτό τους βοηθά να ηρεμήσουν και να ελέγχουν το στρες. Τσαλάκωσε μερικά φύλλα χαρτιού ή εφημερίδας και έπειτα τεμάχισε τα σε μικρά κομμάτια. Ή πάρε το σφυρί και ξεκίνα να καρφώνεις με δύναμη τα καρφιά. Ή απλά βρεις κάτι άχρηστο και καταστρέψε το.

Βγάλε τα συναισθήματα σου.

Φώναξε δυνατά αυτό που αισθάνεσαι, βρίσε αν χρειαστεί. Αν δεν θέλεις να σε ακούσουν τοποθέτησε μπροστά στο στόμα ένα μαξιλάρι ή ένα βάζο.

Βαθιές και συχνές αναπνοές με την κοιλιά & μπανάνα.

Βγες έξω στον καθαρό αέρα. Πάρε μια βαθιά αναπνοή και φαντάσου ότι εισπνέεις θετική ενέργεια, και με την εκπνοή βγαίνει η αρνητική ενέργεια. Την εκπνοή να την παρατείνεις 2 φορές περισσότερο από την εισπνοή. Δούλεψε με το διάφραγμα. Αυτή η τεχνική αναπνοής θα διαλύσει της αρνητικές σκέψεις. Μετά από αυτό φάε μια μπανάνα. Η μπανάνα αυξάνει την παραγωγή σεροτονίνης – ορμόνης της χαράς.

Κατέγραψε σε γραπτή μορφή την κατάσταση του στρες που βιώνεις τώρα και το πλάνο για την επίλυσή της.

Περιέγραψε τι συνέβη και βρες μερικές λύσεις αυτής της κατάστασης. Έπειτα, διάλεξε αυτό που μπορείς να κάνεις τώρα. Και ξεκίνα την δράση!

Γελιοθεραπεία.

Βρες ένα πολύ αστείο βίντεο ή ανέκδοτο και ξεκίνα να γελάς για 5 λεπτά. Γελά με την καρδιά σου, μέχρι δακρύων. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό ταρακούνημα του οργανισμού σε σωματικό και συναισθηματικό επίπεδο θα σε βοηθήσει πολύ γρήγορα να απαλλαχθείς από αρνητικές σκέψεις. Ως εκδοχή, μπορείς να πάρεις την φωτογραφία του ατόμου που σου χάλασε την διάθεση και να του ζωγραφίσεις κέρατα, μουστάκια ή ότι άλλο θέλεις.

Κάνε κάποιες απλές δουλειές και ως ανταμοιβή επιβράβευσε τον εαυτό σου.

Μπορείς να πετάξεις τα σκουπίδια, να βάλεις σε τάξη το γραφείο, να πας για ψώνια στο σούπερ μάρκετ. Κάντα με απόλαυση και επιβράβευσε τον εαυτό σου με ένα φλιτζάνι αρωματικό τσάι ή οτιδήποτε που θα σε ευχαριστήσει.

Και τελευταία συμβουλή. Μη ξεσπάς στο φαγητό όταν έχεις στρες. Πολλοί άνθρωποι παίρνουν περιττά κιλά. Οπωσδήποτε μην αφήνεις την αρνητικότητα να σε τρώει από μέσα.

Το στρες πάντα έχει την αιτία του. Για αυτό είναι πολύ καλύτερο να κάνουμε πρόληψη και να απαλύνουμε την αιτία. Τότε το στρες σπάνια θα εμφανίζετε στην ζωή μας.

 

Αφήστε το σχόλιο εδώ: